mate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
Na riadidlách mám Solarstorm, lebo má širší hotspot a lepšie mi osvetlí priestor pred kolesom. Pre mňa ideálna kombinácia na jazdu v hocijakom teréne.
Keby som si ja kupoval prvé silnejšie svetlo, tak najprv Solarstorm na riadidlá a potom nejaké to jednoledkové svetlo na prilbu.
Druha vec je ze tych 1000 lumenov to bude svietit mozno 1-2 minuty a potom nasleduje step-down na dlhodobo udrzatelny vykon - odhadom mozno 600 lumenov. To je bezna prax oznacovania maximalneho mozneho vykonu, ktory sice dokaze baterka dat, ale realne sa v takom mode neda pouzivat.
Kvalitne (a drahe) 1x18650 baterky dokazu vydat zo seba okolo tych 1000 lumenov. Moj Eagletac ma papierovo 965 lumenov a v teste na CPF namerali 910 lumenov - [/i]
Nitecore HC30 má +- 1070+ lumen ihned po zapnutí (s Panasonic 3400mAh) a pokud dokážete svítilnu dostatečně chladit = např.jízda na kole v těchto podzimních dnech, není důvod, aby výkon padal pod řekněme 900 lumen konstatntně. Vše je jen o tom, kdy nastoupí termoregulace. Pokud zapnete svítilnu v obývacím pokoji a roztopeném krbu, do 5 minut je na 500 lumen.
V tomto pripade , vyhovorka že je to marketingový ťah neobstoji lebo je to zavádzanie a to svietidlo kupuješ za istým učelom.
Každopádne podľa datasheetu vieme určiť hornú hranicu.
V tomto pripade , vyhovorka že je to marketingový ťah neobstoji lebo je to zavádzanie a to svietidlo kupuješ za istým učelom.
Fofo050 nevím jestli jsi četl můj příspěvek (nad tvým) ale snažil jsem se vysvětlit, že ty výkony v Lm má konkrétně Nitecore (a další top značky) správně, pokud je svítilna dobře chlazená, uvedený výkon udrží dlouhodobě.
Tu je priamy link na ten datasheet: https://www.google.sk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cree.com/~/media/Files/Cree/LED%2520Components%2520and%2520Modules/XLamp/Data%2520and%2520Binning/XLampXML2.pdf&ved=0CBkQFjAAahUKEwi5suGO4uzIAhVIuBQKHd6fC94&usg=AFQjCNEu9aM38rKjBS39zYl3UX0vqC1HNg&sig2=m_VyZZS5QOeiFHNktbz_9A
EDIT: Keď som vložil ten PDF súbor cez PC, tak všetko OK. Opravené v predchádzajúcom príspevku.
Jedine co mi zatial chyba je solarstorm - objednany z Kaidomain...neviem kde sa stratil
Ked tak to treba napisať. Ale naražal som na tie činske lacne ledsvietidla.
Inač si neviem predstaviť ze navrhnem ledkove osvetlenie kde im sprizvukejem že nesmu moc kuriť a a nezapalovať krb keď tam je svietidlo. Inač im poklesne ***** osvetlenie.
Mier
Jedine co mi zatial chyba je solarstorm - objednany z Kaidomain...neviem kde sa stratil