Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
Výpredaj -15% Knog Blinder Road 600 nabíjateľné predné svetlo
63,99 €
-15%
MOC 74,99 €
Lezyne CLASSIC DRIVE XL 700+ nabijateľné predné svetlo, 700 lm
51,99 €
MOC 69,99 €
-19% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
109,99 €
-19%
MOC 179,95 €
Akcia -10% Ledlenser MH5 nabíjateľná čelovka, 400 lm, čierna/sivá
53,99 €
-10%
MOC 64,99 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Vacsinou mavaju aspon 1x rocne zlavy.
Ja som takto kupil zaciatkom novembra 2024 model X2 Adventure (G0.2) za 164€.
Tri roky predtym, v oktobri 2021, model X2 (G0.1) aj s prislusenstvom navyse za 180€.
To uz su o nieco znesitelnejsie ceny.
pozerám ten gloworm, vyzerá to zaujímavo. nejaké negatívy? je niečo podobné alebo lepšie? n
Vo vseobecnosti maju super poriesenu vymenu "optiky", ktorou menis tvar a druh svetelneho kuzelu. To plati u oboch generacii - menit to vies aj v starom, aj v novom, viacere optiky mas pribalene, ale daju sa aj dokupit (akurat nepasuju medzi generaciami). To je fakt perfektne. Ja mam radsej difuznejsie svetlo, nie bodove, takze na helmu som dal take, aby bolo viac do dialky ale s rozptylenym okrajom a na riadidla zase "sirokouhle", ktore ale svieti najma do stran a minimalne hore a dole.
Trochu ma zaskocilo, ze nova generacia ma mat o 300lm viac (1700lm vs 2000lm), ale pocitovo je podla mna prave naopak o chlp slabsia. To som bol trochu prekvapeny.
Pre europu robi oficialnu distribuciu tento shop v Grecku: https://luminous.bike/product-category/gloworm/bike-lights/?srsltid=AfmBOoo3bVI-NGzDYvQEpwlIGi9z8Fel7W9NJxdG6IvcSNHZ6sqvxbMG
Riesil som cez nich akoby vypalenie cierneho bodu na jednej z diod na starsej generacii. Svietila stale rovnako, len pri vymene optik som si vsimol ciernu bodku na diode. Bez problemov mi po roku a pol od kupy svetlo vyreklamovali a poslali celu novu jednotku.
A vyzera, ze aktualne maju v tom europskom shope aj zlavy.
Co sa ale tyka porovnania, to ti bohuzial neviem dat. Predtym som jazdil s celovkou Nitecore HC68, ktora ma deklarovany output 2000lm, ale ten si drzi len prvych niekolko desiatok sekund a potom postupne, takmer nebadatelne, slabne a zastabilizuje sa na ovela nizsej urovni. To je inac typicke pre dost vela svetiel. Na rajdoch som mal baterku Astrolux S43 (2100lm deklarovanych, tiez ale postupne slabla). Dalo sa s tym jazdit, ale tieto glowormy su neporovnatelne lepsie a svetelny tok si drzia skutocne cely cas konstantny. Na MTB toho svetla treba predsalen trochu viac. Je to skutocne o inom.
Udajne su velmi dobre svetla Lupine, ale cenovo to je uplne mimo mna. Celkom si ludia pochvaluju aj Magicshine a Outbound svetla. Tie su uz dostupnejsie, ale ked som to pozeral a ked som kupoval ja, stale to bolo o kus drahsie ako Gloworm v zlave.
Na zaver len poznamku, ze prvy Gloworm som kupoval aj trochu impulzivne, lebo na Zelande som bol a ta krajina mi prirastla k srdcu. A skutocne glowwormy som aj videl. Ale svetlo ma nesklamalo, tak som kupil aj druhe. A navyse som chcel nieco s bateriou na kabli, nie integrovanou, aby som to vedel pouzit aj na ine aktivity (skialp, turistika).
Pre mna je ale dolezitejsie, ze takto mam ovela viac svetla a lepsie rozlozeneho. Lebo ako vravim, tie celovky sice zvyknu mat deklarovany nejaky lakavy output, ale nie je konstantny a casom klesa aj ked je bateria este uplne nabita. A optika spravi niekedy este viac ako samotna pouzita led dioda.
Pre tu moju spominanu celovku, ktora je inac perfektna a na turistiku ako nudzovka do batoha uplne staci, dokonca aj na dlhsie slapanie v tme, je to klesanie outputu vidno napriklad v tychto recenziach, kde merali output: https://1lumen.com/review/nitecore-hc68/ a https://www.candlepowerforums.com/threads/review-nitecore-hc68-dual-customizable-beam-red-light-usb-c-18650.480120/