Ahojte, poradi mi niekto prosim vas obuv vhodnu na hiking (lahsie a stredne tazke tury) a sucasne aj na mtbiking? Vcera som pozeral adidas terrex ax2r gtx a salomon cilaos gtx. Co myslite? Za rady vopred diky
Bouchac007 - cim clenitejsia podrazka s lepsou trakciou na tury, tym horsie to bude drzat na platformach a naopak - otazne je kde chces spravit velky kompromis
Ahojte, poradi mi niekto prosim vas obuv vhodnu na hiking (lahsie a stredne tazke tury) a sucasne aj na mtbiking? Vcera som pozeral adidas terrex ax2r gtx a salomon cilaos gtx. Co myslite? Za rady vopred diky
sorry kámo, ale sporty ako hiking (lahsie a stredne tazke tury) a mtbiking sa pdla mna v oblasti obuvy nedaju skombinovat. ale ked pozeram na tvoj vyber - objasni co myslis pod pojmom mtbiking? mas naslapne, alebo len klasicke pedale?
Ja viem, ze to nie je uplne idealna kombinacia. Mam klasicke pedale a som zaciatocnik vo svete MTB a skorej som to mal napisat tak, ze obuv vhodnu na mtbiking, v ktorej mozem sem tam dat aj nejaku tu turu - ak take nieco vobec je.
Ja viem, ze to nie je uplne idealna kombinacia. Mam klasicke pedale a som zaciatocnik vo svete MTB a skorej som to mal napisat tak, ze obuv vhodnu na mtbiking, v ktorej mozem sem tam dat aj nejaku tu turu - ak take nieco vobec je.
ok. je to jasnejsie.. tak skus pozriet nieco z nizkych hiking topanok. ako salomon positive odporucam nieco ako salomon Ultra seriu s GTX membramou
Hiking boty sú na flaty úplne nevhodné. Po meste alebo poľnej ceste OK, v teréne o ničom, lebo sa bude na pedáloch šmýkať. Sú tam dosť protichodné požiadavky. Na túru chceš aby mala topánka vzorok, ktorý ťa podrží, na pedál je najlepšia rovná podrážka, do ktorej sa piny zakusnú. Teda ak nemáš pedálo ako na obrázku nižšie. Tam je to jedno, nedrží na nich nič
Áno mám pedálo ako vyššie pridal volodaj - to som myslel pod pojmom klasické pedále. Zatiaľ pojazdím na takýchto. Pozeral som v predajni Sportisima tieto adidas TERREX AX2R GTX a sa mi aj páčili, dobre držali na nohe a príjemne sa v nich chodilo, akurát som rozmýšľal, že ako by sa v nich šliapalo do pedál, hlavne kvôli tej vysunujej päte.
Ja mam GAERNE MTB Vega Grey, Vibram podrazka, poriadne drazky, nesmykaju sa. Teraz som po lese tlacil do kopca v jednej ruke moj a v druhej synov bicykel, stav chodnika som neriesil, viem ze to vyslapem. Jediny problem, ze moje maju strasne dlhy suchy zips, roky ho chcem skratit ... Uz su zvrchu znicene, no podrazka stale v poriadku, ale mne vyhovuju, asi si ich zozeniem znovu. Ale ja jazdim malo, nie som asi vhodna vzorka.
No tak na turistiku urcite radsej tie Adidasy. Tie 5-10 s tou smiesnou podrazkou v blate ani na sypkom nepodrzia. Nehovoriac o vyssej cene.
no velmi by som 5-10 nehanil skus si precitat recenzie na ich podrazky na roznych aj zahranicnych forach http://www.shooos.sk/blog/five-ten-5-10-uslachtila-obuv-s-naj-podrazkou - jedna slovenska... Ja som zatial s tou znackou spoko (zatial 2, raveny si neviem vynachvalit v jeseni ci jari.) Tie ady niesu zle no ten stred by mi vadil na biku. Ked uz chce multifunkcne tak uz by som potom isiel radsej napriklad do chameleonov od merellu (cena cca 70-90e) pevna topanka s vibram podrazkou, schodil som jedny a velka spokojnost, myslim ze ich pouziva aj bear grylls na svojich potulkach. Samozrejme kazda topanka inak kazdemu sedi na nohe trba najprv skusat. Inak aj tie ady mam podobne ale vysoke no nosim ich iba v zime (zatial prvu sezonu) niesu zle ale merelly mi viac sedeli ale zalezi od nohy nie vsetci mame rovnaku.
Veď má jezus pravdu. Mám 5.10 Aescent, rád ich nosím ale na sypkom povrchu alebo v blate to je celkom zábava niečo vytlačiť, lebo sa v nich šmýka fest. Na pedáloch ale držia super, na suchom povrchu a skalách tiež. Jednoducho toto je dosť blbý kompromis hľadať topánku na turistiku a bike zároveň.
a ty chceš chodiť na túry aj s bikom? že dačo pošlapeš a zbytok ponosíš/potlačíš alebo pôjdeš buď-alebo.. lebo ak to nechceš kombinovať v rámci jedného výletu nemá význam sa ďalej baviť a kúp si na každú vec iné topánky
alebo si kúp "žabky" v tom som videl ludí ako na bicykli tak na túre
Sa mi nechcelo kupovať nejaké nové bagandže, tak som viacdňové cyklotúry vrátane veľa tlačenia na horách plus bágel na chrbte absolvoval v meindl respond mid gtx. Sú ľahučké a nesklamali ma. Zo začiatku zvláštny pocit na tých plochých pedáloch, ale zvykol som si, na budúci rok v nich opäť vyrazím na viacdňovku. Na pohodové vozenie sú pre mňa ok, na šantenie v zjazdoch asi nie moc bezpečné.. Netvrdím, že sú ideálne, len sa delím s mojimi skúsenosťami. https://www.ellis-brigham.com/products/meindl-mens-respond-mid-gore-tex-walking-boots/211006
Ja by som si vedela predstaviť, že by som sa bicyklovala v Scarpa Mojito, v ktorých chodím na ľahšie túry - naposledy na Chlebe v lete alebo v LaSportiva Hyper Mid GTX. A opačne, v GTX tretrách Shimano MT91 som bola na Téryho chate v snehu (lebo som vtedy nemala zrovna turistické boty), jediná nevýhoda, že mi zozadu padal sneh za ne ale inak super. Doplním, že by som sa ich asi bála používať často, či mi neodpadne ten dekel na SPD zarážky chodením po šutroch
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bouchac007 - cim clenitejsia podrazka s lepsou trakciou na tury, tym horsie to bude drzat na platformach a naopak - otazne je kde chces spravit velky kompromis
sorry kámo, ale sporty ako hiking (lahsie a stredne tazke tury) a mtbiking sa pdla mna v oblasti obuvy nedaju skombinovat. ale ked pozeram na tvoj vyber - objasni co myslis pod pojmom mtbiking? mas naslapne, alebo len klasicke pedale?
ok. je to jasnejsie.. tak skus pozriet nieco z nizkych hiking topanok. ako salomon positive odporucam nieco ako salomon Ultra seriu s GTX membramou
a mne bolo napisane ze nemam nosit jedny topanky na vsetko - preto mi nic nevydrzi a to mam aspon na bike tretry
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/lifestyle-obuv/five-ten-access-boty-mystery-red.html
v casti All-terrain
no velmi by som 5-10 nehanil skus si precitat recenzie na ich podrazky na roznych aj zahranicnych forach http://www.shooos.sk/blog/five-ten-5-10-uslachtila-obuv-s-naj-podrazkou - jedna slovenska... Ja som zatial s tou znackou spoko (zatial 2, raveny si neviem vynachvalit v jeseni ci jari.) Tie ady niesu zle no ten stred by mi vadil na biku. Ked uz chce multifunkcne tak uz by som potom isiel radsej napriklad do chameleonov od merellu (cena cca 70-90e) pevna topanka s vibram podrazkou, schodil som jedny a velka spokojnost, myslim ze ich pouziva aj bear grylls na svojich potulkach. Samozrejme kazda topanka inak kazdemu sedi na nohe trba najprv skusat. Inak aj tie ady mam podobne ale vysoke no nosim ich iba v zime (zatial prvu sezonu) niesu zle ale merelly mi viac sedeli ale zalezi od nohy nie vsetci mame rovnaku.
alebo si kúp "žabky"