Ahojte, mam takyto problem. Dnes mi blbne GPS v mobile. Vobec sa mi nedalo pripojit na GPS - satelity naslo, ale inak sa nic nedialo. Po dlhsom case sa spojenie podarilo (neviem ako), naslo 6-8 satelitov, ale presnost skakala od 90 do 160m. Mobil mam cca tyzden, dodnes mi to fungovalo dobre. Pouzivam program Locus, ale neviem ci to ma s nim nieco spolocne. Neviete v com to moze byt?
Pri aktívnom internetovom pripojení skús v Locuse ísť na Menu.....Nastavenia......GPS......Reset aGPS údajov. Potom na priestranstve s dobrým príjmom spusti Lucus zo zapnutým GPS. Možno pomôže.
Pri aktívnom internetovom pripojení skús v Locuse ísť na Menu.....Nastavenia......GPS......Reset aGPS údajov. Potom na priestranstve s dobrým príjmom spusti Lucus zo zapnutým GPS. Možno pomôže.
Prepac Laco,ale neviem to v menu najst. Dal som v Locuse menu-nastavenia-potom GPS a umiestnenia a tam mam iba Zapnut pri starte, povolit oznamenie, vypnut, ak je skryta, bluetooth GPS, GPS auto off a korekcia nadm. vysky. Reset som tam nenasiel...
EDIT: Uz som to nasiel, musel som si aktivovat rozsirene nastavenia. Diky!
Aha! Tak potom choď najprv do Menu.....Nastavenia......Funkcie & moduly....Nastavenia pre expertov. Zaškrtni!
... a prečo sa vlastne ospravedlňuješ?
Zo slusnosti som sa ospravedlnil, ze som to nevedel najst Ale pomohlo to, dnes rano mi to nabehlo bez problemov, aj presnost bola v poriadku. Inac ked som to resetoval, napisalo iba spravu, ze to odoslalo niekde na net a inak nic potom nevypisalo, ale takto to asi ma byt, ked to pomohlo. A este rozmyslam, suviselo to teda s Locusom? Ak ano, mozno by som mal toto cele nejako presunut do temy o Locuse...?
Nie, s Locusom to nesúviselo. Akurát pomocou Locusu si si z internetu stiahol nový almanach s pomocnými dátami o polohe a pohybe GPS satelitov, tzv. efemeridy. Sú na to aj iné programy (napr. GPS Status), ale dokáže to aj Locus.
Najnovšie majú niektorí problém s aplikáciou Strava, kde 6.apríla došlo k pretočeniu GPS ( informácia so supportu ), to znamená že aktivity ukladájú na 24.august 1999. To sa stalo aj mne, do začiatku apríla všetko fungovalo v poriadku, teraz je problém aj so satelitmy, niekedy je problém ich nájsť, ak ich nájde vždy počas nahrávania viackrát signál vypadne, čo ukazuje na grafe ako rovnú priamku, nesedí čas trvania jazdy ani nadmorská výška, jednoducho sa to všetko posralo....
Support poradil nainštalovať aplikáciu GPS Test, kde sa zariadenie vykalibruje, t.j. čas a polohu...týmto sa dátum jazdy opravil, ale stále je tu to vypadávanie satelitov, takže ako keby to ani nefungovalo...
Stretol sa niekto s tým istým problémom?, alebo máte riešenie problému?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prepac Laco,ale neviem to v menu najst. Dal som v Locuse menu-nastavenia-potom GPS a umiestnenia a tam mam iba Zapnut pri starte, povolit oznamenie, vypnut, ak je skryta, bluetooth GPS, GPS auto off a korekcia nadm. vysky. Reset som tam nenasiel...
EDIT: Uz som to nasiel, musel som si aktivovat rozsirene nastavenia. Diky!
Zo slusnosti som sa ospravedlnil, ze som to nevedel najst
Support poradil nainštalovať aplikáciu GPS Test, kde sa zariadenie vykalibruje, t.j. čas a polohu...týmto sa dátum jazdy opravil, ale stále je tu to vypadávanie satelitov, takže ako keby to ani nefungovalo...
Stretol sa niekto s tým istým problémom?, alebo máte riešenie problému?