Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
co sa tyka toho telefonovania a podobnych featur. nepotrebujem to a ba dovolim si povedat, ze nechcem to v hodinach.
nepotrebujem ani zrave dotykove amoled displaye. viac ocenim poriadnu vydrz. Priatelka ma apple watch a jednom kuse to nabija.
ale to sa moze kazdy rozhodnut, ci je pre neho toto zariadenie nastroj alebo sperk.
Ale počul a čakám na ne
Telefonovanie som myslel s pripojeným telefonom. Ten mám normálne pri sebe, len keď niečo robím, tak ho nemusím vyťahovať a to je pre mňa veľké plus. Aké ďalšie smart funkcie? V zásade ich nie je veľa, mne na mojich Honor GS Watch mi chlavne chýba odosielanie krátkych správ pomocou hodiniek na VIBER, alebo WHATSAPP. Toto na Wear OS hodinkách funguje v pohode.
Ale napríklad teraz som sa dozvedel, že na Garminoch sa daju preddefinovať spravy, ktore mozem odoslať. Co trochu rieši moj problém, ale uvítal by som aplikáciu, ktorá by priniesla do Garmin sveta (VENU 2 PLUS?) klasicku klávesnicu aby som mohol sám pisat kratke správy.
Ďalej mi chýba mailová komunikácia.
Nebuď taky úzkoprsý...pred 20 rokmi sa na uvedené činnosti, ktoré som vymenoval používal PC, pred 15 rokmi NTB, pred 10rokmi mobil a či sa Ti to páči alebo nie, teraz prišiel čas na ďalšiu platformu a tou sú práve Smartwatches.
Mne napríklad nevadí nosiť mobil ale nechcem ho neustále vyťahovať z vrecka/batohu. A pre tých, ktorým to vadí sú na trhu verzie smartwatches s Esim. A bude ich len pribúdať.
Však samozrejme. Pri príchode prvých smartfónov boli podobné reči majiteľov klasických ***** telefónov a sami vidíme ako to po 12-13 rokov dopadlo. 95% percent z nich prešlo na smartfóny.
"Napísal" by si to prekvapivo ľahko v angličtine pomocou google assistant
https://youtu.be/3g_SGsopJpE?t=516
Stále sa nájde veľká časť ľudí, čo chcú klasické hodinky. Veľká časť chce na smart hodinky dotykové, čo chce tlačidlá.
Ja osobne nepotrebujem od hodiniek určených na šport, aby vedeli telefonovať. Stačí ak ma upozornia, že mi volá nejaká osoba, alebo že mi poslala osoba správu a viem si ju prečítať. Ak budem chcieť odpovedať, tak vytiahnem mobil a odpoviem. Nie všetky správy sú dôležité a treba na ne hneď odpovedať. Poznám dosť ľudí čo je na tom podobne.
jasne, ze sa vzdy najde niekto, kto si tu bude do roztrhania tela povysovat AW do nebies lebo mu to vyhovuje, ze AW toho zvladnu viac.
ale toto neni o tom, ci su apple watch lepsie, horsie. tu ide o to, ze nezodpovedaju mojim potrebam (5ATM vodeodolnost, slaba vydrz) presne tak ako ostatne sporttestery nezodpovedaju tym jeho.
pre moju priatelku su AW idealne a preto ich ma. Ja som z toho pidi touch screenu chory do 5 minut. moj ukazovak je cez 3/4 displaya.
ked mam mobil v batohu, tak proste vtedy nechcem byt okamzite kontaktovatelny.