Kategórie
Bike-techVýhrevné vankúšiky / vložky do obuvi # recenzie # doplnky # skúsenosti # poradenstvo # zimná cyklistika # zima # komfort
-8% GOREWEAR Sleet Insulated Overshoes návleky na tretry, čierna
od 89,99 €
-8%
MOC 102 €
savings ALÉ Neoprene Shoecover návleky na tretry, čierna
od 56,99 €
savings
MOC 81,99 €
savings Endura Freezing Point II návleky na tretry, čierna
od 48,99 €
savings
MOC 76,99 €
-16% Sportful SpeedSkin Silicone návleky na tretry, čierna
37,99 €
-16%
MOC 55,99 €
-7% Bridgedale MTB Winter Weight T2 Merino Sport Boot dámske ponožky, čierna/fialová
24,99 €
-7%
MOC 27 €
-7% Bridgedale MTB Winter Weight T2 Merino Sport Boot ponožky, zelená/tmavozelená
24,99 €
-7%
MOC 27 €
Tak u mňa nájdu uplatnenie ak je -10st C a chystám sa byť vonku aspoň hodinu
Tak musím tie ohrievače z decathlonu zhejtovať:
1) aktivujú sa vzducho a teplom (kto to vymyslel)
- v praxi to vyzerá tak, že ráno v aute musím na nich pomaly sedieť ako kvoka aj 20 min, aby sa ako tak naštartovali (pri vzdialenejšom cestovaní keď sa auto poriadne vyhreje by to mohlo byť lepšie)
- v teréne na to treba myslieť, čo v zime pri cyklistike nie je jednoduché. Ja som ich mával v zadnom vrecku bundy pod ruksakom aby boli aspoň ako tak v teple (aj po otvorení aby sa ako tak naštartovali)
2) takto hrejú (skôr mierne otepľujú) menej ako 2 hodinky 3) keď takto miniem 2 páry počas 3 hodín a takmer studené ich dám do už teplého auta (na slnku na obed už v aute nie je -10°C ako býva ráno), tak až vtedy, keď už ich nepotrebujem, začnú hriať naplno a hrejú doma doteraz
4) síce mi umožňujú 3 hod výlety v zime, ale takýmto štýlom je to ťažko nepohodlné a neefektívne
Je nejaká lepšia alternatíva?
Elektrické nechcem, to je moc komplikované riešenie, vyhovuje mi jednoduché a blbovzdorné.
A hlavne, keď mám problém v zime s baterkami to asi tiež nebude ideál...
Elektrické nechcem, to je moc komplikované riešenie, vyhovuje mi jednoduché a blbovzdorné.
A hlavne, keď mám problém v zime s baterkami to asi tiež nebude ideál...
Co je na tom komplikovane do prcic? Vlozka s kablom a k tomu mas pripojenu li-ion baterku. Pouzivam to uz 2 roky. Mam z lidla komplet a stalo to 20 eur. Su aj lepsie a drahsie. Hlavne v polovnickych potrebach a lyziari to mavaju do lyziarok. Jednoduchsiu vec asi ani nejde urobit.
A tu za par €.lenze tie pridu mozno v maji
Niečo také:
€ 23,46 26%OFF | Heating Sock Three Modes Elastic Comfortable Water Resistant Electric Warm Sock Set
https://a.aliexpress.com/_mKGGiW9
https://www.bike24.com/p2143512.html
tych 1-1.5 hod je celkom normalna vydrz "zimnych tretier" , z miestneho obchodu by sa podla mna dali pouzit maximalne Northwave Himalaya, ale za tu sumu by som radsej zainvestoval do ozajstnych zimnych topanok od Lake alebo 45nrth, ja uz par rokov pouzivam Lake MXZ 200 a nejak nemam problem so studenymi nohami cca do -10
kedysi som pouzival aj tepelne vankusiky Travelsafe Grabber Toe Warmer, boli sice drahsie ako decathlonove ale aspon vydrzali hriat
kazdopadne zimne tretry je najlepsie dlhodobe riesenie