V Saalbachu inak tiež moc nešlo. Celý týždeň lialo a so špinavým bikom ťa do lanovky nepustili. Pri každej bola wapka. A aj keď som sa snažil čo najopatrnejšie, tak za 7 dní, denne priemerne 5-6x wapkovanie bicykla stopy zanechá.
Aparát na statíve, ISO kvôli šumu bude povedzme do 800, aby nebolo vidieť pohyb Mesiaca, tak osvit do 15-20 sekúnd. Rozdiel medzi Mesiacom v splne a v zatmení je asi 80 násobný => fotograf musel dosť výrazne meniť clonu. Pri zmene clony sa však mierne mení zaostrenie a tak sa pri najmenšej clone trochu predĺžila ohnisková vzdialenosť (Mesiac sa ako keby priblížil). Teda neželaný transfokátorový efekt.
Aparát na statíve, ISO kvôli šumu bude povedzme do 800, aby nebolo vidieť pohyb Mesiaca, tak osvit do 15-20 sekúnd. Rozdiel medzi Mesiacom v splne a v zatmení je asi 80 násobný => fotograf musel dosť výrazne meniť clonu. Pri zmene clony sa však mierne mení zaostrenie a tak sa pri najmenšej clone trochu predĺžila ohnisková vzdialenosť (Mesiac sa ako keby priblížil). Teda neželaný transfokátorový efekt.
Mozno aj existuje taky efekt, ale ten by nebol viditelny volnym okom. A teda toto nie je ten pripad. Ved na zaberoch v strede snimky ma ten Mesiac 300% velkosti v porovnani so zabermi na okraji snimky. To je teda uplne vylucene. Ak by to tak bolo, tak krajina dole by bola uplne rozmazana pri takych vyraznych zmenach velkosti. A velkost clony nemeni ohniskovu vzdialenost pokial viem. Meni len hlbku ostrosti.
No a kedze mi to nedalo, tak uz som aj odhalil tu zahadu - fotograf nie je vobec fotograf, ale len "fotograf". Tolko casu obetovat a nakoniec to tak pokazit... Skoda. Proste niektore zabery do kolaze zväcsil tak, ako sa to pozdavalo jeho "estetickemu" citeniu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
strielam od boku ...
nejdu odkazy?
Mozno aj existuje taky efekt, ale ten by nebol viditelny volnym okom. A teda toto nie je ten pripad. Ved na zaberoch v strede snimky ma ten Mesiac 300% velkosti v porovnani so zabermi na okraji snimky. To je teda uplne vylucene. Ak by to tak bolo, tak krajina dole by bola uplne rozmazana pri takych vyraznych zmenach velkosti. A velkost clony nemeni ohniskovu vzdialenost pokial viem. Meni len hlbku ostrosti.
No a kedze mi to nedalo, tak uz som aj odhalil tu zahadu - fotograf nie je vobec fotograf, ale len "fotograf". Tolko casu obetovat a nakoniec to tak pokazit... Skoda. Proste niektore zabery do kolaze zväcsil tak, ako sa to pozdavalo jeho "estetickemu" citeniu.
Oczywiście księżyc nie był taki duży w rzeczywistości, pokazałem go większego by lepiej ukazać cały spektakl.
Je to este horsie. On to vedel, ale podla neho je to takto lepsie.