tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Prepac, myslel som si, ze mas XT kluky a teraz vidim, ze mas XT brzdy a SLX kluky a tie v porovnani s XT posobia ako keby bol naopak prevodnik ale nie je. Vcera som 2 hodky pisal reklamaciu na prace v byte a ked som narychlo kukol forum, uz mi oci dobre nesluzili.
takže, plánujem prejsť z 3x10 na 2x10 a mám takú otázku.. pokiaľ kúpim prešmykač 2x ale radenie mám 3x, bude mi prešmykač radiť správne alebo budem potrebovať aj nove radenie? Viem že sa dá pomocou dorazov doladiť 3x tak že radí na dvojprevodníku, ale funguje to aj pri 3x radení a 2x prešmykači?
Bude to fungovať. Prípadne niektoré radenia majú prepínač 2x/3x. Napr. XT ktoré mám tak funguje. Predtým som mal SLX, ktoré to nemalo, tak som to len obmedzil dorazmi a tiež bez problémov.
Budes si musiet zvyknut nepreraďovat ten treti. Ja som tak robil keď som presiel na dvoj a nevedel som o tom prepinaci. Nastastie to trvalo len tyždeň.
Má a nie je ani taký vysoký, takže ho môžeš dať trochu nižšie k prevodníku a tým bude reťaz v rozbitom lepšie držať. Tiež som ho kvôli tomu časom menil. Najprv som na skúšku dal dolu len veľkú pílu a prestavil dorazy. Postupne som vymenil aj prešmyk a radenie za 2x/3x XT.
Mate niekto skusenost s 2x10 s rozsirenou kazetou napr. o OneUp 42z? Ideal na moj bike co skladam by bol 2x11 ale take peniaze za to nedam, tak cesta rozsirenej kazety a vacsich prevodnikov na klukach by mohla priniest podobne vysledky za vyrazne nizsiu cenu. Ide o to, ze chcem mat aj lahky prevod ako 22x36 ale pri 22z vpredu to bude mat prilis vela AS a PK pri dalsich prevodoch a 36x36 zas bude prilis tazky prevod aby som nim jazdil hore kopcom to co teraz jazdim na strednej pile. So 42z na kazete by som mohol nahodit kluky 26/36 a najlahsie prevody by boli +/- zachovane a AS a PK by mi sadli ovela viac.a na vacsej pile by som zhruba uslapal to co teraz na 30z strednej
osobne mi funguje kazeta 11-42 (XT + General Lee - ked som vymyslal kazetu, tak som nevedel o One Up) + prevodniky 22-38
ramienko GS, presmyk pre 2 placku (nejake XT - mam to v profile)
// edit - ale mam 2x10
Tak ja si robím prdel. Viem, že to je anti-squat a pedal-kick. Len sa mi zdá, že nad tým až zbytočne moc filozofuje
Kazetu možno testnem, nie je to až také drahé. Mám jednu 11-42 od Tiny, ale je ešte z tých prvých a neradí to na nej úplne ako by som si prestavoval. Aj keď skôr uvažujem do budúcnosti o prechode na 1x11.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale je pravda že je na doraze smerom dole lebo je vysoký. Mam 36z prevodník.
EDIT: pozeram, ze 11-42z kazeta a 26-36z kluky uz budu potrebovat dlhu klietku podla http://int.oneupcomponents.com/pages/compatibility
ramienko GS, presmyk pre 2 placku (nejake XT - mam to v profile)
// edit - ale mam 2x10
mimochodom jazdi uz niekto tu sunrace kazetu 10 sp 11-42 ?
http://www.kupkolo.cz/kazeta-sunrace-ms3-10s_z93280/
Kazetu možno testnem, nie je to až také drahé. Mám jednu 11-42 od Tiny, ale je ešte z tých prvých a neradí to na nej úplne ako by som si prestavoval. Aj keď skôr uvažujem do budúcnosti o prechode na 1x11.