A vieš mi / nám prezradiť prečo vypadli iné " dobré a overené " značky známe aj zo svetových pohárov / Specialized ,Scott , Cannondale, Canyon / ?
To by bolo nadlho. Fakt to nie je výber z jedného dňa na druhý. V priebehu cca 2 mesiacov som si prešla všetky známe značky. Aj tie čo spomínaš. Rôznymi pre a proti mi vyšli títo dvaja kandidáti.
Top Fuel je čistokrvný chrtí závoďák a zdá sa byť jasnou voľbou. Na druhej strane je Ripley so zdvihom 120mm, ktorý zvládne aj náročnejšie jazdy typu Rychlebské Stezky a je väčším univerzálom.
...tak ja by som inklinoval viac k " univerzálu" , aj napriek hmotnostnému hendikepu...A s vhodnými prevodmi určite dáš aj také " šichty" ako Sella ronda Hero a jemu podobné a za výsledok sa určite nebudeš hanbiť / ešte raz veľký rešpekt za tento rok/ . A traily si na ňom užiješ určite vo " väčšom " štýle , ako na tom chrtítku...Ináč , to čo je tam za kus " lofasa" miesto sedlovky na tom Trek-u ? Niečo na tento štýl mám aj ja na svojom Scale 35 a je rigidná ako taká frigidná ...za mňa jednoznačne RIPLEY v ľahkom set-upe. A ak predám všetky moje " klenoty " kúpim jeden diamant v podobe toho tvojho Ibis-u a bude pokoj s dilemou ktorý a kedy. čau
Nemala si predtym v hladaciku aj Pivot? Maju 2,4 kg karbonovu DW-link 29inu (Mach 429SL - https://www.pivotcycles.com/bike/Mach-429SL-Carbon), nejaky predajca je priamo na Rychlebach kde sa biky daju aj pozicat (aj ked predpokladam ze tento tam asi nebudu mat v stalej ponuke ). Podobnu hmotnost ma aj karbonovy DWlink Turner Czar, tej ma mozno trailovejsiu geo o nieco.
Trek vyzera dobre, ale je to menej slapavy bike ako Turner Czar aj Pivot. Ibis je sice tiez DWlink ale Ibisy su "maksie" ladene, Pivot aj Turner pod pedalom viac stvrdne. Pre niekoho plus pre niekoho minus.
Tak kazdy si pod tym slovom predstavi nieco ineho, hlupo som to napisal. Turner aj Pivot funguje tak, ze pedal je tvrdy v zabere aj v zdvihu, cize aj ked sa do toho opries zanoreny v zdvihu letis dopredu ako raketa (vyjazd z klopky napr), mozes na tom hrubo povedane aj dupat po stojacky s otvorenym tlmicom. Ma to samorejme aj svoje nevyhody (tahania za pedale napr).
Rasti, invalid bol až do Eurobike jeden s top favoritov. Bohužiaľ očakávaný nový Scalpel FSi bohužiaľ ešte nebol uvedený pre MY2016. A zase ďalší rok sa mi nechce čakať. U C-dalu by bol ešte problém s kompatibilitou súčasných kolies z HT. Ani predné ani zadné by sa nedalo v prípade potreby zamieňať so Scalpelom (ale to by som ešte nejako prežila).
Pivot nikdy nepatril k top favoritom. Hľadala som niečo s kratšou zadnou stavbou ako 450mm. Preto bohužiaľ vypadol napr. aj Yeti ASR, Scott Spark, alebo prefláknutý Spešl Epic. Pozerala som ešte aj na Santa Cruz a Juliana. BMC Fourstroke sa mi kedysi páčil, avšak naživo ma vôbec neoslovil. Navyše tá dlhá zadná stavba. Ale medzi kandidátov patril napr. aj Turner Czar alebo Salsa Spearfish (Salsa má však vzadu iba 80mm zdvih).
Samostatná rámová sada Trek Top Fuel sa však momentálne nedá v EU objednať a pravdepodobne sa ani neplánuje voziť. Bude vraj dostupná až koncom roka ako Project one. Naproti tomu je nový Ripley už skladom v oranžovej farbe :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslíš teda, že mám vziať Ibis? Aby som mala vo vetre lepšiu stabilitu?
To by bolo nadlho. Fakt to nie je výber z jedného dňa na druhý. V priebehu cca 2 mesiacov som si prešla všetky známe značky. Aj tie čo spomínaš. Rôznymi pre a proti mi vyšli títo dvaja kandidáti.
Top Fuel je čistokrvný chrtí závoďák a zdá sa byť jasnou voľbou. Na druhej strane je Ripley so zdvihom 120mm, ktorý zvládne aj náročnejšie jazdy typu Rychlebské Stezky a je väčším univerzálom.
ešte máš v rezerve orbeu oiz
Rasti, invalid bol až do Eurobike jeden s top favoritov. Bohužiaľ očakávaný nový Scalpel FSi bohužiaľ ešte nebol uvedený pre MY2016. A zase ďalší rok sa mi nechce čakať. U C-dalu by bol ešte problém s kompatibilitou súčasných kolies z HT. Ani predné ani zadné by sa nedalo v prípade potreby zamieňať so Scalpelom (ale to by som ešte nejako prežila).
Pivot nikdy nepatril k top favoritom. Hľadala som niečo s kratšou zadnou stavbou ako 450mm. Preto bohužiaľ vypadol napr. aj Yeti ASR, Scott Spark, alebo prefláknutý Spešl Epic. Pozerala som ešte aj na Santa Cruz a Juliana. BMC Fourstroke sa mi kedysi páčil, avšak naživo ma vôbec neoslovil. Navyše tá dlhá zadná stavba. Ale medzi kandidátov patril napr. aj Turner Czar alebo Salsa Spearfish (Salsa má však vzadu iba 80mm zdvih).
Samostatná rámová sada Trek Top Fuel sa však momentálne nedá v EU objednať a pravdepodobne sa ani neplánuje voziť. Bude vraj dostupná až koncom roka ako Project one. Naproti tomu je nový Ripley už skladom v oranžovej farbe :/