Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Vcera som skusal lugano. Chytil ma lejak pocas vyjazdu. Mal som pred sebou zjazd z Rudnika do Jasova. Par serpentin. Preletel som nimi okolo 35-40km/h a potom som sa na poslednu chvylu vyhybal kanalu. Na mokrej ceste. Perfektne ma podrzal. Bol som vazne prekvapeny.
JoKo mal by som taku specificku otazku, a napadlo mi ju polozit prave tebe asi ako najvhodnejsiemu adeptovi ...
Tak s kombináciou plášť - galuska nemám žiadne skúsenosti. Ani nepoznám nikoho (nikto sa mi nepochválil) s takouto kombináciou. Ani diskové koleso som nejazdil... Sorry.
nedávno sa tu rozoberala jazda na prázdnej galuske, dnes som to bohužiaľ mal možnosť testovať...30km som to mal domov a celkom pohoda, šliapal som len v stojke váhou čo najviac na prednom a zjazdoval som sediac na hornej rámovej trubke, tiež tak aby bolo čo najviac váhy na prednom. keď je hladký povrch dá sa na tom kľudne ísť aj 40..
ráfik vyzerá ako nový, snáď ma ešte nič neprekvapí až dám dole galdu..pekne ho obalila tá prázdna galuska takže šiel stále po gume. fakt že aj keby som dostal malý defekt ktorý by sa dal zalepiť tmelom a bol by som pár km od domu, tak by som tým lepením ani nestrácal čas
dnes som prvý krát lepil galdu na tufo pásku a za mňa to jednoznačne vyhralo nad lepidlom, ruky aj ráfik čisté, lepšie sa to na tej páske aj vycentruje a je to aj rýchlejšie. jediný rozdiel je vo zvýšených nákladoch za pásku
Mozno su to bezvyznamne blbosti (realne dopady na vykon budu mikroskopicke), ale jednoducho sa mi prieci pouzit "horsie" riesenie. Ked som lepil galusky, pouzil som Vittoria Magic Mastik, je to narozdiel od klasickeho lepidla a aj pasky samocentrovacie (kedze po naneseni je lepivost este velmi nizka, tak lepidlo funguje ako vrstvicka husteho gelu, po ktorom sa galuska moze "klzat" a prirodzene vycentrovat vzhladom na kanalik v rafiku pre sev galusky), vobec ne***** je transparentne a pred zaschnutim sa da zovsadial bez problemov utret vlhkou utierkou. Okrem toho by to mal byt najlahsi sposob ako nalepit galusku (na jedno koleso staci 12ml tuba lepidla, samozrejme z nej nevytlacis uplne vsetko, daco zotries, realne to bude urcite pod 10g na koleso po zaschnuti lepidla). Oproti klasickeho lepidlu je este velka vyhoda aj jednoducha aplikacia (ziadnych viac vrstiev, ktore musia postupne zaschnut) a doba schnutia. 12h po nalepeni mozes jazdt.
no znie to dobre, minimálne čo sa týka procesu lepenia, otázka je ako to potom drží, či sa galda neodlepí a ako to ide potom dole z ráfiku, ak máš aj tieto skúsenosti tak ich tiež napíš, pre inšpiráciu do budúcnosti
Galdu som este dole nedaval, malo by to drzat lepsie ako klasicke lepidlo, hlavne co sa tyka tepelnej stalosti (stabilny spoj az do 120C). Kazdopadne som uz na tom zatial najazdil 3000km, vratane dlhych 10km+ zjazdov s kopou brzdenia (obcas aj panicke prudke brzdenie) a rychlostami 70-80km/h, nemal som problemy . Niekedy v najblizssej dobe budem davat dole zadnu galusku, kedze uz asi moc dlhsie nevydrzi, urcite napisem ako to islo.
Ak páska nejde dole, znamená to, že dobre drží a škoda ju silou-mocou dávať dole. Nová páska bude lepšie držať na starej paske, ako na ráfiku. Samozrejme, nesmie ich byť 5-6 vrstiev...
Páska je ľahká, nech tu niekto odváži pásku pred založením a potom zbytky - kotúčik na ktorom je namotaná a ochrannú fóliu.
Lepidla (kedysi dávno som dával Galep na cestné kolesá a Alkaprén na dráhové) išlo viac, ako píše Janherich. Najprv treba napustiť lepidlom pásku na galuske, potom natrieť aj ráfik. Obávam sa, že jeho postupom by sa lepidlo z ráfika (nezavädnuté), vsiaklo do pásky na galuske a nakoniec by možno držalo slabšie ako páska. Ale časy sa zmenili, aj výrobky sa vyvíjajú, možno aj lepidlá prešli vývojom. Lepiť Chemoprénom, ani ničím iným som neskúšal, s páskou je nalepovanie jednoduchšie. A drží...
Inak ja kôli pohodliu používam tiež pásku. Sused odnaproti tiež a minulý rok v lete sa mu niekde na Morave v nejakej zatáčke časť galusky zvliekla lebo tá páska povolila. Keby to bolo tak že JPP, tak to hodím za hlavu, ale rozprával to človek čo to zažil. Tuším že problém by mohol byť v zlom skladovaní pásky (v teple) pred inštaláciou. Nestalo sa to ešte niekomu?
No neviem ja zvyknem mat problém to celou silou odtiaľ urvat, keď je galuska spustená, neviem si predstaviť, akú silu na to potrebuješ, keď je to nabombovane na 10barov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak s kombináciou plášť - galuska nemám žiadne skúsenosti. Ani nepoznám nikoho (nikto sa mi nepochválil) s takouto kombináciou. Ani diskové koleso som nejazdil... Sorry.
Ja som zas pasku nechcel pouzit, lebo:
* Vaha navyse
* Horsie CRR
Mozno su to bezvyznamne blbosti (realne dopady na vykon budu mikroskopicke), ale jednoducho sa mi prieci pouzit "horsie" riesenie. Ked som lepil galusky, pouzil som Vittoria Magic Mastik, je to narozdiel od klasickeho lepidla a aj pasky samocentrovacie (kedze po naneseni je lepivost este velmi nizka, tak lepidlo funguje ako vrstvicka husteho gelu, po ktorom sa galuska moze "klzat" a prirodzene vycentrovat vzhladom na kanalik v rafiku pre sev galusky), vobec ne***** je transparentne a pred zaschnutim sa da zovsadial bez problemov utret vlhkou utierkou. Okrem toho by to mal byt najlahsi sposob ako nalepit galusku (na jedno koleso staci 12ml tuba lepidla, samozrejme z nej nevytlacis uplne vsetko, daco zotries, realne to bude urcite pod 10g na koleso po zaschnuti lepidla). Oproti klasickeho lepidlu je este velka vyhoda aj jednoducha aplikacia (ziadnych viac vrstiev, ktore musia postupne zaschnut) a doba schnutia. 12h po nalepeni mozes jazdt.
Páska je ľahká, nech tu niekto odváži pásku pred založením a potom zbytky - kotúčik na ktorom je namotaná a ochrannú fóliu.
Lepidla (kedysi dávno som dával Galep na cestné kolesá a Alkaprén na dráhové) išlo viac, ako píše Janherich. Najprv treba napustiť lepidlom pásku na galuske, potom natrieť aj ráfik. Obávam sa, že jeho postupom by sa lepidlo z ráfika (nezavädnuté), vsiaklo do pásky na galuske a nakoniec by možno držalo slabšie ako páska. Ale časy sa zmenili, aj výrobky sa vyvíjajú, možno aj lepidlá prešli vývojom. Lepiť Chemoprénom, ani ničím iným som neskúšal, s páskou je nalepovanie jednoduchšie. A drží...