Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Pali to nemyslis vazne. Som rybar od svojich 5-tich rokov a nieco o tom viem. Zelezna studnicka nie je ziadny prestizny kaprovy revir kde pride rybar s bivakom, lehatkom, 4-mi prutmi, stojanom a 50 kg boilies. Nabudúce Ti odfotim rybarov, ktori chodia chytat na kanal pri hradzi v petrzalke na bicykli alebo babete s jednou rybárskou taskou...
rybari tam lovili na Vydrici v casoch ked mal bicykel drevene kolesa
ten spor nie je o rybaroch. chodil som tam roky na ryby a najviac aut tam bolo na jar v den rybarskych pretekov a nejaky ten tyzden po zacati rybarskej sezony. to hovorime o mozno nejakych dvadsiatich autach. mimo tento cas ked tam je 5 aut tak mozno prehanam.
mimochodom ked bude nabuduce nejaky maraton zaparkujte na TESCO parkovisku a bajkom to mate na start kusok to hovorim o stovkach aut ktore sa tahaju od mosta po Rotundu.
Ach pali, nájsť fotku rybára, ktorý si potrebuje nosiť so sebou vercajch na fúriku Ti isto dalo zabrať, lepší si ani nájsť nemohol. Býval som 30 rokov pri rieke, ktorá bola rybárskym revírom a 30 rokov som vídaval rybárov, ktorí po tej rieke chodili hore dole a nepotrebovali žiadny fúrik. Môj dedo bol predsedom akého rybárskeho zväzu, bol po ňom pomenovaný aj istý memoriál v rybolove a rybári (už vtedy dôchodcovia) si vystačili s vercajchom, ktorí si k jazeru/rieke priniesli v rukách alebo na chrbáte.
Keby som to nepovažoval za zbytočné mrhanie časom a zasieranie tejto témy zbytočnými fotografiami stiahnutými z webu tak vyhľadám cyklistu, ktorý sa na preteky dopraví karavanom, v ktorom má kompletné zázemie vrátanie servisného náradia a náhradných dielov...ako analógiu k tomu, čo si tu dal Ty. Akurát s tým nepotrebuje ísť až na trať.
Je to len o pohodlnosti a lenivosti a rozmaznanosti niektorých jedincov, ktorých sa snažíš ospravedlniť ich vekom, príp. "nutnosťou" priviezť si k rybníku polovicu baráku.
Rodina nie je pri pikniku odkázaná na konkrétne miesto. Ohnisko nie je ich. Nemusia robiť oheň práve tam. Ale rybári tam majú svoj revír, v ňom ryby, ktoré sú ich (zväzové) vlastníctvo. Zobuď sa konečne, bavíme sa o zásahu do práv ľudí.
Pali a Ty si nejak protestoval alebo si zaregistroval nejaku peticiu, ked sa jazera c. 1 a 4 stali sukromnymi a nie je na nich mozne lovit s miestnym povolenim? lebo podla Tvojej logiky, ked niekto chodil lovit s miestnou povolenkou na jazero c.4 tak to pravo ma dodnes. Ukaz mi prosim Ta kde sa v rybárskom poriadku pise, ze vlastnictvom rybárskeho povolenia automaticky vznika jeho drzitelovi pravo na pristup autom ku vsetkym zvazovym revírom. Ziadne take pravo neexistuje, takze ziadny zasah do prav ludi a obzvlast rybarov tu nie je.
astro Ak už máš v rodine takého veľkého rybára, tak by si mohol rozoznávať rozdiel v chodení popri rieke na prívlač, či s jedným feedrom a kapsou a lovom na ťažko, kedy si človek rád donesie na lovisko aspoň jedno slušné kaprárske kresielko. Na toto už pri parkavaní pod mostom zabudni. Tá fotka s fúrikom je len ilustračná, má ukázať nerybárskym analfabetom, že na lov môžeš potrebovať aj viac, ako jeden lieskový prút s brkom.
Jazdím okolo tých jazier pravidelne a viem o čom hovorím. Lovím ryby roky, tak sa pri jazerách obvykle na chvíľu pristavím a pozerám, čo robia. Niektorí by možno prišli aj peši, ale videl som koľko toho majú ostatní. Tí všetci budú mať hlavu v smútku. Je tu aspoň jeden z diskutérov, ktorý by bol ochotný sa do ich pocitov vcítiť?
JezusMameluch Výkon rybárskeho práva je garantovaný zákonom, preto je napr. problematické a protiprávne oplotenie príbrežných pozemkov. Ale tu sa bavíme o niečom omnoho ťažšie pochopiteľnom: o slušnosti, empatii a dobromyseľnosti. Mám na súkromnom pozemku pri Dunaji chatu. Je to obľúbené rybárske miesto a keď prídem tam, rybári majú tendenciu sa pakovať preč, lebo oni vlastne aj parkujú na cudzom pozemku. Vždy ich s úsmevom oslovím, že nech neblbnú a pokojne zostanú. Za prvé, nemám právo ich odtiaľ vyháňať, lebo je to ich zákonný nárok a za druhé by som z ľudského hľadiska považoval také konanie za opovrhnutiahodné...
Presne takto vnímam tie rôzne kategorické postoje v tomto vlákne. Božská prostoto! Ľudia, kde ste nechali ľudskosť?
Ak sa bude dať vybaviť povolenie vjazdu, no budiž, ale to už je nutnosť ísť za nejakým úradným šimľom a práva ľudí sa osekávajú tak pekne pomaličky, nenápadne. To je aj ten problém s tými súkromnými revírmi. To som nezachytil, nebývam v Bratislave.
Je veľmi smutné pozorovať, ako tu ľudia špiritizujú nad tým, že treba bez mihnutia oka strpčiť niektorým spoluobčanom život, lebo im je tŕňom v oku 10 áut, ktoré prejdú dva kilometre k jazeru. Ja tu vôbec netvrdím, že príjazd autom k revíru je nárokovateľný. Ja len hovorím, že zákazom vjazdu sa bude niektorým ľuďom kaziť radosť zo života. Ak sa nad týmto niekto nechce ani na okamih zamyslieť, tak je potom každá debata márna.
to nie je o tom ze sa rozmysla o zakaze, totiz ten zakaz uz davno plati. a tak by to malo aj zostat.
uz x-krat ti tu ludia pisu, ze to nie je o rybaroch, ale o samotnom vseobecnom zakaze vstupu aut do doliny.
Suhlasim, ze treba byt ohladuplny, ale v tomto pripade to vidis pokrivene a hajis jednu skupinu ludi na ukor druhych a este nas obvinujes ze nie sme zhovievavi.
Pises, ze jedna skupina ludi (rybari) ma vacsie pravo na nieco (pohodile pristupu autom tam kam chcu) ako ina skupina (trebars tie rodiny s detmi). Ten zakaz vjazdu autom neplati len pre rybarov, ale pre vsetkych, ktori nemaju povolenie. Rovnako ako to "strpcuje zivot" rybarom, tak aj vsetkym ostatnym. V com je rybar lepsi ako hocikto iny?
Ti, ktori potrebuju povolenie, stale maju moznost si ho vybavit. Je to najskor byrokracia, ale maju tu moznost.
Mna praveze tesi kolko je rozumnych ludi a suhlasi, ze je chore aby sa clovek vsade vozil autom, len preto, ze to je pohodlne. Mame tu krasny lesopark, ktory treba zachovat a nie znicit "pre pohodlie urcitych skupin ludi".
Co s tym ma spolocne ludskost? Ved tu nikto nikomu nezakazuje tam ist. Auto nie je pravo. Da sa tam ist na bicykli alebo MHD. A ked bol moj 65 rocny tatko schopny sadnut na bicykel a hodit tasku na plecia tak si nemyslim, ze to bude problémom pre hocikoho iného. A este raz. V ramci miestneho povolenia je v Bratislave 31 lovnych kaprovych revirov. Kto ma problem, ze na Zeleznu sa neda ist autom, ma dalsich cca 20 moznosti (lebo cuduj sa svete su aj ine reviry, kde je zakazany pristup autom - napr. Cunovo, Rusovce, ...).
všetci vieme,že tento akože protest rybárov lebo sú starí a nevládni nemá nič spoločné s rybarmi.Pár skupín sa tu dlhodobo snaží o uvolnenie celého režimu pozdíž cesty mládeže a hornej mlynskej doliny.Treba si uvedomiť aké sú plány so sanatóriom,od rekonštrukcie snežienky investor ustúpil a tam nájomná zmluva skončila,čo s tým plánuje nové mesto ďalej neviem.Aktuálne u slivu vieme čo sa deje a hlavne vieme kto za tým je keďže prenajaté to bolo pred dvoma rokmi od ba vuc,(frešo,nesrovnal)...takže nie rybári,tí sú v tom nevinne,ale v podstate otvorenie cesty.
Zda sa, ze si velky pravny "ekspert". Si trosku nastuduj zakony a metodicke usmernenia k nim, kym napises takyto blud.
Zverejnenie mena, priezviska a napr. okresu v zozname vydanych povoleni sa neda chapat ako zverejnenie osobnych udajov, nakolko sa nejedna o identifikatory, ktorymi je mozne jednoznacne urcit konkretnu osobu. Podla Tvojej uvahy by na webe ani nemohli byt informacie o statutaroch firiem, o vlastnikoch nehnutelnosti, ani o startujucich na maratonoch napr.
Takze rozmyslaj trosku.
Statutarov firmy a vlastnikov nehnutelnosti do toho netahaj. To uklada zakon. Maraton je nejaka sukromna akcia, je to na tebe co si tam napises. Mas zle prirovnania Dam ti ine .. ako by sa ti pacilo, ked ti na webe bude zverejnovat napriklad Tesco, ze pan Roman ten a ten, si vtedy a vtedy kupil vlozky tam a tam Tiez tam nebude zverejnene tvoje rodne cislo, tak je to v pohode, vsak ? Tu sa ide par ludi pasovat do role posudzovatela, ci je povolenie adekvatne. No, na to nemaju kompetencie. Som proti zakazu v tej forme ako je, rovnako aj proti sposobu vybavovania povoleni. Ale ta peticia je este z hlupejsieho sudka Ak totizto chces nieco kontrolovat vyuzitie, nepotrebujes tam uvadzat mena. Len informaciu, ze bolo udelene za ucelom tym a tym. Pravne aspekty su podstatne zlozitejsie ako sa domnievas a vobec to nie je len jednoduchy vyklad nejakej vety v zakone o rodnom cisle. A nechce sa mi tym vobec zaoberat, takze sa k tomu uz nebudem vyjadrovat Kludne si peticiu podpiste
meno, priezvisko a adresa trvaleho bydliska nie su zakonom chranene osobne udaje - bezne sa zverejnuju v zmluvach ktore fyzicke osoby uzatvaraju s organizaciami financovanymi z verejnych zdrojov (ktore maju povinnost tieto zmluvy zverejnovat). Analogicky nepovazujem ani zverejnene meno a priezvisko v ziadosti o vynimku za porusovanie ochrany osobnych udajov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ten spor nie je o rybaroch. chodil som tam roky na ryby a najviac aut tam bolo na jar v den rybarskych pretekov a nejaky ten tyzden po zacati rybarskej sezony. to hovorime o mozno nejakych dvadsiatich autach. mimo tento cas ked tam je 5 aut tak mozno prehanam.
mimochodom ked bude nabuduce nejaky maraton zaparkujte na TESCO parkovisku a bajkom to mate na start kusok
Keby som to nepovažoval za zbytočné mrhanie časom a zasieranie tejto témy zbytočnými fotografiami stiahnutými z webu tak vyhľadám cyklistu, ktorý sa na preteky dopraví karavanom, v ktorom má kompletné zázemie vrátanie servisného náradia a náhradných dielov...ako analógiu k tomu, čo si tu dal Ty. Akurát s tým nepotrebuje ísť až na trať.
Je to len o pohodlnosti a lenivosti a rozmaznanosti niektorých jedincov, ktorých sa snažíš ospravedlniť ich vekom, príp. "nutnosťou" priviezť si k rybníku polovicu baráku.
http://www.teraz.sk/regiony/zelezna-studnicka-zakaz-vjazd-auta/160364-clanok.html
Jazdím okolo tých jazier pravidelne a viem o čom hovorím. Lovím ryby roky, tak sa pri jazerách obvykle na chvíľu pristavím a pozerám, čo robia. Niektorí by možno prišli aj peši, ale videl som koľko toho majú ostatní. Tí všetci budú mať hlavu v smútku. Je tu aspoň jeden z diskutérov, ktorý by bol ochotný sa do ich pocitov vcítiť?
Jezus Mameluch Výkon rybárskeho práva je garantovaný zákonom, preto je napr. problematické a protiprávne oplotenie príbrežných pozemkov. Ale tu sa bavíme o niečom omnoho ťažšie pochopiteľnom: o slušnosti, empatii a dobromyseľnosti. Mám na súkromnom pozemku pri Dunaji chatu. Je to obľúbené rybárske miesto a keď prídem tam, rybári majú tendenciu sa pakovať preč, lebo oni vlastne aj parkujú na cudzom pozemku. Vždy ich s úsmevom oslovím, že nech neblbnú a pokojne zostanú. Za prvé, nemám právo ich odtiaľ vyháňať, lebo je to ich zákonný nárok a za druhé by som z ľudského hľadiska považoval také konanie za opovrhnutiahodné...
Presne takto vnímam tie rôzne kategorické postoje v tomto vlákne. Božská prostoto! Ľudia, kde ste nechali ľudskosť?
Ak sa bude dať vybaviť povolenie vjazdu, no budiž, ale to už je nutnosť ísť za nejakým úradným šimľom a práva ľudí sa osekávajú tak pekne pomaličky, nenápadne. To je aj ten problém s tými súkromnými revírmi. To som nezachytil, nebývam v Bratislave.
Je veľmi smutné pozorovať, ako tu ľudia špiritizujú nad tým, že treba bez mihnutia oka strpčiť niektorým spoluobčanom život, lebo im je tŕňom v oku 10 áut, ktoré prejdú dva kilometre k jazeru. Ja tu vôbec netvrdím, že príjazd autom k revíru je nárokovateľný. Ja len hovorím, že zákazom vjazdu sa bude niektorým ľuďom kaziť radosť zo života. Ak sa nad týmto niekto nechce ani na okamih zamyslieť, tak je potom každá debata márna.
uz x-krat ti tu ludia pisu, ze to nie je o rybaroch, ale o samotnom vseobecnom zakaze vstupu aut do doliny.
Pises, ze jedna skupina ludi (rybari) ma vacsie pravo na nieco (pohodile pristupu autom tam kam chcu) ako ina skupina (trebars tie rodiny s detmi). Ten zakaz vjazdu autom neplati len pre rybarov, ale pre vsetkych, ktori nemaju povolenie. Rovnako ako to "strpcuje zivot" rybarom, tak aj vsetkym ostatnym. V com je rybar lepsi ako hocikto iny?
Ti, ktori potrebuju povolenie, stale maju moznost si ho vybavit. Je to najskor byrokracia, ale maju tu moznost.
Mna praveze tesi kolko je rozumnych ludi a suhlasi, ze je chore aby sa clovek vsade vozil autom, len preto, ze to je pohodlne. Mame tu krasny lesopark, ktory treba zachovat a nie znicit "pre pohodlie urcitych skupin ludi".
Zverejnenie mena, priezviska a napr. okresu v zozname vydanych povoleni sa neda chapat ako zverejnenie osobnych udajov, nakolko sa nejedna o identifikatory, ktorymi je mozne jednoznacne urcit konkretnu osobu. Podla Tvojej uvahy by na webe ani nemohli byt informacie o statutaroch firiem, o vlastnikoch nehnutelnosti, ani o startujucich na maratonoch napr.
Takze rozmyslaj trosku.
Statutarov firmy a vlastnikov nehnutelnosti do toho netahaj. To uklada zakon. Maraton je nejaka sukromna akcia, je to na tebe co si tam napises. Mas zle prirovnania
Co je proboha cebrat ? Sice asi tak nejako tusim, co by to mohlo byt, ale kdesi nabral ten patvar ?