nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
neverim, ze by sa nenasli peniaze na cestu pre majsterku slovenska... az taka zavratna suma by to isto nebola.
možno trochu sebakritiky a pokory by dievčaťu nezaškodilo, lebo robí haló že nebola v amerike, ale na druhej strane začo? že utrpela majsterku SR?
to neni len že ja chcem ísť, ale aj či mám čo ponúknuť..
http://www.cyclingnews.com/news/swiss-cycling-drop-womens-program-after-financial-loss/
presne toto mladým ľuďom chýba
možno trochu sebakritiky a pokory by dievčaťu nezaškodilo, lebo robí haló že nebola v amerike, ale na druhej strane začo? že utrpela majsterku SR?
to neni len že ja chcem ísť, ale aj či mám čo ponúknuť..
budem sa trosku opakovat, co tam ponukli ti, co boli na poslednych miestach, alebo 3-4 od konca?
hm? vzdy maju co ponuknut len ti, co skoncia na bedni alebo v prvej 5tke ci 10ne?
ale je to jedno uz teraz... este ze mame dnes vonku tak krasne
Uz som pisal vyssie, tu to nebolo ani o peniazoch ani o skusenostich... Politika je svina vec
Všetci víťazi z majstrovstiev SR v Žiline cestovali na majstrovstvá Európy. Aj tí z časoviek, aj tí z cestných pretekov. Tam kde bola šanca dosiahnuť slušný výsledok, išlo viac pretekárov.
Časovka juniorky - Valachová, v Tartu skončila skončila blízko konca výsledkovej listiny
Cesta juniorky - Panáčková, bola v Tartu, nedokončila
Časovka a cesta juniori - Oros, štartoval aj v časovke, aj na ceste
Časovka u23 - Baška - v Tartu v časovke neštartoval, rovnako ako druhý Bellan (obidvaja štartovali len na ceste), štartoval až tretí Strmiska
Cesta u-23 - Baška, v Tartu vyhral
Časovka ženy u-23 - Medveďová, štartovala.
Eliťáci a ženy nemali ME.
V časovke najlepšie skončila Medveďova, 21. Ostatní hodne vzadu.
Pravdepodobne preto, že v týchto kategóriách nie je pretekár, schopný dosiahnuť nejaké slušné umiestnenie, časovka v Richmonde nebola obsadená.
V elite Sagan nemal záujem štartovať v časovke, Peter Velits ako profík usúdil, že cestovať pre jednu hodinu pretekov dvakrát cez veľkú mláku s rizikom nedosiahnutia slušného výsledku, nemá pre neho význam. Bolo by to zrejme iné, keby bol vybraný do teamu BMC do mančaftovej časovky.
Zato Valachovej by sa oplatilo cestovať na 20 minútové preteky s istotou umiestnenia na konci výsledkovej listiny. Štart na ME jej nepostačoval, veľmi sa chcela ísť pozrieť do Ameriky. Za mojich mladých čias sme tomu hovorili cykloturistika...
Hoďte do mňa kameňom každý, kto si myslí, že je vhodnejšie podporovať cykloturistiku ako podporovať slovenských organizátorov pretekov formou platenia rozhodcov, alebo podporovať kluby venujúce sa mládeži formou príspevku za účasť na pretekoch Slovenského pohára.
Nominačné kritéria pre účasť na ME a MS
A/ Účasť na ME v Estónsku v roku 2015 : nominačné preteky pre ženy U -23 aj pre juniorky
sú spoločné MSR a ČR . Nominované budú víťazky MSR v pretekoch jednotlivkýň
s hromadným štartom a časovky jednotlivkýň.
B/ Účasť na MS v Richmonde (USA) v roku 2015:nominačné kritériá pre ženy U -23 a
juniorky- umiestnenie na ME do 1/3 štartového poľa v pretekoch s hromadným štartom. Pre
ženy Elitte a U-23 nominačné kritériá – získať body do rankingu UCI s pretekov kategórie
CDM , 1.1 až 2.2
Jednotlivé nominácie predloží tréner na schválenie komisii CC s prihliadnutím na aktuálnu
výkonnosť pretekárok. Pri nesplnení kritérií môže tréner odporučiť komisii CC prípadný štart
na základe dobrej aktuálnej výkonnosti.