nech som hladal ako som hladal nenasiel som tu temu o foteni takze taku temu zakladam...a hned by som sa rad spytal, ze ako a kde nosite fotak na biku(ako ho chranite pred naraom atd.)...dik
najlepsie sa to vidi ked fotis jeden a ten isty zaber ale s inym isom a s vyrezom 1:1.
Toto su bludy takzvanych pixel-peeper-ov. To, ci je fotak pre teba pouzitelny trebars na ISO 6400 zistis tak, ze vyslednu fotku ZMENSIS podla toho, ako ju chces v konecnom dosledku pouzit.
Ak ju chces vytlacit na klasickych 10x15cm, tak ta absolutne nebude zaujimat ako vyzeraju jednotlive pixle pretoze realne na papieri uvidis cca 4-5 megapixlov z tych tvojich 16-24mpix co mas na fotke. Ak ju chces len zdielat na fejsbuku tak ti staci nejakych 1500 pixlov na dlhsej strane.
Tym zmensenim sa obrovske mnozstvo sumu odstrani - a fotka ktoru si si na monitore pozeral v rozmere platna 4x3 metre vyzera zrazu uplne vporiadku.
Mal som v ruke 3300 a 5200, podla mna sa to neda porovnavat, su ine triedy
Este by som chcel poprosit o radu, zvazujem kupu kompaktu, tak ma zaujima nazor a skusenosti s fotakom sony alfa 6000
Ved to, recenzie su dobre, len vaham ci to ma zmysel ak sa z fotakom hram a fotim len tak pre seba, o alfe 6000 rozmyslam aj koli videu a dostupnosti objektivov a redukci, rad experimentujem
ked sme pri tom ISO, toto som nafotil s D5100 pri ISO 6400, myslel som, ze to bude uplne nepouzitelne, pri 1:1 vidiet silny sum, ale pre beznu fotku na FB, alebo aj 15x10 fotku to myslim uplne staci
Vies co, ani nie.
Zober si ze lepsie je utopit fotak za 700 eur, ako fotak za 3 tisicky. Preto taketo puzdra vobec vznikaju. D5100 mala tusim rovnaky senzor ako D7000 - co bol svojho casu najlepsi APS-C senzor na trhu, takze urcite sa s tym dali spravit super fotky pod vodou. A pokial tam clovek nema full-frame, tak je uplne jedno ci v tom puzdre ma entry level zrkadlovku za 4 stovky, alebo "high-end" za tisicku, ked senzor maju rovnaky.
Viete odporúčať nejaký spoľahlivý servis na pozáručnú opravu zrkadlovky Pentax (problém s autofocusom) ? . Exapro ako pozerám sa dalo na predaj vína...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto su bludy takzvanych pixel-peeper-ov. To, ci je fotak pre teba pouzitelny trebars na ISO 6400 zistis tak, ze vyslednu fotku ZMENSIS podla toho, ako ju chces v konecnom dosledku pouzit.
Ak ju chces vytlacit na klasickych 10x15cm, tak ta absolutne nebude zaujimat ako vyzeraju jednotlive pixle pretoze realne na papieri uvidis cca 4-5 megapixlov z tych tvojich 16-24mpix co mas na fotke. Ak ju chces len zdielat na fejsbuku tak ti staci nejakych 1500 pixlov na dlhsej strane.
Tym zmensenim sa obrovske mnozstvo sumu odstrani - a fotka ktoru si si na monitore pozeral v rozmere platna 4x3 metre vyzera zrazu uplne vporiadku.
Este by som chcel poprosit o radu, zvazujem kupu kompaktu, tak ma zaujima nazor a skusenosti s fotakom sony alfa 6000
Sony Alfa 6000 nie je kompakt, ale CSC, alebo bezzrkadlovka. Recenzia dopadla slušne: http://www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/sony-ilce-6000/
(fotené mobilom
http://cestovani.idnes.cz/moravske-toskansko-04i-/po-cesku.aspx?c=A151026_152645_po-cesku_skr
Už som si myslel že to tu vymrelo...
http://www.ikelite.com/housings/nikon/6801.51-nikon-d5100.html
http://www.ikelite.com/housings/nikon/6801.51-nikon-d5100.html
Len podvodne puzdro nestačí, pod vodou (hlboko) chyba červeny kanal.
http://digiarena.e15.cz/zaludnosti-fotografovani-pod-vodou
Zober si ze lepsie je utopit fotak za 700 eur, ako fotak za 3 tisicky. Preto taketo puzdra vobec vznikaju. D5100 mala tusim rovnaky senzor ako D7000 - co bol svojho casu najlepsi APS-C senzor na trhu, takze urcite sa s tym dali spravit super fotky pod vodou. A pokial tam clovek nema full-frame, tak je uplne jedno ci v tom puzdre ma entry level zrkadlovku za 4 stovky, alebo "high-end" za tisicku, ked senzor maju rovnaky.