Shimano XTR RD-M981 GS
prehadzovačka mi krásne fungovala s 11spd XTR radením a 11spd kazetou XTR 11-40z. Veľa krát som čítala, že to nefunguje, ale každý čo to napísal asi tiež iba čítal. Ja to mám to osobne vyskúšané a odjazdené.

Dik za info.
Videl som video, kde cosi robili s prehazkou, aby to radilo. Moje povodne presvedcenie bolo, ze Shimano len pridalo pastorok a teda nezmenili pakovy pomer na prehazke. Velmi som to neskumal, takze sa pytam, ak to niekto realne skusal. Ak ti to fungovalo tak je to fajn, znamena to teda, ze Shimano 11s a SRAM 11s radenie nie su kompatabilne, co som predpokladal aj na zaklade toho, ze sa chysta 12s
kazeta na SRAM orech.
Otazka ale je, ci je mozne pouzit SRAM prehazku na 11s s radenim Shimano 11s. Asi nie, predpokladam .. (mozno prave to som videl na videu, uz si nepamatam).
Dalsia otazka .. na 11s kazetu asi nejde pouzit klasicku Shimano 10s kvoli kladkam, vsak ? Jedine s tou specialnou a teda je zbytocne kupovat 10s, rovno sa oplati kupit 11s prehazku a tu mozem prevadzkovat aj na 10s systeme (ak by bolo nutne).
Dalsia otazka .. kedze sa nemenilo odstupnovanie a len pridali pastorok, znamena, ze na 11s Shimano kazetu mozem pouzit 10s retaz ?