Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Prečo by dobre nalepená galuska zliezla?Mám nepríjemnú skúsenosť s defektom na prednom kolese dolu kopcom pri rýchlosti okolo 55km/h, ale s plášťom a nie s galuskou.
predpokladam ze kupujes nake lepsie mavic kolesa, teda tie plaste asi uplna tragedia nebudu
ak by to boli aksiumy plaste, tak to racej spal rychlo dakde v peci kym sa na tom nevytrepes (najhorsie plaste co som kedy jazdil, uplne s prehladom)
ja som mal na svojom Canyone tieto Mavicy: http://www.mavic.com/tyres-road-yksion-pro-griplink-c-1
bol to vcelku smejd. prekvapilo ma, ze po asi 3000 km som zadny plast dost zjazdil, pri flekovani sa plast velmi lahko zodral. na moju vahovu kategoriu okolo 90 kg absolutne nevhodne plaste. vymenil som ich radsej za Continental Grand Prix 4000 S, spokojnost.
Fabian : a ako si to mal s defektami na tych Mavic plastoch? Ja používam tie 4000s a nedám na ne dopustit, chcel som len vediet, či sa da vobec jazdiť s tými Mavic.
Inak jazdil tu niekto Viktoria corsa evo cx, skusenosti?
defekty som mával aj ja, ale to bolo spôsobené skôr tým, že som fúkal na nízky tlak (len okolo 6bar)... inak nemám problém, tých 5 tis. na zadnom mi vydržia aj tieto lacnejšie plášte...
Lost vdaka tomu super aksion plastu mam na lavom stehne este stale skoro 10 cm jazvu a teoreticky som mohol skoncit aj v cinovej truhle (zastal som 5 cm tvarou od skalnej steny)
4 defekty v priebehu 2 hodin ani nespominam hehe (pozicany bajk na mallorke s tymito paradnymi plastami, mal som tu cest ich jazdit tyzden a stacilo mi na cely zivot) plast nemusi byt drahy ale sracka ostane vzdy len srackou
Fabian : a ako si to mal s defektami na tych Mavic plastoch? Ja používam tie 4000s a nedám na ne dopustit, chcel som len vediet, či sa da vobec jazdiť s tými Mavic.
defekty som s Mavicmi ziadne nemal, iba sa rychlo zjazdili. na Conti GP 4000 (mam este prvu generaciu, lezali mi doma asi rok a pol fungl nove ) som od maja dostal dva defekty - raz som sekol dusu na vytlku a raz som pichol na hradzi
Ja som bol S aksiami veľmi spokojny škoda, že som jeden prerezal. Bol dokonca ešte jazditelny po zalepení sekundákom.
No nechcel som už riskovať. Ten druhý som ešte dve zimy huntoval na trenažéry.
Teraz mám schwalbe lugano druhú sezónu bez jedného defektu.
ice29 môže sa stať, že si mal zlý kus, lebo čítal som tu už recenzie niektorých ľudí, že boli s nimi spokojní (viď. vyššie)... schválne teda po zjazdení súčasných plášťov vyskúšam nahodil niečo lepšie, či v tom bude rozdiel v pomere k cene samozrejme, keby lepšie kolesá a nie len základné od Giant-u, určite by som kúpil nejaké ľahšie a kvalitnejšie plášte...
Takéto porovnávanie plášťov nie je správne. Ja kedže jazdím tak ako mám v podpise a pri prvých kvapkách dažďa hladám najkratšiu cestu domov a v zákrutách hladím aby som sa nez-ebal tak je mi fuk aké mám plášte.
Ice jazdí iný level tak má aj iné nároky na gumy.
Výmena plášťov je najlacnejší tuning bicykla z funkčného hľadiska. Tak isto z hmotnostného, tak snáď okrem bicyklov na dopravu a zimákov nie je snáď dôvod riešiť plášte ktoré ponúkajú kompromisy výmenou za lepšiu cenu. Keď si uvedomím koľko trebars stoja karbonové riaditká a predstavec, pričom funkčný rozdiel proti kvalitným hliníkovým nie je žiadny (v lepšom prípade).
Treba zacat jazdit nadoraz a potom uvidite aky je rozdiel medzi plastami. Ja som presiel z MTB a na cestaku mam len 1700km. Uz som zosrotoval tri plaste. Dalsi bude opat o kategoriu vyssie. A ani jeden nebol za 10€
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak by to boli aksiumy plaste, tak to racej spal rychlo dakde v peci kym sa na tom nevytrepes (najhorsie plaste co som kedy jazdil, uplne s prehladom)
bol to vcelku smejd. prekvapilo ma, ze po asi 3000 km som zadny plast dost zjazdil, pri flekovani sa plast velmi lahko zodral. na moju vahovu kategoriu okolo 90 kg absolutne nevhodne plaste. vymenil som ich radsej za Continental Grand Prix 4000 S, spokojnost.
Inak jazdil tu niekto Viktoria corsa evo cx, skusenosti?
4 defekty v priebehu 2 hodin ani nespominam hehe (pozicany bajk na mallorke s tymito paradnymi plastami, mal som tu cest ich jazdit tyzden a stacilo mi na cely zivot) plast nemusi byt drahy ale sracka ostane vzdy len srackou
defekty som s Mavicmi ziadne nemal, iba sa rychlo zjazdili. na Conti GP 4000 (mam este prvu generaciu, lezali mi doma asi rok a pol fungl nove
takze tento rok celkovo 2 defekty pocas 6000 km
No nechcel som už riskovať. Ten druhý som ešte dve zimy huntoval na trenažéry.
Teraz mám schwalbe lugano druhú sezónu bez jedného defektu.
Ice jazdí iný level tak má aj iné nároky na gumy.