nech som hladal ako som hladal nenasiel som tu temu o foteni takze taku temu zakladam...a hned by som sa rad spytal, ze ako a kde nosite fotak na biku(ako ho chranite pred naraom atd.)...dik
Nový foťák mi na pamäťovke vytvoril priečinok DCIM a v ňom 100_PANA kam ukladá fotky. To je normálne, avšak prečo mi od istého dňa vytvoril druhý priečinok 101_PANA?
v tom lepsom pripade sa do neho ukladaju fotky s cislom 1000, pri 2000 to bude 102_PANA, moj Panasonic to mal takto,
v tom horsom, ako to ma Nikon, vytvori priecinok 101 a zacne cislovat fotky zase od 1...
Mne na panasonic fotaku sice vytvaralo priecinok kazdy den, ale cislovanie pokracovalo, na nikone som si musel priecinky vytvarat, ale cislovanie tiez pokracovalo
Prvé dojmy.
- Váha je pocitovo menšia ako som čakal.
- Hľadáčik je po <> a obrovský lepší som ešte nevidel - ostrenie dokonalé
- Zrkadlo je stále predsklopené
- Prekvapilo ma, že závierka je v objektíve
- nejak som očakával meranie - meranie sa nekoná - musím vyhrabať expozimeter
dá sa aj bez, ale s, bude menej roboty v komore
- mechanický čas závierky je 1/500 - synchro z bleskom na každej rýchlosti
- ovládanie super - teda plný manuál, žiadne <>viny!
film nahodený, už len vybehnúť na kojšu to vyskúšať - v tomto počasí asi len tam.
Pokračovanie.
Pred štedrovečerným zhonom.
Vyhrabal som expozimeter - starý Leningrad IV
hneď som zistil, že aj keď niečo ukazuje v podstate je na hovno
tak z nahodeným filmom - (btw - 120 film ma 15 zaberov na broni 6x4,5 ) som sa potešil, že sa ako tak vyjasnilo, som vybehol loviť.
spokojný so skúšobnými zábermi som film vyvolal a bol krásne celý transparentný.
ja idiot som ho založil opačne ( t.z. exponoval som papier, ktorý zakrýva film) na druhej strane super, lebo o to viac si dám pozor nabudúce.
Natiahol som druhý film - už správne
asi 1 hod pred zotmením zašla švagriná, hneď som sa potešil, je tak trochu strelená ( však kto by chodil chodil na návštevu na štedrý deň ) a je ešte aj fotogenická
vytiahol som statív a tváril som sa suverénne, akože som profík ,
časy / clony som si tipol.
Negatív je vyvolaný, exponovaný je správne, pozitívy zajtra ...
Dakujem Hack3r! A to si spravil len orezom a priblizenim? Ak ano, tiez mi to napadlo len som nevedel, ze to vytvori tolko priestoru. Prikladam dalsiu na kritiku
no neviem, za mňa takéto úpravy nie, tá 1. má podľa mňa svoju "čarovnú" atmosféru a mne sa páči práve taká, aj keď je zahmlená a nedoostrená, má to niečo do seba
Irónia osudu je, že ak sa autor dobre rozpamätá na to, čo videl svojimi očami, tak moje úpravy sa budú viac blížiť jeho spomienkam, ako to, čo zachytil jeho senzor. Bavíme sa o dynamickom rozsahu, ustrelenom vyvážení bielej a celkovom vneme zo scény. O kontraste by sa dalo baviť, ale to už je o osobných preferenciách...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v tom horsom, ako to ma Nikon, vytvori priecinok 101 a zacne cislovat fotky zase od 1...
post1033831.html#p1033831
Prvé dojmy.
- Váha je pocitovo menšia ako som čakal.
- Hľadáčik je po <> a obrovský
- Zrkadlo je stále predsklopené
- Prekvapilo ma, že závierka je v objektíve
- nejak som očakával meranie - meranie sa nekoná
dá sa aj bez, ale s, bude menej roboty v komore
- mechanický čas závierky je 1/500 - synchro z bleskom na každej rýchlosti
- ovládanie super - teda plný manuál, žiadne <>viny!
film nahodený, už len vybehnúť na kojšu to vyskúšať - v tomto počasí asi len tam.
Pred štedrovečerným zhonom.
Vyhrabal som expozimeter - starý Leningrad IV
hneď som zistil, že aj keď niečo ukazuje v podstate je na hovno
tak z nahodeným filmom - (btw - 120 film ma 15 zaberov na broni 6x4,5 ) som sa potešil, že sa ako tak vyjasnilo, som vybehol loviť.
spokojný so skúšobnými zábermi som film vyvolal a bol krásne celý transparentný.
ja idiot som ho založil opačne
Natiahol som druhý film - už správne
asi 1 hod pred zotmením zašla švagriná, hneď som sa potešil, je tak trochu strelená ( však kto by chodil chodil na návštevu na štedrý deň
vytiahol som statív a tváril som sa suverénne, akože som profík
časy / clony som si tipol.
Negatív je vyvolaný, exponovaný je správne, pozitívy zajtra ...
Nemáš RAW? Daj sem, nech sa pohráme.
Úplne jednoduché doklonovanie pozadia.
Vcera na Vapci pocasie na grcanie
CykloTRON Preexponovaný originál je väčšinou ťažký oriešok, ale skúsme to napr. takto: