napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Maždé jedno mazivo ktoré je tiché a aj tiche vydrží , špiní reťaz. teda naviaže prach a špinu . Aj na cestnom po par km vyzerá hrozne . Používal som od shimana wet lube , potom som prešiel na Finishline ceramic, omylom som kupil namiesto wax wet, ale bol som spokojný no tiež špinilo a potom som skúsil ad nich krytech wax a ten už nešpinil , ale ani tak nemazal ako som si predstavoval. Po zopár km reťaz hlučna akoby olej nevidela od výroby . No a teraz mam skombinovaný krytech + ceramic, prv dam krytech, zaschne ,potom ceramic (na každý čap kvapka ) , počkám a poutieram. cca 10 minut zaberie celé namazanie a potom na 300km pokoj. Stačí len po každej jazde poutierať s handričkou , cca po 70-100km ale to je môj recept na cestu, nie na MTB
Mažem motorovým olejom Shell helix hx7 10w-40 čo mi zostáva pri nalievaní do auta pri výmene. Podľa mňa kvapkanie na články je lepšie než sprej. A povedzme si pravdu taká mazacia látka neexistuje čo neviaže na seba špinu a prach. Všetky sú mastné.
Zachvilu sem niekto napise ze pouziva olivovy olej extra virgin... Kup si orig olej na retaz verziu DRY a uvidis ze bordel bude lepit daleko menej ako s tym motorovym olejom
Menej mazat? Zrejme si nikdy v zivote nic take nepouzil takze kludne si maz retaz dalej motorovym olejom, chcel by som vidiet tu retaz po par km prasnej cesty
Ako som napísal v poslednom príspevku. Finishline ceramic . maže perfektne, ale reťaz po zopár km čierna . S Krytechom ako tak čistá , ale hlučná. Teraz používam Finishline Wet a či je čistá , alebo špinavá neriešim, stači dobre poutierať
muzicekd predpokladám že ten motorový olej používaš aj v lete na opalovanie keď je taký univerzálny. Šak nie si hlupák aby si vyhadzoval peniaze za iný olej keď už jeden doma máš.
Presne. Jasné že dobré mazivo viaže na seba špinu a prach však jeho vlastnosť je aby bolo mazlavé. A dávať iba na valčeky aby zatiekli do vnútra. A pravdaže poutierať aby nezostalo zvonka.
Ja by som chcel počuť hlučnosť tvojej reťaze po 5 km. Koľko cca. reťazí kúpiš za rok? 20-30?
hlucnost retaze? to akoze fakt a co ma spolocne s vydrzou retaze to kolko a akeho oleja tam das? a retaz menim ked je treba a to je tak 1000-1200km podla toho aka a co a kolko jazdim
Presne. Jasné že dobré mazivo viaže na seba špinu a prach však jeho vlastnosť je aby bolo mazlavé. A dávať iba na valčeky aby zatiekli do vnútra. A pravdaže poutierať aby nezostalo zvonka.
dobre mazivo viaze spinu ... ked sa ti na mazivo nalepi prach piesok a iny bordel tak zoderes kazetu, prevodnik a kladky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja to mam, tu v pravo do dazda. Olej hnedy ako cokolada, vona ako pur. Retaz po namazani dlho vydrzi ale aj nasava spinu
hlucnost retaze? to akoze fakt
dobre mazivo viaze spinu