MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Znacku sice mam, ale ten Iphone mi to proste nenaskenuje. Android ano.
Nechapem, pretoze bezne s tym Iphonom platim bezne v pokladniach.
Dnes ti BOK uz generovat nebudu, spravis si to sam cez PC. Slovensko.sk je uz clekom funckna stranka, neda sa to porovnat s prvymi rokmi, ked som si pravidelne v mene zakaznikom s nimi dopisoval/telefonoval.
BOK sa stale dostava. Chapem to tak, ze ten sluzi len na ochranu cipu v obcianskom proti zneuzitiu (ak by ti ho ukradli), lebo niektore operacie (spravidla len citanie dat, urcite nie prevod v katastri
BOK som dostal (resp. teda vymyslel som si ho a vytukal do klavesnice pri ziadani o novy obciansky), ale je pravda, ze som pracovnicku predtym upozornil, ze chcem obciansky a aj certifikat.
Na tom Iphone si mal zapnuty internet? Predpokladam, ze sme na SVK nevymyslali znovu koleso (aj ked u nas je vsetko mozne) a bude to standardna FIDO2 komunikacia cez bluetooth s externym zariadenim, na ktorom sa autentifikujes. Externe zariadenie je v tomto pripade pocitac, spravidla to byva naopak. Pri FIDO2 je potrebny pristup oboch zariadeni na internet, aby si cez neho dohodli zapnutie bluetooth na pozadi bez uzivatelskeho zasahu, cez ktory potom "lokalne" (teda mimo internet) prebehne vsetko potrebne k autentifikacii.
Čo sa týka aplikácie eDoklady z dielne ministerstva vnútra: je to fajn pomôcka, keď človek zabudne OP/VP. Stačí ukázať policajtovi mobil, ktorý si cez QR kód z aplikácie eDoklady načíta údaje o OP/VP. Akurát, že policajti na to nemajú čítačky.
MeID v mobile: Pre aktiváciu MeID v mobile bolo treba oskenovať mobilom (v aplikácii eIdentita) QR kód, ktorý generoval počítač s Windows (lebo nemám OP s NFC). Problém bol, že vo Firefoxe ten QR kód nechcel nabehnúť, nabehol až v Chrome.
Takže mám MeID aj v mobile. Lenže je to také polovičné riešenie. Lebo cez aplikáciu eIdentita sa nedá dostať do elektronickej schránky na slovensko.sk, napriek tomu, že marketingové žvásty na stránke ministerstva vnútra vravia opak. Do schránky na slovensko.sk sa nedostanem ani cez mobilný prehliadač, pretože sa neobjaví ikona "Prihlásiť sa na portál". Čiže ten, kto chce komunikovať so štátom, potrebuje prihlásenie na slovensko.sk, a to je stále odkázané na počítač, lebo v mobile to nejde.
nedavno si kolega nechal spravit web stranku. tak som ju skusil vyhladat. a nic - nula. skusal som rozne klucove slova az nakoniec som zadal cely nazov stranky a nic. preklikal som sa niekolkymi stranami vysledkov, no stranku som nenasiel.
ma este google vobec zmysel?
v teme politika ma zaujala debata o AI po tych 2 roznych vysledkoch, potvrdila co si o tom zatial myslim a ze AI nemala byt vypustena medzi obycajnych ludi.
"a predsa je plocha"
stary rackovy server sa mi nechce zivit elektrinou a pocuvat
https://www.minisforum.com/products/minisforum-ms-a2?variant=49968731291954
Napr. ten MS-A2 má výkonný CPU AMD Ryzen™ 9 9955HX
https://minisforumpc.eu/en/products/ms-a2-mini-pc?variant=52008103772526
Ramky sa dá dať ale len 96GB