Tak pre mňa je najjednoduchšie vyberať obuv (ak sa nedá skúsiť v kamennom obchode) tak, že si na papier obkreslím nohu, zameriam najvzdialenejšie body, porovnám s vnútornou veľkosťou udávanú výrobcom a objednám. Zatiaľ ma to nesklamalo. Dokonca aj u Shimana som zistil, že netreba mi žiadne väčšie číslo...sedí to, čo bežne nosím.
Tak vy chlapi riešite zrejme len dĺžku, ja aj šírku, tvar a tvrdosť .... vážne teraz, na dĺžku si viem správne vybrať ale napríklad mňa tlačia boty na tom výreze na/pod členkom, asi mám tú kosť kĺbovú nízko alebo sú mi úzke na malíčku topánky, musím si aj tvrdosť podrážky oskúšať atď, no proste ako to sedí na nohe ... lyžiarky zase ako sedia na lýtku atď ...... na to mi obkreslene nestačí lebo mám nohu 265 mm ale to neni zárukou, že mi budú všetky topánky tejto dĺžky super dobré ..... inak do zimných Northwave-ov som nohu síce dala ale keď som ich zapla tak hotová anestéza chodidla, mega úzke atď atď
Inak este k teme oziabania v topanke - u mna obrovsky rozdiel spravilo, ked som skusil pri poslednom vyjazde vymenit vrchne 3/4 gate za cele (tenke funkce spodky, na tom nejake lacne ceske Etape bezkarkse/cyklo gulorezky a na tom doteraz 3/4 Endura nepremokavne kratasy) - pri rovnakom obuti a vacsom mraze tepelna pohoda v topanke aj po 2,5h. Predtym chlad od prstov na nohe uz po 30 minutach. Cize ked su nohy od clenka hore v dostatocnom teple (ze nemusi clovek dupat a krutit ako skrecok aby necitil chlad), tak to citelne ovplyvni aj ten zvysok od clenka dole.
Tak vy chlapi riešite zrejme len dĺžku, ja aj šírku, tvar a tvrdosť .... vážne teraz, na dĺžku si viem správne vybrať ale napríklad mňa tlačia boty na tom výreze na/pod členkom, asi mám tú kosť kĺbovú nízko alebo sú mi úzke na malíčku topánky, musím si aj tvrdosť podrážky oskúšať atď, no proste ako to sedí na nohe ... lyžiarky zase ako sedia na lýtku atď ...... na to mi obkreslene nestačí lebo mám nohu 265 mm ale to neni zárukou, že mi budú všetky topánky tejto dĺžky super dobré ..... inak do zimných Northwave-ov som nohu síce dala ale keď som ich zapla tak hotová anestéza chodidla, mega úzke atď atď
Tak to je pravda...neviem či ja mám tak necitlivé chodidlá, alebo mám konfekčné rozmery, ale napríklad tieto NW sú užšie ako Shimano, ale po dvoch jazdách to ani nevnímam. A tvrdosť je teda neporovnateľná, neviem či je to tou uhlíkovou výstuhou, ale podrážku teda neohnem.
Asi bude pravda, že každý človek je výnimočný
dnes bolo v lese stale okolo -5 -6 a paradoxne mi bolo asi najprijemnejsie na nohy za posledne zimne vyjazdy...ale je to aj tym ze v hlbsom snehu treba aj potlacit sem tam...zimne tretry nie su vsemocne ale na zimnu bikovacku s SPD nutnost
ake mas tretry Martinux ? mna by asi ***** keby kupim zimne tretry a musim na ne davat navleky. preto som kupil zimne lebo navleky som skusal a skoda reci. trhali sa, mokru nohu som mal a pri tlaceni po snehu , ten sa mi pod navleky zospodu natlacil. cele zle.
Bade Northwave MTB Winter GTX
Osobne som zatiaľ žiadnu nadmernú vlhkosť nezaznamenal, skôr zimu na prsty a aj to len v zjazde. S návlekmi som nikdy žiadny problém nemal čo sa týka snehu. Skôr to bolo upchatie kufrov snehom/ľadom. Inak návleky z tretier po výjazde zásadne nezhadzujem a nechávam ich polonavlečené, to už majú cca 2 roky a sú plne funkčné.
chcel som brat odtial, lenze posta 9,80 € a keby ich chces vymenit asi znova platit postovne by sa mi nechcelo. bral som ich na skusku z w-shop a ked sa mi nebudu pozdavat, tak ich vratim. chcem ich ako prechodne na jar a jesen ked bude moc mokro.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak vy chlapi riešite zrejme len dĺžku, ja aj šírku, tvar a tvrdosť
Tak to je pravda...neviem či ja mám tak necitlivé chodidlá, alebo mám konfekčné rozmery, ale napríklad tieto NW sú užšie ako Shimano, ale po dvoch jazdách to ani nevnímam. A tvrdosť je teda neporovnateľná, neviem či je to tou uhlíkovou výstuhou, ale podrážku teda neohnem.
Asi bude pravda, že každý človek je výnimočný
http://www.w-shop.sk/muddyfox-storm100-mens-mtb-cycling-shoes-yellow/
http://www.w-shop.sk/muddyfox-storm100-mens-mtb-cycling-shoes-yellow/
Daju sa zohnat dokonca lacnejsie, za 39 Eur tu: http://sk.sportsdirect.com/muddyfox-storm100-mens-mtb-cycling-shoes-144087?colcode=14408703
Za tie peniaze to je na povazenie...
Osobne som zatiaľ žiadnu nadmernú vlhkosť nezaznamenal, skôr zimu na prsty a aj to len v zjazde. S návlekmi som nikdy žiadny problém nemal čo sa týka snehu. Skôr to bolo upchatie kufrov snehom/ľadom. Inak návleky z tretier po výjazde zásadne nezhadzujem a nechávam ich polonavlečené, to už majú cca 2 roky a sú plne funkčné.
Za tie peniaze to je na povazenie...
chcel som brat odtial, lenze posta 9,80 € a keby ich chces vymenit asi znova platit postovne by sa mi nechcelo. bral som ich na skusku z w-shop a ked sa mi nebudu pozdavat, tak ich vratim. chcem ich ako prechodne na jar a jesen ked bude moc mokro.