Tak fajn, a teraz ti poviem ja, čo som videl za svojich 20 rokov, počas ktorých som tam od roku 1996 do deväťdesiateho ôsmeho prvý krát žil (v Moskve) potom, od roku 2001 som veľa cestoval po celej krajine, vrátane satelitných krajín - Bielorusko, Kazachstan, Ukrajina, Uzbekistan, a od roku 2011 tam opäť trvalo žijem, áno v Moskve, ale cestujem po celej krajine. Takže žiadne mediálne pribehy, svoje skúsenosti mám reálne odžité. Skúsenosti pozitívne aj negatívne. Najlepšieho kamaráta som mal Ukrajinca, bohužiaľ zomrel, ale stále tam mám veľa priateľov. Ani jeden dnes nezdieľa tie prázdne žvásty "ukrajinského židovského intelektuála z matičky Prahy", všetci chcú len normálne žiť. Ešte aj toho ruského inštalatéra osobne poznám, a Nimm Zwei by asi ticho závidel jeho hodinovú sadzbu. Áno, nekúpi si cannondale, lebo nejazdi na bicykli, má auto.
Je mi smutno, akí demagógovia vyrastajú na Slovensku medzi ľudmi.
24.01.2016 - 18:20:05
04
už nám ostáva len jediné - dopátrať sa, že čo má väčšiu výpovednú hodnotu, tvoja anekdotická skúsenosť, ktorou sa tu pravidelne ohánaš (a ktorú ti nik neberie) alebo merateľné ukazovatele.

edit:
pokojne risknem, že údaje nie sú úplne aktuálne

Prílohy:

Untitled.jpg
Untitled.jpg 145.71 KiB thumb_up1thumb_down


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 24.01.2016 - 19:01:58, celkovo upravené 1 krát.

24.01.2016 - 18:39:50
00
Anekdotické sú akurát tak niektoré tvoje komentáre...
24.01.2016 - 18:57:55
00
Ty si mňa nazval demagógom, a toto je všetko čo máš?


Pre vyjasnenie, “anekdotická“ namalo vyznieť znevažujúco, ale v tomto význame:
Anecdotal - based on personal observation, or random investigations rather than systematic scientific evaluation
24.01.2016 - 19:10:13
01
Hmm ... merat uroven stastia obsahom penazenky? No ano ... pre niektorych je to dominantny ukazovatel. A hovori to vela aj o cloveku ako takom. V tej suvislosti mi napadol jeden vyskum, o ktorom som kedysi cital. Nebudem to nejako dlho rozvadzat ... vysledkom bolo zistenie, ze cim menej ludia maju, tym viac su ochotni sa podelit s tymi, co su v nudzi. A aj medziludske vztahy medzi menej majetnymi su na ovela vyssej urovni. Zivot v blahobyte zabija v cloveku to, co nazyvame ludskostou. Je to na zamyslenie ...
PS: Pre tych, co by chceli do mna rypat a odkazovat ma na vystahovanie ... uz nemam roky na to, aby som mohol zacinat niekde odznova, ale konzumny notebook, konzumny bajk a ine konzumne vychytavky niesu prioritami v mojom zivote ... Vyrastal som bez nich a nemyslim si, zeby som mal koli tomu nestastne detstvo. Jednoducho ... uznavam ine hodnoty.
24.01.2016 - 19:28:07
01
vlado1
nič v zlom , ale z toho mála, čo si o sebe prezradil patríš (pravdepodobne) k skupine "mladej sovietskej oligarchie" (na nejakom, asi nižšom alebo strednom, ale finančne zaujímavom stupni)
využívajúcej možnosti "sovietskeho kapitalizmu"
(špeciálne neštandardné vzdelanie ... alebo neštandardná miestna rodina)
takže reálny "ruský život" sa Ťa vlastne ani veľmi netýka, poznáš ho (registruješ pravdepodobne len) , spoza okna neštandardného auta alebo lietadla, ale priamy dopad na Tvoj život a život tvojej rodiny nemá ...
TOŤ VSJO


Naposledy upravil LL dňa 24.01.2016 - 20:03:45, celkovo upravené 1 krát.

24.01.2016 - 19:28:20
00
Len strucne na zaver debaty (ja uz neviem co dodat). Vlad01 snad ti ten sladky zivot na vychode este vydrzi, MailoKE nikto tu nenavrhoval merat uroven stastia obsahom penazenky ale urcite ta netrapi, ze ju nemas permanentne prazdnu. Spominas svoje roky - bud si ich prezil v bezstarostnom inkubatore alebo by si vedel, ze vety ako "Zivot v blahobyte zabija v cloveku to, co nazyvame ludskostou." patria skor do romantickej literatury nez do realneho zivota. Urcite si stretol blahobytnych ludi co dokazali podat pomocnu ruku aj krutych biednych.
Koncim. Nerad by som sa zase hanbil, ze na bikerskom fore sa odbavujem v takto nebikerskej teme.
24.01.2016 - 19:43:09
01
MageZ napísal:
Ako mozes este viac zdiskreditovat podporovatela a siritela nacizmu? A ty podporovatela a siritela nacizmu kazdym prispevom v teme dalej propagujes.


No daj mi uz konecne priklad, uz je v urade par rokov, kde sa prejavuje ten nacizmus?
Co konkretne spravil pocas svojho uradovania, co bolo nacisticke?
Inak sranda ze nieco napisem a najcastejsie sa ozve jeden z trojice MageZ, LL, alebo nim-zwei, tym ze diskutujem jednym z nich tak zaroven diskutujem s kazdym.

Chlapi - traja spominani da sa aspon napisat vek, ci vystudovana skola, alebo pocet deti a pod, nech vieme s kym diskutujeme? Snad sa nehanbite za svoje nazory?

Inak tu je tvoja oblubena zdvihnuta pravica, dokonca ju zdvihol europoslanec v europarlamente.Co tym asi chcel naznacit?
https://www.youtube.com/watch?v=_FU--EfPmJ0

Tema Rusko vs zapad, vs komu inemu sa pchat do riti je bezpredmetna. Moze byt dobry aj rus, alebo anglican, je to o ludoch, netreba vsetkych skatulkovat a hadzat ich do jedneho vreca. Zijeme na slovensku, snad tu budeme zit aj v buducnosti- nevyzera to ruzovo, sikovni mladi ludia nam utekaju na zapad, lebo si tu nenajdu uplatnenie, navyse ti co tu zostali tak s potomstvom to nie je to co byvalo.
Avsak vieme to zmenit, urcite viac ako vieme menit situaciu inde vo svete.

Je to pesimizmus, alebo realita?
24.01.2016 - 19:50:23
00
Nevsimol som si, ze by si v tejto teme s niekym diskutoval. Neustale tu propagujes siritela nacizmu a stranu snaziacu sa do politickych funkcii dostat nacistov.
24.01.2016 - 19:57:13
00
Opat klasicky MageZ, ako zaseknuta paska, clovekmu polozi par otazok, ale on si zopakuje svoje.
Bravo opat sa ti podarilo dat kopu argumentov.
24.01.2016 - 20:23:09
00
Nedá mi sa nezapojiť....slovo Nacizmus a Nacista sa tu používa pomaly v každom druhom príspevku...avšak ja neviem o tom (ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem),že by bol Kotleba odsúdený za šírenie ideológie akou je napr.Nacizmus.NEZASTÁVAM sa ho len mi to pilo krv už v čase keď boli voľby do VUC a periodiká ako SME dookola omielali to aký je to nácek a neviem čo...okej videl som, že nosí košelu s dvojkrížom nápadne pripomínajúcim znaky 1.Slovenského štátu, ktorý bol minimálne sporným v našich dejinách.Ale ak je to už za "hranicou" mal byť odsúdený za propágaciu nacizmu a sedieť v base.Kým to tak nieje tak nemôže byť nácek.Opakujem ak sa mýlim a Kotleba bol odsúdený a behá si po slobode tak beriem späť a mali by ho podľa platnej legislatívy potrestať.V inom prípade je to len medvedia služba pre neho. P.S To čo Kotleba dookola rozpráva o asociáloch nieje nacizmus...ak áno tak si myslím že 80% Slovákov sú nacisti.Ľudí totiž neserie to ,že nejaký Fico and Co. si nahrabali z CT lebo to sú pre bežného človeka "imaginárne" peniaze.Ale to čo ľudí priamo nasiera je to keď prídeš domov z roboty poobede a nejaký malý asociálny zmrdi ti lezú cez plot zo záhrady, kde ti boli kradnúť zemiaky ,ktoré si tam poctivo nasadil a staral sa o ne....a keď na nich pustíš psa tak máš nakoniec problémy s políciou.(to nie sú žiadne imaginárne výmysly ale realita ktorú som zažil)
24.01.2016 - 20:50:29
01
MageZ Tvoj názor na Kotlebu rešpektujem...a priznávam ani ja si ho neidealizujem.S veľkým sebazaprením som sa snažil prečítať si v tom článku na stránke antifa (pre mňa osobne je antifa ľavicový extrémizmus ,ktorý si s tým pravicovým môže minimálne v otázke násilných riešení ruky podať) aspoň o Kotlebovi - nenašiel som tam zmienku o tom ,že bol odsúdený .Okrem iného jednou z podmienok na kandidovanie do Národnej rady SR je aj to že kandidát nesmie byť právoplatne odsúdený za úmyslený trestný čin - takže všetci z Kotlebovej kandidátky ktorý toto nespĺňajú tak ich treba zasratou metlou vyhnať tam kam patria...pokiaľ tam však taký nie sú holt zákon je na ich strane.Jedinou cestou je to ,že nedostanú potrebný počet hlasou (čo určite nedostanú) a tým pádom sú OUT.Tvrdím ale ,že "démonizovanie" Kotlebu je pre neho vlastne medvedia služba...
24.01.2016 - 21:11:27
00
Kotlebov brat ma uz sud s propagaciou nacizmu za sebou a prehral (co je v SR vskutku rarita) - http://www.topky.sk/cl/10/1282184/Kotleba-vraj-nevedel--co-predava--dostal-pokutu-500-eur-

Zamestatny na Kotlebovom urade, rovnako ako na kandidatke. :)

Lavicovy extremizmus je rovnaka sracka ako pravicovy, je to to iste ako kazdy iny extremizmus (napr. nabozensky) - pomateni ludia zvacsa s poruchami osobnosti. Zakazovanie a trestanie nazi symboliky a nazi nazorov na jednej strane a ignorovanie zlocinov komunizmu a volania uletenych lavicovych revolucionarov na druhej je dalsi extrem - sloboda prejavu by vo vyspelej spolocnosti mala vyzerat inak, ale do toho stadia sa Slovensko ocividne este nedostalo.
24.01.2016 - 21:33:49
00
Ako som napisal ludia ktory boli odsudeny za umyselny trestny cin (s ktorejkolvek strany) by memali mat podla zakona pravo uchadzat sa o miesto v parlamente...neviem ako to je z Kotlebovym bratom ale mozno to bolo klasifikovane "iba" ako priestupok...neviem.Myslim si ze hlasy tak ci tak nedostanu takze je zbytocne o tom asi aj polemizovat.Len zbytocne demonizovanie moze urobit z Kotlebu "martyra" a tym padom mu aj nieco pridat na percentach...navyse po tom co sa ukazalo ze po zvoleni do VUC nejedava 3 krak denne cigancence :-)
24.01.2016 - 21:55:18
00
LL - paradoxne používaš práve takú tú socialistickú rétoriku, s entuziazmom poukazuješ na nepohodlných... Zvláštne, však? A aby som uspokojil tvoju zvedavosť, nepatrím do kasty oligarchov, pretože nezvládnem nikomu. A podnikám len s partnermi so súkromného sektora. Ale podnikám, hodné dlho, a snažím sa nebyť na nikom závislý. A musím povedať ešte jedno svoje pozorovanie - cestujem veľa nielen po Rusku a východe ako takom, ale aj po západnej Európe, a zatiaľ som práve tam, v západnej Európe, nezaregistroval voči Rusom žiadne negatívne postoje. Naopak, ľudia zo západnej Európy, či už Nemci, Francúzi, Taliani, všetci ich rešpektujú ako rovnocenný národ, ktorý mimochodom svetu dal mnoho pozitívneho, aj za čias cárskeho Ruska, aj za čias po revolúcii. Pre mňa to znamená, že mnohí Slováci (respektíve obyvatelia východného bloku obecne) majú mindráky zo svojej bezvyznamosti, a preto si potrebujú liečiť svoje komplexy osočovaním druhých. A čím väčšie komplexy, tým zúrivejšie osočovanie.
24.01.2016 - 22:59:48
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up