tofu s fazulou? mega davka bielkovin...?
12.02.2016 - 09:27:32
00
jasnééé, mungo a adzuki namočené dva dni na cibuľku s tofu zalej paradajkovým pyré a čerstvý koriander, s ryžou je to super a fazuľky sú také chrumkavé ako čerstvý hrášok :)
ČIERNA fazuľa je iná, jasné, už to študujem, vyskúšam teda ako náhradu tej strakatej :) ďakujem
12.02.2016 - 09:52:06
00
To nikoho nenapadne klasicky fazulovy gulas? Podusis cibulu najlepsie na slanine ak mas tak tam prihodis aj klobasu, vyklopis konzervu fazule a dochutis korenim mozes prihustit paradajkovym pretlakom. Najdlhsie trva ta cibula. Je to pravdepodobne nezdrave, pribera sa od toho a rastie cholesterol ale ako vravi klasik - vsetko co je dobre je nezdrave, neslusne alebo sa od toho pribera. :-)
12.02.2016 - 10:43:56
04
Dnes to budem mať na obed. Len to volám mexická fazuľa :D. Rýchle a jednoduché
12.02.2016 - 10:54:18
00
pokiaľ sú ingrediencie domáce, nemôže na tom byť nič nezdravé :-)
12.02.2016 - 10:58:08
00
fazuľa v plechovka je isto domáca :D
12.02.2016 - 11:19:50
00
Ked nechas dva dni namocenu fazulu, uz ju ani netreba varit? Tyka sa to aj klasickej svabky?Lebo co si ja pamatam, tak je dolezite strukoviny varit.
12.02.2016 - 11:36:25
00
Asi ako ktoré. Ja napríklad tú mungo fazuľu aj surovú jem, keď jemne naklíči alebo ju len primiešam do niečoho a povarím do 10 minút, ale tie normálne fazule (biele, kidney, ...) po namočení varím keď robím polievku pretože aj po namočení sú tvrdé. Ale ak sa z niektorého druhu dajú robiť klíčky asi to netreba variť, načo.
12.02.2016 - 12:48:38
00
:o

Prílohy:

FB_IMG_1451944020483.jpg
FB_IMG_1451944020483.jpg 59.09 KiB thumb_up1thumb_down

14.02.2016 - 18:22:38
02
Ešte niečo z jesene... Takto tie potvory pálivé dozrievali. :devil:

Prílohy:

Komentár súboru: Naga Morich
DSC06828 - UU.jpg
DSC06828 - UU.jpg 659.49 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: Naga Morich
DSC06844 - UU.jpg
DSC06844 - UU.jpg 829.45 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: Naga Morich
DSC06847 - U.jpg
DSC06847 - U.jpg 517.38 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: Úroda 2015
DSC06860 - UU.jpg
DSC06860 - UU.jpg 702.48 KiB thumb_up6thumb_down

14.02.2016 - 18:43:46
010
A takto vyzerá 80g usušených, resp. pomletých papričiek Naga Morich, Naga Jolokia, Devil´s Tongue :devil: a Habanero Orange.

Prílohy:

IMG_20151205_142010 - UU.jpg
IMG_20151205_142010 - UU.jpg 838.63 KiB thumb_up0thumb_down

DSC07204 - UU.jpg
DSC07204 - UU.jpg 398.55 KiB thumb_up0thumb_down

14.02.2016 - 18:49:54
06
si ich pomiesal dokopy ?
15.02.2016 - 13:29:14
00
Áno, pomiešal. V priemere je to aj tak vysoko pálivé a samostatne toho nemám zas toľko, aby som to mlel každé zvlášť.
Pri tej pálivosti okolo 1 mil.SHU :devil: (aj oveľa menej) už chuť jednotlivých odrôd aj tak veľmi ťažko rozoznať, takže zbytočne oddeľovať takto v malom.
Jedno robím zvlášť, že časť meliem na jemný prášok - do hustejšich pokrmov, kde sa pálivosť ťažšie lúhuje, a časť nechávam torchu väčšiu drť, čo sa môže v redších polievkach príjemne vylúhovať. To mám inak radšej, vtedy je tou jemnou pálivosťou prejdená celá polievka. ;(
15.02.2016 - 14:12:56
00
Roggi pekna uroda :) otec ma 2 foliovniky cisto na papricky... tiez rozne odrody... pravidelne si k nemu chodim po zasoby mleteho habanera :)
15.02.2016 - 14:36:56
00
Kimlo, že dostaneš papričky pomleté, toho si váž. :y:
Najhoršia etapa v pestovaní chilli papričiek je záverečné mletie. Tiež rozdávam kamarátom pomleté, a vtedy im závidím, že to dostanú tak nejak bez sĺz, soplov, kýchania, kašľania... Nepomôžu žiadne rúška, šatky, rukavice. Ale prečistí mi to vtedy nosné dutiny dokonale. :whew:
15.02.2016 - 14:47:03
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up