MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
( alebo http://www.cpubenchmark.net/, v menu máš aj videokarty a podobne. )
Napr. i5-2520M dosiahol 3555bodov a je na 630 mieste zo všetkých procesorov.
Zisti si presné označenie toho core 2 duo a zistíš rozdiel. Pohybujú sa okolo 1000bodov a 1400miesto.
Laicky teda i5-2520m dosiahne 3x viac bodov ....
Mne pri výbere lacnejšej zostavy radili aspoň i5-2400, t.j.5836bodov a 321-miesto.
Je to jeden z prehľadných zoznamov, nič bližšie to nehovorí, porovnávačov CPU je veľa, dajú sa vyhľadať rôzne
parametre, výhody, ale pre taký jednoduchý prehľad tá stránka postačuje.
Za mňa teda to HP.
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-P7550-vs-Intel-Core-i5-2520M/m3099vsm29
Takze tam MAC asi vypúšťame chcem aby mi to poslúžilo aspoň dokial som na skole...
PhilJ čo ty povieš na to HP ?
Ak to musi byt notebook a mas tam tu zaruku tak kludne chod do toho. A mozno nejaky SSD disk na operacny system prihod ak ti este ostanu peniaze.
Narýchlo som preletel ponuku, do 200-250€ s DPH sa dá nájsť: 4GB RAM, i5-2520M. Ale môžeš si priamo v obchode doplatiť za 4GB aj za SSD disk a zmestíš sa do 300-350€ s DPH.
Nebude to rýchla zostava, ale určite lepšie ako máš. A máš na to záruku, máš tam original WIN (SK/CZ) ..... Ale často len menšie uhlopriečky.
Skús sa v tom prejsť, čo kde kto ponúka aby si mal prehľad. Nenútim Ťa kupovať repas, len aby si mal predstavu čo sa ponúka v obchodoch,
potom sa sa môžeš pozerať aj inde, bazos.sk a podobne. Ale kombinácia 15"palcový notebook - výkon na video - cena do 300€ bude o kompromisoch.
Určite na tom upravíš video (teda pre potešenie nie nejaké špeciálne úpravy), bude to dlho trvať ale na domáce použitie to bude stačiť.
Kazdy jeden editovaci softver je optimalizovany pre procesory a vyuziva vsetky rozsirenia instrukcnych sad ktore ma k dispozicii. A ten Mac nema ziadnu, lebo je to storocny muzealny kus - ved sa pozri na to porovnanie procakov.
To len Apple ovce vidia vo vsetkom najlepsi Mac, pritom vykonnostne su to vacsinou tie najslabsie pocitace s ohladom na cenu.
Okrem toho ziaden Hollywoodsky film sa urcite nestrihal na nejakom trapnom pomalom notebooku, na to maju graficke stanice s neporovnatelne vykonnejsimi procesormi, a o kodovanie sa staraju klastre z desiatok/stoviek serverov a nie notebooky
Videa rekodovavam kazdu chvilu a aj 3x vykonnejsi procesor co mam ja je stale pomaly na kodovanie fullhd videa, nehovoriac o takych upravach ako je stabilizacia. Tam stabilizacia 10tich minut videa trva cca 3 hodiny, na tom Macbooku to bude cely den!