Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
[quote="@1068411":***** sa prevazat bajk v regiojete ? teda nikde nieje pisane ze ked si zlozim cestak do tasky ze to nemoze byt ako batozina.[/quote:*****
v [url=http://www.regiojet.sk/bratislava-komarno/cennik-a-tarify/preprava-batoziny-a-zvierat.html:*****nniku[/url:***** to maju.
kdesi som vsak nasiel toto :
[quote:*****reprava bicyklov a väčších kolobežiek vo vlakoch IC RegioJet nie je z kapacitných dôvodov možná,“ povedala nám PR manažérka Radka Šťávová. „Batožiny prepravujeme zdarma, musí však ísť o veľkosť, ktorú je možné umiestniť pod alebo nad cestujúceho. Ak ide o väčší kus, potom palubný personál pomáha cestujúcim uložiť batožinu na iné miesto, kde neprekáža a neobmedzuje ostatných cestujúcich.“[/quote:*****
Záleží na akej trase ho chceš prepravovať. Na trase BA - KE je preprava bicyklov vylúčená. Mamičky s kočíkmi väčšinou dávajú na predstavky. Na trase BA - Komárno by to malo byť v pohode. Oni majú dva prepravné poriadky, jeden pre komerčné vlaky a druhý pre vlaky ktoré sú prevádzkované vo verejnom záujme.
Ahojte, chcem sa opýtať, nevieme ti náhodou poradiť, kde by som mohla nájsť informácie o špeciálnom cyklobuse, ktorý jazdí v sezóne z Viedne do Passau?
Tak vlaky ZSSK nejazdia po koridore 160 km/h kvoli bicyklom
A preco?
Lebo je podmienka,ze na kazdych 80 miest na sedenie, musi byt jedno bicyklomiesto.A ZSSK nema dostatok voznov druhej triedy so stojanmi na bicykle vhodnych na 160-ku.
Momentalne moznosti prevozu bicyklov v rychlikoch na trase BA-KE:
5 stojanov v sluzobnom vozni
5 drziakov vo vozni Bdteer
2+2 bicykle na prvom a poslednom predstavku supravy.
Tak je to jedna z viacerych pricin. Ono tie vozne ZSSK fyzicky ma, len su viazane po dobu 10 rokov na regionalnu vozbu, pretoze boli financovane z eurofondov. Prave kvoli tomu sa aj vytvorila nova kategoria RR aby sa to takto *****o.
Uz ste niekedy videli, aby zeleznice robili nieco s rozumom a ucelne? (nepisem ucelovo)
A to som drzitelom rezijky...
Osobne uz radsej idem rovno autom, ako sa mam natahovat niekde po vlakoch.
Máte niekto skúsenosť s prepravou bicykla vo vlaku s odchodom 5.55 z BA (pomenovali ho "Horalky Sedita")? V ktorom vagóne sa prepravujú? Sedí tam človek pri bicykli? Budem totiž nasadať na Vinohradoch a tam stojí len 2 minúty a nechcem tam zmätene šaškovať...
Vozen c. 6 nastupis normalnymi dverami (je tam piktogram bicykla) bike ty zavesis na stojan, stojis (ked je miesto sedis) pri nom. Vylozis si ho sam.
Vozen c. 2. Odovzdas bajk velkymi dverami sprievodcovi VYPYTAS SI POTVRDENIE!! (nezabudaj na to, sam ti ho zvycajne neda) on ti ho zamkne do batozinoveho priestoru. Pri vystupovani ti ho poda von z vlaku.
my sme minuly rok nastupovali tiez rano na vlak do Popradu (neviem uz presne na ktory) na ZST BA Vinohrady a museli sme ist az za nastupiste po tych kamenoch, bola to celkom "sranda" davat plne nalozene bicykle tak vysoko, esteze sme boli dvaja, ale pockali nas (vlastne sa cakalo len na nas)
Oni pockaju. Vozen c. 2 ma obcas na starosti sprievodca z 1. triedy. Neraz sa mi stalo, ze kym si ma vsimol a dobehol tie 2-3 vozne tak sme vlaku nalozili aj 5 minut. Oni ta pockaju. Skor neodidu. Zober si napr nakladanie vozickara. Bezne to zaberie 5-7 minut a nikto nestresuje.
Ahoj, zajtra chcem ist bikom na REX BA-TN. Chcel som si kupit listok online, nech tam zajtra nesaskujem na stanici s bikom, ale nikde v tom ich online systeme nevidim listok pre bike. Preda mi ho sprievodca vo vlaku alebo si ho musim kupit na predtym stanici? Btw, nechodite niekto tym vlakom o 17.39, kolko bikov sa v nom prepravuje a ci je problem s miestom?
dakde sa to tu uz tusim riesilo ze elektronicky sa cyklolistky kupit nedaju, musis si ho kupit pred odchodom na stanici. Zisti si ci dany vlak nema povinnu rezervaciu na bicykle v danom vagone (rexy nemavaju). Kolko ma voznov na bajk si vies zistit na takej velkej tabuli s radenym voznov na perone, alebo aj online, skus pozret tento link, neviem ale ci je to aktualne http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=ZSSK&cislo=743&rok=2016 Nakolko ide len do TN a az podvecer, tak by som problem s miestom neocakaval.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v [url=http://www.regiojet.sk/bratislava-komarno/cennik-a-tarify/preprava-batoziny-a-zvierat.html:*****nniku[/url:***** to maju.
kdesi som vsak nasiel toto :
[quote:*****reprava bicyklov a väčších kolobežiek vo vlakoch IC RegioJet nie je z kapacitných dôvodov možná,“ povedala nám PR manažérka Radka Šťávová. „Batožiny prepravujeme zdarma, musí však ísť o veľkosť, ktorú je možné umiestniť pod alebo nad cestujúceho. Ak ide o väčší kus, potom palubný personál pomáha cestujúcim uložiť batožinu na iné miesto, kde neprekáža a neobmedzuje ostatných cestujúcich.“[/quote:*****
takze asi sa ich treba opytat
http://meinfernbus.de/bus-von-wien-nach-passau
A preco?
Lebo je podmienka,ze na kazdych 80 miest na sedenie, musi byt jedno bicyklomiesto.A ZSSK nema dostatok voznov druhej triedy so stojanmi na bicykle vhodnych na 160-ku.
Momentalne moznosti prevozu bicyklov v rychlikoch na trase BA-KE:
5 stojanov v sluzobnom vozni
5 drziakov vo vozni Bdteer
2+2 bicykle na prvom a poslednom predstavku supravy.
A to som drzitelom rezijky...
Osobne uz radsej idem rovno autom, ako sa mam natahovat niekde po vlakoch.
Vozen c. 6 nastupis normalnymi dverami (je tam piktogram bicykla) bike ty zavesis na stojan, stojis (ked je miesto sedis) pri nom. Vylozis si ho sam.
Vozen c. 2. Odovzdas bajk velkymi dverami sprievodcovi VYPYTAS SI POTVRDENIE!! (nezabudaj na to, sam ti ho zvycajne neda) on ti ho zamkne do batozinoveho priestoru. Pri vystupovani ti ho poda von z vlaku.
Oba sposoby stoja 1,5€ vyber si ktory ti je lepsi
Trochu ma pobavilo, že radenie slovenského vlaku je na českej stránke. Banánová republika sme...