dnes som ludia zistil, ze na tom mojom tátošovi Kellyse mam bezdusove kolesa-plaste. Mam na mysli tie povodne plaste od vyroby. Su bezdusove. To znamena, ze ak si chcem kupit novy plast dusovy, tak musim vymenit aj rafik? ci nie??? Ostal som stoho prekvapeny, ked som to zistil.
nie rafik mozes nechat v pohode povodny on je len odlisny v tom ze ma taku drazku z vnutra do ktorej zaskoci plast cize ked tam das dusu je to v pohode
..použil som plášte GEAX Country Rider 26x1,95... vruty - 160ks som dal pomerne riedko ale myslím si, že to bude stačiť... som zvedavý ako to bude jazdiť... dám vedieť po výjazde... Schwalbe Nobby Nick sedeli na snehu dobre ale keď som sa dostal na ľad, tak som ležal ani som nevedel ako...
Tiež som kedysi dávno navŕtaval samorezky, ale podla mňa sa to na šlapanie moc nehodí. A vhodné je to hlavne na ľad.
Na tieto "naše" zimy sa mi páči najviac Maxxis Medusa
Super že tiež potvrdzuješ môj odhad a už aj experiment. Od Maxxisu ešte tipujem ako použiteľný ADvantage, ale na ňom som zatiaľ nešiel. Je to riadny bager a určite má aj dobrý prenos sily pri brzdení.
ADvantage lepšie drží v stúpaní/klesaní a zvládne aj not-so-hard surface, inak dobrý všeumelec vyzerá byť aj High Roller a ten by podľa mňa nebol celkom stratený ani v snehu. Sneh na rozdiel od blata nezasiera dezén. No ale bahno, tam je Medusa jasná... a 510 g (2.1") + porovnaj cenu s Michelin XCR Mud a sme jasní, nie?
maxxis swampthing 2.1 http://www.maxxis.com/products/bicycle/product_detail.asp?id=85. tu je sice ako dh plast, ale vyraba sa (a napr. v kaktuse, kde som ju aj ja kupil, ju maju za 500) aj na xc v rozmere 26x2.1. mam ju odskusanu v priebehu mesiaca, co jazdim po karpatoch (samozrejme ze lad nemoze zvladnut tak, ako "klincaky")
kazdu zimu jazdim na horskom a cez sezonu som vyhradne "cestak"
na horskom jazdim do 5-7 cm snehu. potom sa uz neda. plast sa mi na zadnom osvedcil MICHELIN XCR MUD. je do blata (tam je vyborny!!!) a na snehu tiez. na prednom nevedie dobre stopu. a neviem sa rozhodnut medzi nobby nicom a michelin xcr extremom.
ale na zladovatene useky treba jednoznacne HROTY!!! napr continental spike claw 240. (viac hrotov vacsia istota na skrytom lade pod snehom)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=c ... 1137675490
..použil som plášte GEAX Country Rider 26x1,95... vruty - 160ks som dal pomerne riedko ale myslím si, že to bude stačiť... som zvedavý ako to bude jazdiť... dám vedieť po výjazde... Schwalbe Nobby Nick sedeli na snehu dobre ale keď som sa dostal na ľad, tak som ležal ani som nevedel ako...
Na tieto "naše" zimy sa mi páči najviac Maxxis Medusa
http://www.maxxis.com/products/bicycle/ ... asp?id=230
Vzor je tak akurát. Ani zbytočne vysoký (Wet Scream), ani príliš hustý (Ignitor).
A len za 5 kilečiek
http://www.maxxis.com/products/bicycle/ ... sp?id=2345
Maxxis má jednoducho "gumu" pre každého
na horskom jazdim do 5-7 cm snehu. potom sa uz neda.
plast sa mi na zadnom osvedcil MICHELIN XCR MUD. je do blata (tam je vyborny!!!) a na snehu tiez. na prednom nevedie dobre stopu. a neviem sa rozhodnut medzi nobby nicom a michelin xcr extremom.
ale na zladovatene useky treba jednoznacne HROTY!!! napr continental spike claw 240. (viac hrotov vacsia istota na skrytom lade pod snehom)