Takisto by asi bolo menej nedorozumení a neporozumení keby sa prirodzená biosignalizácia pachmi neprebíjala inými smradmi. Mimochodom ochlpenie slúži o.i. na fixáciu tých pachových signálov... ale nielen... napr. také šuškochlpy majú za úlohu zabraňovať vnikaniu parazitov do šušky... predsa len tá prdel je neďaleko a napr. takým hlístom napr. je dosť jedno kam sa vydajú (očičká nemajú, že jo), ak ich chlpy nestopnú.
Celkove tá komerčne prepatlaná časť populácie sa vydala cestou kade sa evolúcia rozhodne nerozhodla vybrať, následok je jasný - pokles biologickej kvality populácie (do čoho hovoria aj také "in" nezmysly ako prvé pôrody hlboko po 30ke a pod.)
No a medzi nami horolezcami, neviem si predstaviť, že by som v zime liezol (ale aj bikoval) bez aspoň akého-takého strniska (a takisto sa neodporúčam pred odchodom do mrazu ráno umývať, to vám potom priam trhá ksicht - po akcii je to už lepšie, do rána sa ochranná tuková vrstvička ako-tak obnoví). S Poliakmi na zimné himalájske expedície (boli priekopníkmi) chodil jeden doktor, ktorý mal průpovídku ... po poľsky si nespomeniem, ale Joska Rakoncaj to do češtiny prebásnil ako "Časté mytí krátí žití."
ps: keď sa niekto po vysratí neumyje to akože jeho osraté chlpy budú pachom lákať opačné pohlavie?koxo tak keď má niekto sračku a letí to z neho na každom kroku tak kvôli tomu obrovskému záujmu to všetko asi fakt ošukať nestihne xaxaa
zatiaľ čo na pár sránd čo uchádzajú priebežne potom a sú pohlavne špecifické nám múdra matka príroda v rámci evolučnej výhody nejakú tú príťažlivosť nadelila, akurát ty si naivne myslíš, že u vyšších primátov to funguje ako u lykožrúta (http://www.fytofarm.sk/feromonove-pripravky) ... ono, asi bude rozdiel jedenapolkilový mozog oproti pár bazálnym gangliám, že áno, takže bohapustá pichačka len na základe nejakého pachového signálu, na to rovno zabudni
a drvivá väčšina diskutérov si zabudla uvedomiť, že sa rozprávame o vylučovaní potom, a to relatívne čerstvým (on ten pot začne skutočne *****ť tak asi o 24-72 h v závislosti na teplote, vlhkosti a iných činiteľoch vrátane stavu organizmu, ktorý ten pot vylučuje... čiže zasratá nechutná mrochta aj skôr, bežnú hygienu dodržiavajúci nefajčiaci nepivujúci sportsman aj neskôr) - a mimochodom, pot má napr. aj anti-UV zložky, je to o kúsok dokonalejší produkt ako by si niektorí mysleli (naozaj tu nikto nikdy nepísal o zásadnom neumývaní sa ako odporúčaní, to len niektorí jedinci tak prekrútili - mimochodom, sú aj národy, ktoré z dôvodu či tepelnej, alebo anti-UV ochrany ignorujú aj to umývanie [Tibeťania, Šarpovia, Inuiti] a v tých "ich podmienkach" v zásade ne***** [s výnimkou toho, že je z nich cítiť dym z ohniska, ktorým kúria v obydlí], lebo tam nie je dostatok baktérií, čo by ten pot rozkladali [uschnú alebo ich zabije UV žiarenie]; iná vec ale nastane, ak prídu do teplejších a vlhších podmienok, to je smrad na kilometre otázkou pár hodín).
Kontrolná otázka: koľko vydrží horolezec v zime na Zbojníčke bez toho, aby spáchal hygienu?
Odporúčaná literatúra: Dina Štěrbová - Čo Oju (prvá baba z Československa na osemtisícovke; pri návrate zobrali z Námčé do Káthmándú do školy malého Šarpu, ktorého jednak skolila radikálne odlišná klíma, jednak začal desne *****ť, očista urputne sa brániaceho krpca dala obom namakaným horolezkyniam zabrať).
tulenik, pri vsetkej ucte (reagujuc na uvodny prispevok z 2008), je mi osem-sest ci sa holis ci nie, a ci sa umyvas a ci nie... len nechapem, preco si mal chut nas tym zatazovat....
a odpovedat mi nemusis.
a pre tvoj pokoj na dusi, si dovolim teda aj ja teba informovat...
holim sa takmer vsade... spr***** dost casto...
dufam ze ti tato informacia o mojich zvyklostiach bude prinosom rovnako, ako je nam tvoja o tvojich.
táto téma vznikla presunutím z inej, kde sa rozpútal tuhý OT o danej veci...
inak súhlas s dotm
zjavne si ma nepochopil.
nevadi... nedorozumenia su sucastou ludstva
tulenik nie tak vážne.ja sa smial
10-denný pobyt na Brnčálke, prvé dva dni sme sa ešte ako tak umývali v ľadovej vode, potom sme to vzdali.
*****ť sme začali až vo vlaku, aj to tesne pred Bratislavou...
A mierne k téme: najviac ma pobavilo, ako niektorí až príliš citlivo vnímajú to, že niekto iný sa ne/holí