Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Luthy : no, podla toho ako fotka vyzera, by mohlo ist aj o dost znacne ISO / vytiahnutie .. nemuselo by to byt nerealne .. a je tam ikonka, co myslim oznacuje noc, ak do toho silne svietil mesiac .. ale nie je tam sneh, tak to asi nebude BB
Dnes o 7 rano v lesoparku pod municakmi (U Slivu) krasny bocian cierny vo Vydrici... kedze ich v celom MLB na 3000ha je asi 2ks, tak som sa dost potesil Kazdopadne su strasne citlive na rusenie pri vychovavani mladat. Cize budovanie trailov s bagrom im asi dobre nerobi...
No v Lesoparku nie je vela miest kde nie su chodniky a cyklochodniky, aj preto to budovanie novych trailov treba aspon trochu prisposobovat aj prirode a hlavne budovat kvalitu (cerovka) a nie kvantitu (divny trail popod Panovu luku). Ak by sa mu postavil trail popod hniezdo, hoci aj par sto metrov, urcite by ho opustili. Detto aj ostatne zvery sa vacsinou zdrzuju na miestach s nizssoui intenzitou pohybu ludi, bikerov. Napr tieto mufloniky
načo by som to dopĺňal, tam je to uvedené
je zaujímavé počúvanie, ako to fotili...najväčšia sranda, že za rok najazdili kvôli foteniu na bicykli 3x viac km, ako som ja najazdil kvôli jazdeniu
Toto ale nema nic s tym, ze maju objektiv 400/f2.8 .. ostatne maju aj iny, omnoho lacnejsi. Komukolvek mozes dat do ruky tuto vybavu a nenafoti nic lepsie ako tym UZ, lebo za tym sa skryva dost driny a hlavne spusta casu, ktory tomu treba venovat.
Praveze to s tym ma vsetko. Pretoze ani tito fotografi by s tym ultrazoomom nic podobne nenafotili. V tejto kategorii je spravna vybava 50% roboty, a to nicim nenahradis.
Jasne ze museli desiatky hodin presediet a precakat na nejake prilezitosti (ak tam nevysypali nejake krmivo), ale jednoducho posad na to miesto hocijakeho cloveka, daj mu fotak so 400mm f2.8 sklom a urcite spravi aspon zopar super fotiek ktore by sme my s beznou vybavou vzivote nedostali.
PhilJ fotografa nerobí fotografom technika, ale prax, myslenie a do určitej miery hlavne talent. No z tvojich príspevkov je jasné, že si zrkadlovku ani poriadne sklo v ruke nedržal ešte.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
este dopln "s objektivmi za 4-5 tisic EUR" (Canon EF 400/2.8L IS USM)
je zaujímavé počúvanie, ako to fotili...najväčšia sranda, že za rok najazdili kvôli foteniu na bicykli 3x viac km, ako som ja najazdil kvôli jazdeniu
Jasne ze museli desiatky hodin presediet a precakat na nejake prilezitosti (ak tam nevysypali nejake krmivo), ale jednoducho posad na to miesto hocijakeho cloveka, daj mu fotak so 400mm f2.8 sklom a urcite spravi aspon zopar super fotiek ktore by sme my s beznou vybavou vzivote nedostali.