V roku 2016 bude náš maratón opäť niesť meno ŠKODA Svätojurský MTB maratón. Hlavnou novinkou tohto ročníka je pridelenie štatútu Majstrovstiev Slovenska v XCM. Aj z tohto dôvodu sa pre vás snažíme pripraviť kvalitné podujatie, veď napokon toto bude už 10.ročník. Trate pre tento rok ostávajú rovnaké ako minulý rok, ak nenastane nejaká kalamita. O novinkách a podrobnostiach tohto ročníka vás budeme informovať na novej stránke podujatia a samozrejme tu na fóre mtbiker. Tešíme sa na vás 30.apríla 2016.
Pre nedočkavých je už spustené aj prihlasovanie. Podrobnosti nájdete na našej stránke.
myslel som ze tak vzadu sa jazidi opatrne, ked pisete ze skoncil v tretej tretine pola... kazdopadne je to smutne. ja som chytil dva defekty a snazil som sa vzdy oznamit svoj zamer obiehania hlavne v druhom kole ked tam bolo plno hobikov zo 40-ky. dokonca jeden borec sa mi pichol rovno do tej strany kade som chcel ist, tak somu mu len povedal ze idem teda z druhej a este sme sa na tom zasmiali
Skoncil v tretej tretine pola. To fakt stalo za to, to bezohladne obiehanie. A to akoze ani nezastal?
Zastat zastal... Samotny garambol som sice nevidel, ale isiel som vtedy hned za nim a za zranenou pretekarkou. Chvilu predtym mna dobiehal a predbiehal, tiez v zjazde, a kym ma predbehol, tak z jeho odstupu za mnou v nie uplne trivialnych pasaziach som bol trosku nervozny, musim priznat.
Kristina vdaka za tuto info, aj ked velmi mrzutu, ale ja som sa podla toho, ako to vyzeralo na mieste padu, bal aj horsich nasledkov. Prajem skore uzdravenie a duplom ma mrzi, ze zrovna pretekarka spoza hranic musi odchadzat s takouto skusenostou.
V mojom minulom prispevku som tiez apeloval na tie zjazdy a ohladuplnost, ved vsetci chceme dojst do ciela zivi a zdravi. Verim tomu, ze ani tento dotycny nestastnik nechcel nikomu ublizit, ale holt nestastie sa stane raz dva.
Kristína, kamoške prajem skoré uzdravenie! Vždy sa nájde niekto , kto ide hlava-nehlava. Nie vždy je to drzosť a neohľaduplnosť rýchlejšieho - niekedy aj neskúsenosť. Čo je však smutné a absolútne neospravedlniteľné, ak zranenému neposkytne 1.pomoc! Verím a dúfam, že takýchto "športovcov" bude menej a menej...
Na margo ohľaduplného súťaženia na zadných pozíciách iba niekoľko mojich postrehov a skúseností. Kedysi som v ČR vyskúšala aj masovky typu KPŽ a tak zo skúseností môžem povedať, že aj bajkeri "súperiaci" o 300+ flek dokážu byť pekne agresívni a vulgárni pri predbiehaní. Je to veľmi zarážajúce, pretože naozaj o nič nejde a jedinú trofej, ktorú si s pretekov môžu odviezť je výhra v tombole. Alebo si vôbec pri predbiehaní neuvedomujú, že napríklad predbiehané ženy, juniorky, kadetky, ... môžu byť na medajlových pozíciách resp. bojovovať o ne. Pred pár rokmi som na jednom singli v zjazde asi v polovici pretekov došla pomalšieho týpka, ktorý to zjavne moc dole kopcom nedával. Do kopca bol asi rýchly keďže bol na na pozícii ktorej bol. Celkom dlhá zjazdová pasáž a ja som ho niekoľko krát požiadala o uvoľnenie ľavej stopy. Bezvýsledne. Asi na štvrtý krát ma ale pustil a keď som ho obehla zakričal za mnou niečo v zmysle "si ma nepraj keď keď ťa dôjdem v kopci". To človeku úplne vezme chuť z bajkovačky
Na druhej strane som však napr. na tomto maratóne zažila aj situáciu kedy rýchlejší bajkeri nevedia ako požiadať o stopu. V jednom z posledných strmších stúpaní ma došiel bajker (asi z dlhej trate) a zavolal "hop hop". Tak som sa ho spýtala, že či to znamená, že ho mám pustiť zľava alebo sprava. Po chvíli zavolal sprava a tak som sa mu uhla doľava Aj toto sú také maličkosti, ktoré treba vedieť aby boli preteky bezpečnejšie
Ja som mal mozno stastie ale spolupretekarov musim len pochvalit. Kedze som pomaly, v druhom kole som predbiehal v stupaniach len hobikov (alebo 40 druha vlna? ) ktori sa vzdy pekne odstupili a vsetci boli ohladuplni. V zjazdoch zase rychlesi pekne pytali stopu a pockali na bezpecnejsie useky na predbiehanie. Teda za mna len chvaly, co sa o inych pretekoch povedat nedalo. Ale zase trat bola extra lahka, cesty siroke ani strme ani technicke ani uzke. Takze lahoda...
ja ked predbieham tak poviem z ktorej strany a ak situacia dovoli tak stihnem podakovat ze mi uvolnil stopu hlavne do kopca. tak isto ked je niekto rychlejsi tak sa mu snazim tiez uvonit stopu ak povie z kade ide. tak isto netlacim na nikoho aby mi za kazdu cenu uhol z cesty pokial to neni mozne. vsetko je asi len o ludoch
Na margo predbiehania, aj ja som si to v zjazdoch dával nakoľko hore kopcom mi to ešte moc nejde. Skončil som v druhej polovici výsledkovej listiny, to ale neznamená, že aj my sme medzi sebou nesúťažili. Išlo nás z týmu viac a snažili sme sa ísť naše momentálne maximá. Kedže však viem, že do kopca som pomalší snažím sa vždy uhnúť. To isté očakávam od ostatných ktorých zase často obieham v zjazdoch. V podstate to býva také motanie sa medzi tými istými pretekármi preto sa snažím byť ohľaduplný aj keď podľa niektorých môže byť moja jazda v zjazdoch považovaná za riskantnú;) Moja osobná skúsenosť bola taká, že pretekári z dlhej boli pri predbiehaní nás z druhej vlny 40-ky často arogantný. Chápem, že išli majstrovstvá ale predpokladám, že vedia ako sa správať pri predbiehaní. Závod to však bol super a dúfam, že niektorým z vás som hudbou spríjemnil prvý kopec.
Kristina, bohužiaľ to platí mnohokrát aj naopak (myslím agresivitu a bezohľadnosť od rýchlych jazdcov k pomalším). Potom sa nedá veľmi čudovať nad niektorými reakciami.
Nie je pravda, že na 300-tom mieste nejde o nič. Každý účastník preteká a to si je dobré uvedomiť.
Chce to vzájomnú ohľaduplnosť a rešpekt medzi všetkými účastníkmi navzájom.
Ja osobne som videl ako jeden pretekár z dlhej obiehal nás z polovičnej. Aj zakričal kade pôjde ale pred jazdcom ktorého chcel obehnúť ktosi zazmätkoval a už boli zakliesnený do seba. Tých nadávok čo som si stihol za ten kratučký moment vypočuť..........Ambície niekedy zatemňujú myseľ. Aj tak je to vždy o ľuďoch a ja sa riadim príslovím: "Nerob druhým to čo nechceš aby robili tebe"
zbo si mal hudbu pustenú z mobilu v kapsicke v predu? Si ma predbiehal a pobavil si teda:-)
Ja sa vždy snažím púšťať rýchlych bikerov či už v zájazdoch alebo stupaniach. Častokrát keď vidím že ide hore kopcom dupac a je užšia cesta, tak radšej to hodim na kraj a zastanem a pustim ho, žiaden problém. Takisto zdravím všetkých okoloidúcich turistov v lese, ktorý na nás pozerajú ako na zjavenia:-) ja bývam väčšinou na konci výsledkovej, ale moje ciele na maratónoch sú nebyť posledný a byť rýchlejší a rok predtým, cize každý s niečím súťažíme. A podarilo sa mi to dat skoro o pol hodinu ako pred rokom:-) je to len o ohladuplnosti a to som celý život športoval, okrem posledných pár rokov, takze súťaženie vo mne je, ale viem aj zhodnotiť svoju aktuálnu kondíciu a moznosti
Hudbu som pustil omylom keď som odkladal kľúče do zadného vrecka a asi polovicu prvého výšlapu som nadával, že čo za blba si púšťa hudbu. Došlo mi to, až keď som sa ocitol na lúke sám:):):) Vypol som to až v prvej občerstvovačke lebo som sa bál, že keby som zastal tak chytím kŕče;)
Kristina,
Nie je pravda, že na 300-tom mieste nejde o nič. Každý účastník preteká a to si je dobré uvedomiť.
Áno, preteká sa aj na 300 mieste, ale treba si uvedomiť, že existujú aj nejaké etické pravidlá, ktoré by IMHO mali platiť aj počas pretekov. A pretekár na 300-tom mieste by si mal uvedomiť, že absolútne nič nebude znamenať či skončí 301. alebo 298. Takže by mal vychladnúť a uvedomiť si, že nadávkami na adresu pretekárov nič nevyrieši a pekný deň nikomu neprinesie. A pokiaľ niekomu nekontrolovane stúpa adrenalín tým, že sa nedostal o jedno miesto do prvej tristovky lebo ho o 10 sekúnd zdržal pomalší bajker tak by mal IMHO uvažovať o inom športe ako MTB.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zastat zastal... Samotny garambol som sice nevidel, ale isiel som vtedy hned za nim a za zranenou pretekarkou. Chvilu predtym mna dobiehal a predbiehal, tiez v zjazde, a kym ma predbehol, tak z jeho odstupu za mnou v nie uplne trivialnych pasaziach som bol trosku nervozny, musim priznat.
Kristina vdaka za tuto info, aj ked velmi mrzutu, ale ja som sa podla toho, ako to vyzeralo na mieste padu, bal aj horsich nasledkov. Prajem skore uzdravenie a duplom ma mrzi, ze zrovna pretekarka spoza hranic musi odchadzat s takouto skusenostou.
V mojom minulom prispevku som tiez apeloval na tie zjazdy a ohladuplnost, ved vsetci chceme dojst do ciela zivi a zdravi. Verim tomu, ze ani tento dotycny nestastnik nechcel nikomu ublizit, ale holt nestastie sa stane raz dva.
To by sa zase ale patrilo uviest na pravu mieru ze zastavil a isiel pomahat.
Na druhej strane som však napr. na tomto maratóne zažila aj situáciu kedy rýchlejší bajkeri nevedia ako požiadať o stopu. V jednom z posledných strmších stúpaní ma došiel bajker (asi z dlhej trate) a zavolal "hop hop". Tak som sa ho spýtala, že či to znamená, že ho mám pustiť zľava alebo sprava. Po chvíli zavolal sprava a tak som sa mu uhla doľava
Obavam sa ze si mal pravdu..
Chce to vzájomnú ohľaduplnosť a rešpekt medzi všetkými účastníkmi navzájom.
Ja sa vždy snažím púšťať rýchlych bikerov či už v zájazdoch alebo stupaniach. Častokrát keď vidím že ide hore kopcom dupac a je užšia cesta, tak radšej to hodim na kraj a zastanem a pustim ho, žiaden problém. Takisto zdravím všetkých okoloidúcich turistov v lese, ktorý na nás pozerajú ako na zjavenia:-) ja bývam väčšinou na konci výsledkovej, ale moje ciele na maratónoch sú nebyť posledný a byť rýchlejší a rok predtým, cize každý s niečím súťažíme. A podarilo sa mi to dat skoro o pol hodinu ako pred rokom:-) je to len o ohladuplnosti a to som celý život športoval, okrem posledných pár rokov, takze súťaženie vo mne je, ale viem aj zhodnotiť svoju aktuálnu kondíciu a moznosti
Áno, preteká sa aj na 300 mieste, ale treba si uvedomiť, že existujú aj nejaké etické pravidlá, ktoré by IMHO mali platiť aj počas pretekov. A pretekár na 300-tom mieste by si mal uvedomiť, že absolútne nič nebude znamenať či skončí 301. alebo 298. Takže by mal vychladnúť a uvedomiť si, že nadávkami na adresu pretekárov nič nevyrieši a pekný deň nikomu neprinesie. A pokiaľ niekomu nekontrolovane stúpa adrenalín tým, že sa nedostal o jedno miesto do prvej tristovky lebo ho o 10 sekúnd zdržal pomalší bajker tak by mal IMHO uvažovať o inom športe ako MTB.