Zdravím všetkých členov,
Potrebujem poradiť pri výbere bicykla typu Cross pre bežné, každodenné rekreačné použitie po cestách typu asfalt. Cena by nemala presahovať 599 euro. Potrebujem poradiť vo výbere značky, modelu bicykla za čo najlepší pomer kvalita/cena. Doteraz som mal len horský Admiral, ktorý nepoužívam už hodne dávno Je už dosť zničení. Ďakujem za každú radu, pomoc
Šport - Bicykle Janka Buchelová Jesenského č.9 957 01 Bánovce nad Bebravou : Tu ti vyskladaju bike podla dohody. cca za 600€ bude komplet na shimano deore
Tak to je slušná ponuka...za 600 na Deore...ale niekto chce hotoví bike aby ho reálne videl v obchode ako vyzerá (kombinácia farieb väčšinou), lebo skladačku si nevie predstaviť, ale zasa výhoda je, že si tam vie dať komponenty ktoré chce
mp57, komplet Deore je super, ale akú vidlu tam dostane? Lebo komplet Deore mám, NRX mám, slušný rám tiež, ale za 600 to nebolo. A to sa ceny kúsok dvihli od vtedy...
tak nepotrebujem vydieť uplne ako bude vyzerať na konci, stači mi približná predstava
a nechcem do toho ani až tolko vraziť lebo neviem ako silno ma to chyti a čo budem jazdiť, osobne by som šiel viac nespevnené cesty ale tu na okolí je takýchto tras málo takže jedine naložiť bicykel do auta a odviesť sa aspoň 10-20km inde a neviem ako by to šlo po asfaltkách na horáku. Preto asi skor niečo pol na pol cesta aj polné cesty apod
Už si ho aj kúpil, pretože inzerát je vymazaný Cross-ový je skôr na spevnené asfaltové cesty ako nespevnené i keď má odpruženú prednú vidlicu, ale má len krátky chod, čiže iba na poľnú cestu skôr ako väčší terén a taktiež cross nemá plášte na terén je viac menej určený na asfalt
niekto rýchly ma obehol
no rozmýšlam bude to o kompromisoch, moji známy od nás jazdia tak 95% cestu preto som uvažoval nad cross že by som mohol chodiť s nimi a nejaký cross asper ma aj kamarát, ja som však skor na jazdu v teréne a možno by som radšej aj trochu adrenalínu dole kopcom + v lese ma aspoň žiadny kamión nezoberie takže asi skor to MTB s tými hladkejšími plášťami. Kolesá 27,5 alebo 29 by mohli byť fajn nie ? pozeral som CTM Delta, to je tak na hranici mojho rozpočtu, nakoľko len začínam nechcem investovať veľa, tých cca max 600€ by bolo fajn ..na začiatku som uvažval tak 350-400 takže už aj to je rozdiel
No, tak na to, čo Ťa baví bude fakt lepšie to MTB A to som zástanca krosových bicyklov (samozrejme vtedy, keď človek vie, prečo chce kros a vie že využije tie maličké výhody, ktoré ponúka) V MTB sa ale zas tak nevyznám. Tá Delta má vzadu Alivio, prešmykač aj radenie nižšia rada. Ak to porovnám s bicyklom, ktorý sme dali postaviť priateľke, tak tá má komplet Alivio a vyšlo to do 14 tisíc korún českých, čo je okolo 520 korún európskych. Vidlicu tiež dostala asi kúsok lepšiu, akurát to bolo na ráfikových brzdách. A to beriem značku CTM ako vcelku dobrú voľbu z hľadiska ceny a hodnoty bicyklov. Ale preto, že sme vedeli, čo chceme, sme volili stavbu, za tie peniaze proste sériový model v danej výbave nebolo šance zohnať.
Ty si ale k cene sériovky potom prirátaj nové plášte ešte, pokiaľ chceš nejaké rýchlejšie na asfalt
Ja by som asi radšej volil kotúčové brzdy ak by som už mal na výber pravdepodobne sa niekedy zastavím v BN obchode ako písal kolega vyššie, mám to cca 5km z domu tak obehám obchody. CTM mi príde solídna firma aj keď ja nejak značku neriešim zatial, jedine aby to nebol čistý čínsky šmejd. Nižšia rada komponentov by mi asi až tak nevadila, ak to nieje nejaké kazové, no nehám si poradiť
Tak záleží koľko na tom budeš behať. Ak okolo domu a 500km za rok, tak to netreba riešiť. Ak troška chceš pojazdiť viac, tak Alivio je taký základ, ktorý už ponúkne dobrú výdrž aj funkčnosť, vyššie rady už napredujú len máličko vo funkčnosti, hlavne sa odľahčujú. Naopak nižšie rady už sú kompromisom (menej peňazí, menej muziky).
Uz som to niekde pisal - otec ma nejaky Kellys na altuse (najnizsie co moze byt) a veselo mu to beha uz nejakych 2500km. Ale zase jazdi na 99% asfalt a kludne a tomu je prisposobena aj zataz biku a vsetkych komponentov.
a na moju výšku by som mal teda hladať rám 17,18 ak som správne pochopil ? .. výška 170
inač teraz som aj trošku v pomykove pretože som tu našiel aj pár odpovedí kde bolo že bike treba aspoň za 8stoviek aby sa dalo na tom ísť dole kopcom, no dosť ludí tu odporúča bicykle od CTM a to caliber a delta, možno ešte s nejakou zlavou by sa dalo dostať aj na peknu cenu.
Prečo by mal stáť 800 eur a čo to má s jazdou dole kopcom? Na tvoju výšku asi tých 17"-18", ja mám kúsok viac, rám 19" a zháňam kratší predstavec akurát, zvyšok mi sedí
Za 600 é už kúpiš parádny bájk ktorý uspokojí tvoj účel nemusí byť za 800, keď s ním nebudeš súťažiť, ale tam už sú iné mašiny...aj za 400 sa dá, ale tam máš len základ...ktorý si myslím tiež postačuje na bežné vozenie sa, ale otázna je jeho výdrž komponentov...ja som sa tiež rozhodoval medzi 4 značkami a nakoniec som dal na odporúčania väčšiny a zobral domáci CTM za slušnú cenu v pomere cena/výbava...asi najlepšie z tých 4 čo som chcel ja som ale vedel presne čo chcem...kros s odpruženou vidlicou a kotúčovými hydraulickými brzdami
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tu je v inej farbe a lacnejsi
http://bicykle.heureka.sk/merida-crossway-40-d-2015/
drahšie by som nechcel a tieto dva sa mi zdajú fajn, aj značka je asi dobrá tak čo poviete ?
a nechcem do toho ani až tolko vraziť lebo neviem ako silno ma to chyti a čo budem jazdiť, osobne by som šiel viac nespevnené cesty ale tu na okolí je takýchto tras málo takže jedine naložiť bicykel do auta a odviesť sa aspoň 10-20km inde a neviem ako by to šlo po asfaltkách na horáku. Preto asi skor niečo pol na pol cesta aj polné cesty apod
+ aj ramovo by asi sedel, mam vyšku 170
no rozmýšlam bude to o kompromisoch, moji známy od nás jazdia tak 95% cestu preto som uvažoval nad cross že by som mohol chodiť s nimi a nejaký cross asper ma aj kamarát, ja som však skor na jazdu v teréne a možno by som radšej aj trochu adrenalínu dole kopcom + v lese ma aspoň žiadny kamión nezoberie
Ty si ale k cene sériovky potom prirátaj nové plášte ešte, pokiaľ chceš nejaké rýchlejšie na asfalt
inač teraz som aj trošku v pomykove pretože som tu našiel aj pár odpovedí kde bolo že bike treba aspoň za 8stoviek aby sa dalo na tom ísť dole kopcom, no dosť ludí tu odporúča bicykle od CTM a to caliber a delta, možno ešte s nejakou zlavou by sa dalo dostať aj na peknu cenu.
Ty si hlavne konečne odváž ten bicykel, reálna hmotnosť toho CTM ma vážne zaujíma