Ako to mam nastavit aby bola brzda tak ako ma byt..
Kdesi som cital ze by sa mal povolit strmen brzdy na rame bicykla (jemne) - potom ho nastelovat tak (posuvanim do prava/lava) aby bola medzera od jednej aj druhej brzdovej platinky rovnako odstupena od disku - stlacit brzdu a dotiahnut strmenk k ramu.
-JE toto spravny postup ? Leno pokusal som sa to tak vystelovat ale stale bez uspechu - neviem ci nieco nerobim zle..
Diky
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Ak mas odpor, tak si to musi sadnut / vymenit platnicky
Ak ide packa az na grip, tak bude par krat stlacit, dosticky sa vysunu a bude to lepsie, pripadne odvzdusnit. Aj ked to odvzdusnenie je asi trochu prehnany scenar.
Naposledy som si zamastil doštičky a vrecková let lampa to vyriešila - keď sa prestalo dymiť, tak bol olej preč
na prednej brzde vidim pekne aka je medzera medzi platnickami a kotucom a nemal som s nou nikdy problem, ale zadna sa casom takto zmrsila a platnicky su v podstate skoro nalepene na kotuci
je tiez dost mozne, ze je zavzdusnena (packa je makka a planujem ju odvzdusnit), ale nie som si isty ci to odstrani problem so suchanim platniciek, kedze sa obavam, ze sa vratia do rovnakej polohy
co by ste poradili?