Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Tomu rozumiem, skôr som smeroval otázku, že sa tu stále riešia veci, či šalter preradí aj 42 či nie. Ako píšem, Sram X9 mi tak fungoval bez problémov. Ale o Shimane viem len že existuje. Riešim to len preto, aby som potom ak náhodou budem prerábať na 1x11 nekupil kazetu a nakoniec budem musieť aj šalter a neviem čo ešte.
Oval nechcem. Asi to skúsim a uvidím. Dnes som sa finálne rozhodol - bude 1x10, sunrace 11-42 kazeta, xt radenie, len ešte riešim či goat link, alebo ten ramienko.
No ja som skor pozeral stranku vyrobcu ktora hovori, ze tie ramienka su iba na prehadzovacky s brzdou. Moja by mala mat brzdu, ale ta pre maleho ju nema. Padania retaze sa nebojim, kedze zatial neodlepi bike od zeme. Ide mi len o to, aby mu to radilo ako ma.
Neviete niekto, ci je 11sp prehadzovacka kompatibilna s 10 sp kazetou a 10 sp radenim? Kedze 11sp by mala uz sama o sebe zozrat 40 zubovu kazetu.
Vcera som sa rozhodol, ze maly dostane moju "staru" Epiconu a ja si zoberiem tu nepodarenu Raidon X1 co som kupil z bazaru.
Tym padom sa mi uvolnilo trochu miesta v rozpocte, tak by som mozno isiel aj do novej prehadzovacky.
EDIT: odpoved som nasiel a malo by to fungovat skoro na 100%. Takze miesto XT 10 prehadzovacky a ramienka ideme rovno do 11sp XT prehadzovacky a cenovo budem este nizsie ako som planoval.
Caute, bratovi som kupil lacnu jazdenku v hroznom stave a snazim sa ju dat dokopy. Povodne tam bol 3x10 kluky Shimano, presmyk Sram X7, prehadzovac 9sp X9 radenie 3x10 X7.
Presmyk bol v nepouzitelnom stave, takze nic z neho. Nakoniec sme sa rozhodli, ze staci 1x10. Najvacsi prevodnik som zhodil, miesto neho som dal opileny stary prevodnik a spravil rockguard. Najmensi isiel dole, ostal stredny 32z.
Samozrejme bez presmykaca retaz spadne pri najlahsich 2-3 prevodoch. Pri najtazsom nie je problem. Ake su moznosti to vyriesit? Ide o bike za 200€ takze bolo by dobre co najnajlacnejsie riesienie, kludne ghetto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Beriem spät, to plati pre zmenu z troj na dvoj pilu
Uz ti to prislo? Uvazujem to tiez objednat - minimalne malemu kde sa nejake opotrebenie prevodnikov alebo zivotonost retaze riesit nebude.
A mozno aj sebe, kedze som skrecok a 50€ za prevodnik sa mi zda moc.
Ale za tú cenu, to bude super. Dokonca majú, aj ovály.
http://www.aliexpress.com/item/GEAR-KING-Ultralight-104BCD-32T-34T-36T38T-A7075-Alloy-Bike-Chainring-Oval-Round-Chainwheel-MTB-Road/32513630199.html
Musím to ešte nejako vymyslieť.
Neviete niekto, ci je 11sp prehadzovacka kompatibilna s 10 sp kazetou a 10 sp radenim? Kedze 11sp by mala uz sama o sebe zozrat 40 zubovu kazetu.
Vcera som sa rozhodol, ze maly dostane moju "staru" Epiconu a ja si zoberiem tu nepodarenu Raidon X1 co som kupil z bazaru.
Tym padom sa mi uvolnilo trochu miesta v rozpocte, tak by som mozno isiel aj do novej prehadzovacky.
EDIT: odpoved som nasiel a malo by to fungovat skoro na 100%. Takze miesto XT 10 prehadzovacky a ramienka ideme rovno do 11sp XT prehadzovacky a cenovo budem este nizsie ako som planoval.
youtube.com/watch?v=1I4WzYbOb4M&t=0
Ale za tú cenu, to bude super. Dokonca majú, aj ovály.
http://www.aliexpress.com/item/GEAR-KING-Ultralight-104BCD-32T-34T-36T38T-A7075-Alloy-Bike-Chainring-Oval-Round-Chainwheel-MTB-Road/32513630199.html
Už je ovál na ceste z Číny, tak ak sa na prvej jazde nezabijem napíšem
Presmyk bol v nepouzitelnom stave, takze nic z neho. Nakoniec sme sa rozhodli, ze staci 1x10. Najvacsi prevodnik som zhodil, miesto neho som dal opileny stary prevodnik a spravil rockguard. Najmensi isiel dole, ostal stredny 32z.
Samozrejme bez presmykaca retaz spadne pri najlahsich 2-3 prevodoch. Pri najtazsom nie je problem. Ake su moznosti to vyriesit? Ide o bike za 200€ takze bolo by dobre co najnajlacnejsie riesienie, kludne ghetto.