chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
mne drží Rapid Rob už cez 3000km na prednom.. aký tlak v ňom bol?
Ahoj, bol nafúkaný tak ako mi ho pripravili z predajne, tipujem cca 2,6bar, určite do 3 barov...
Podľa mňa nejaká blbá séria, pretože ten plášť bol trochu "vyhodený" na stranu už ked som ho kúpil nový na bajku...
Marinadaved prave ze to co vacsinou jazdim si pyta nieco rychlejsie aj ked s mensim gripom fofo050 nezjazdil.... ale chcem nieco lahsie a rychlejsie dozadu... DHR zhodim, dopredu dam HR II a dozadu Ardent..... skusime, uvidfime
a co tak IKON, ja mam teraz kombinaciu ARDENT vpredu,IKON vzadu. Samozrejme do mokra to nie je uplne ideal ale da sa. HR A DHR by som dal len ozaj keby som jazdil nieco technickejsie
Ja mám aktuálne obuté origo Nobby Nic, ktoré sú tam od výroby. No jazdievam často asfaltové presuny a nejazdím žiadny hardcore, a príde mi, že sú to pre mňa príliš široké (2,25") a "drapákoidné" plášte. Dlhšiu dobu som rozmýšlaľ nad X-kingom (v šírke 2,2") no často tu spomínate IKONy, aj Imroman ich chválil v recenzii. X-king a IKON sú podobná kategória plášťov nie?
Poradite mi? Potrebujem vymenit tieto plaste-Schwalbe Nobby Nic Performance 27.5x2.35"
Za nieco normalne v primeranom terene po sutroch kamenoch korenoch v zjazde dole. Som zaciatocnik... Az nedopadnem ako dnes na urazovke . Dik( nezalezi na cene)
a na vahe? .... cim odolnejsi plast, tym je tazsi a to potom poznas horekopcom ..... ani svajbla NN nieje zla ale performace je zakladna verzia, potrebujes nieco s pevnejsou bocnicou napr. HR II a hladaj TR (tubelles ready) ak by si chcela ist do bezdusi
Poradite mi? Potrebujem vymenit tieto plaste-Schwalbe Nobby Nic Performance 27.5x2.35"
Za nieco normalne v primeranom terene po sutroch kamenoch korenoch v zjazde dole. Som zaciatocnik... Az nedopadnem ako dnes na urazovke . Dik( nezalezi na cene)
Bud si zober Nobby nic ale nie performance ale snake skin alebo je este je double defence ale zase zaplatis váhou alebo potom maxxis minon DHR to su take najpouzivanejsie. len treba vediet ze taketo plaste nemaju radi asfalt. nemozes mat plast ktory by bol na vsetko. este mas mozno maxxis high roller alebo schwalbe hans damf. Z týcho styroch vyberaj. Hlavne pozeraj aby mali zosilnenu ochranu bocnice.
Hmm, zalezi aky si mal. Su geaxy specialne na mokro a tie drzali fest. Druha vec, ak si mal saguaro (co je na sucho plast). Ten jednak vpredu musi byt nastaveny na traction a druhak nie je na mokro. Na mokro je boli dva specialne plaste .. Geax Ardo a potom este jeden, zabudol som meno (taky uzky do blata). Tie drzali v mokre a blate aj zjazdene.
Skor by som povedal, ze kto nejazdil Michelin Wild (cosi) na mokrej trave, nevie co je to plast bez gripu
v jednom videu som zazrel ako si jeden bajker upravuje minion dhf, predny nie, ale zadnemu pozrezaval tie sikminy, oplati sa to alebo je to somarina? vo ideu islo o enduro jazdca ak som to spravne pochopil
Ak hej, tak je to pre lepsiu trakciu vo volnom terene a pri opreti. Ten 'L' tvar na kazdom druhom stupli je nazbieranie hliny pre oporu pri brzdeni. Ale bocne stuple drzia lepsie ked su vsetky poddajne. Ak to robil na enduro biku a este vzadu, tak to bol asi nejaky hardcore sypky teren, jak tie kola v Juznej Amerike ? Na prednom to nerobil lebo tym bude realne brzdit :- )
Alebo si kup plast kde to robit netreba, ako Magic Mary a Michelin Rockr'2, ktore maju rovno vacsie to otvorenie medzi strednym behunom a bocnymi stuplami.
HR2 ani DHR(2!, jednotka je velmi zly plast co sa uz ani nevyraba) nie su uplne idealne plaste pre zaciatocnika, pretoze vyzaduju polozenie bicykla pre trakciu v zakrute, nemaju totiz prestupne stuple, narozdiel od gulatych balonov typu s prestupmi typu Nobby/Hans/Trail King/etc..
Co je fantasticky plast pre dobreho jazdca, neni automaticky pre zaciatocnika.... ktory bude mat daleko vacsiu sancu ze mu ustreli koleso pretoze sa bude bat opret bike a zostane v "drift" zone medzi strednym behunom a bokmi. Uplny ideal.
<60kg jazdec nepotrebuje a neuslape mega vystuzene boky, navyse mu bude brutal nepohodlny. Maxxis Exo nie je ani o tolko tuhsi zas nez Snakeskin.
Pre trail jazdenie, Nobby Nic 2015, Evolution, 2,35 Trailstar na obe (noaco ze sa zosucha vzadu, zaciatocnik oceni grip a 30 eurovy plast je menej nez ruka v sadre). Prip. Vertstar dopredu ak je docasne nizsie sebavedomie a presunov po asfalte nebude vela. Hlavne nasadit bez duse a fukat s mierou ( +/- 18-20 PSI max...)
Na tuhsie jazdenie Schwalbe Hans Dampf 2.35 Snakeskin Trailstar obe, alebo Trail King 2.25 BC protektion (2.25 su rovnako velke ako 2.35 vsetky ostatne znacky, a tu je este rozumna vaha. Obe neskutocne pohodlne balony ktore sice nepodrzia pri ultra rezani zakrut (kde su neskutocne vagne) ale u zaciatocnika tam je naopak trakcia kde ma byt, 'cely cas'.
Kombinacie typu High Roller 2 (2.35, 42d, alebo 3C MaxTerra) dopredu a lubovolny slapavy plast dozadu (Ardent,etc..) by som dal az po osmeleni/vacsom otukani sa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj, bol nafúkaný tak ako mi ho pripravili z predajne, tipujem cca 2,6bar, určite do 3 barov...
Podľa mňa nejaká blbá séria, pretože ten plášť bol trochu "vyhodený" na stranu už ked som ho kúpil nový na bajku...
maju 50per. zlavy na onza plaste, od 150e postovne zadarmo, nechce niekto onza plaste, nepolepime dako objednavku?
fofo050 nezjazdil.... ale chcem nieco lahsie a rychlejsie dozadu... DHR zhodim, dopredu dam HR II a dozadu Ardent..... skusime, uvidfime
a co tak IKON, ja mam teraz kombinaciu ARDENT vpredu,IKON vzadu. Samozrejme do mokra to nie je uplne ideal ale da sa. HR A DHR by som dal len ozaj keby som jazdil nieco technickejsie
maju 50per. zlavy na onza plaste, od 150e postovne zadarmo, nechce niekto onza plaste, nepolepime dako objednavku?
Tie skinwally su iba v 26" kua :- D Tie by som ihned chcel.
Co mas proti Geaxu ?
Bud si zober Nobby nic ale nie performance ale snake skin alebo je este je double defence ale zase zaplatis váhou alebo potom maxxis minon DHR to su take najpouzivanejsie. len treba vediet ze taketo plaste nemaju radi asfalt. nemozes mat plast ktory by bol na vsetko. este mas mozno maxxis high roller alebo schwalbe hans damf. Z týcho styroch vyberaj. Hlavne pozeraj aby mali zosilnenu ochranu bocnice.
lto no geax na mokrom drzal hovno a nie stopu
Skor by som povedal, ze kto nejazdil Michelin Wild (cosi) na mokrej trave, nevie co je to plast bez gripu
http://ridemonkey.bikemag.com/attachments/screenshot-2014-07-03-15-29-18-png.115675/
Ak hej, tak je to pre lepsiu trakciu vo volnom terene a pri opreti. Ten 'L' tvar na kazdom druhom stupli je nazbieranie hliny pre oporu pri brzdeni. Ale bocne stuple drzia lepsie ked su vsetky poddajne. Ak to robil na enduro biku a este vzadu, tak to bol asi nejaky hardcore sypky teren, jak tie kola v Juznej Amerike ? Na prednom to nerobil lebo tym bude realne brzdit :- )
Alebo si kup plast kde to robit netreba, ako Magic Mary a Michelin Rockr'2, ktore maju rovno vacsie to otvorenie medzi strednym behunom a bocnymi stuplami.
Co je fantasticky plast pre dobreho jazdca, neni automaticky pre zaciatocnika.... ktory bude mat daleko vacsiu sancu ze mu ustreli koleso pretoze sa bude bat opret bike a zostane v "drift" zone medzi strednym behunom a bokmi. Uplny ideal.
<60kg jazdec nepotrebuje a neuslape mega vystuzene boky, navyse mu bude brutal nepohodlny. Maxxis Exo nie je ani o tolko tuhsi zas nez Snakeskin.
Pre trail jazdenie, Nobby Nic 2015, Evolution, 2,35 Trailstar na obe (noaco ze sa zosucha vzadu, zaciatocnik oceni grip a 30 eurovy plast je menej nez ruka v sadre). Prip. Vertstar dopredu ak je docasne nizsie sebavedomie a presunov po asfalte nebude vela. Hlavne nasadit bez duse a fukat s mierou ( +/- 18-20 PSI max...)
Na tuhsie jazdenie Schwalbe Hans Dampf 2.35 Snakeskin Trailstar obe, alebo Trail King 2.25 BC protektion (2.25 su rovnako velke ako 2.35 vsetky ostatne znacky, a tu je este rozumna vaha. Obe neskutocne pohodlne balony ktore sice nepodrzia pri ultra rezani zakrut (kde su neskutocne vagne) ale u zaciatocnika tam je naopak trakcia kde ma byt, 'cely cas'.
Kombinacie typu High Roller 2 (2.35, 42d, alebo 3C MaxTerra) dopredu a lubovolny slapavy plast dozadu (Ardent,etc..) by som dal az po osmeleni/vacsom otukani sa.
OK ? Jedno je par rokov stary lacny XC plast a druhy jeden z najlepsich a najtuchsich enduro plastov sucasnosti.
Maju dokopy spolocne presne tolko kolko ma RocketRon v lightskin verzii a Magic Mary v Supergravity. Alebo Fiat Punto s Pathfinderom.