Prave som objavil ze tf konecne spravili pouzitelny upgrade pre ride planner. Doteraz som s nim mal vzdy problem a doklikat sa k presnejsej trase bol boj, niekedy som to radsej riesil v strave cez routes, tam ale chybaju traily. Aktualne pridali moznost kresby vlastnej trasy priamo do mapy a konecne to funguje ako ma https://www.trailforks.com/ridelog/planner/draw/
mne sa TF aplikacia zacala spravat tak, ze "pise" len ked je "navrchu". Takto som prisiel o piatkovy vyslap do Sulova. Mam ho len vdaka partakovi, co sme sli spolu a dal mi jeho *.gpx
zaznamena to do ride logu ale data tam nie su. vid obrazok
ani update appky napravu nezjednal. v settings som nic nemenil...nepouzivam to prvy den...
robil som pokus, ked som siel peso. kym som drzal mobil v ruke a appka bola otvorena, zaznam sa kreslil korektne. akonahle som appku minimalizoval, tak bola od posledneho miesta, kde bola "navrchu" len rovna ciara k miestu aktualnej pozicie.
Myslim ze ta cena je len do dnes,potom 3E mesacne...ja som si to zaplatil lebo je to ozaj dobra vec na MTB ale ako pisali na PB,komunita im to "vytvorila" a oni to spoplatnili...som zvedavy kto kedy urobi podobnu free appku so vsetkymi trailami
Samalama ako to vyuzivas na MTB? Mne pride ta ich podkladova mapa v terene absolutne nepouzitelna - pre nas region tam nie su ziadne znacene turisticke ani cyklisticke cesty, zvaznice, lesne cesty/chodniky, neda sa to normalne pouzivat v offline mode atd. Takze ked tak, pozriem si na TF nejaky trail, nasledne ho najdem na nejakej freemap.sk (alebo inej OSM mape) v Locuse a cestu planujem podla toho. Na to mi bohate staci ich web - ich appka mi je zbytocna.
No mne to v offline mode ide normalne,a neviem co myslis tym ze niesu znacene cyklocesty,zvaznice a turisticke chodniky....lebo v okoli ZA je toho znaceneho dost (screenshot z okolia Kuneradu-Martinske hole) a napriklad ked sme boli Wilkovice tak s TF bolo uplne jednoduche pomocou GPS najst zaciatok trailov.
Ked uz spominam tie Wilkovice,doma sme to pozerali a vsetky traily cervene tak sme mysleli,ze to bude riadny zahul podla nasich cervenych trailov ale poliaci maju znacenie obtiaznosti inac ako my na SK. U nas je black diamond cierny a doulbe black diamond cerveny.Len u nich je cerveny trail jednoduchsi ako ten oznaceny na cierno
Turisticke a Cyklo znacenie tam nie je, pokial to tam vyslovene niekto rucne neprida - co je samozrejme blbost, lebo nikto nebude konvertovat OSM cesty do nejakych TF "access roadov" a podobnych...
Ked uz spominam tie Wilkovice,doma sme to pozerali a vsetky traily cervene tak sme mysleli,ze to bude riadny zahul podla nasich cervenych trailov ale poliaci maju znacenie obtiaznosti inac ako my na SK. U nas je black diamond cierny a doulbe black diamond cerveny.Len u nich je cerveny trail jednoduchsi ako ten oznaceny na cierno
Ano, na toto si treba dat pozor. Na trailforkse su 3 stupnice znacenia obtiaznosti.
EURO/UK ktoru dost pouzivaju prave poliaci a briti a ktora je v podstate totozna so znacenim lyziarskych svahov, IMBA ktora je u nas, v cechach a myslim ze i vo vacsine europskych bikovych topdestinacii,
a posledna stupnica je novozelandska ktora je takmer rovnaka s imbou len ma este jednu tmavomodru naviac.
Tie obtiaznosti su kazda este doplnene o orandzovu a pristupovu. V IMBE je black diamond znaceny ciernou a double black diamond znaceny na mape cervenou a z toho prameni ta nezrovnalost cervenej voci UK stupnici. Ono sa ale moze kludne stat ze i na SK narazis na inu stupnicu, my sme niekde takto narazili na novozelandsku.
Plus musis este pocitat s hodnotenim v oblasti, zvacsa oblast s malo alebo ziadnym tazkym trailom byva nadhodnotena cize traily su hodnotene tazsie ako v skutocnosti su pri porovnani s inymi oblastami.
Ked sa riesila obtiaznost na TBK v BA tak povodny plan bola stupnica ako na lyziarskych svahoch, cize prave ta UK ale zhodli sme sa ze bude lepsia ta ktoru pouziva vacsina na okoli a to IMBA, v mapach zanesena podla trailforksu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kde prosim Ta... ?
Riešil som to aj cez Pinkbike, že vraj je 50 tisíc takých "sync queue"...
https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=219477&pagenum=1#commentid6841434
https://www.trailforks.com/ridelog/planner/draw/
zaznamena to do ride logu ale data tam nie su. vid obrazok
ani update appky napravu nezjednal. v settings som nic nemenil...nepouzivam to prvy den...
robil som pokus, ked som siel peso. kym som drzal mobil v ruke a appka bola otvorena, zaznam sa kreslil korektne. akonahle som appku minimalizoval, tak bola od posledneho miesta, kde bola "navrchu" len rovna ciara k miestu aktualnej pozicie.
Turisticke a Cyklo znacenie tam nie je, pokial to tam vyslovene niekto rucne neprida - co je samozrejme blbost, lebo nikto nebude konvertovat OSM cesty do nejakych TF "access roadov" a podobnych...
tá "akciová" cena je do konca septembra...
Ano, na toto si treba dat pozor. Na trailforkse su 3 stupnice znacenia obtiaznosti.
EURO/UK ktoru dost pouzivaju prave poliaci a briti a ktora je v podstate totozna so znacenim lyziarskych svahov,
IMBA ktora je u nas, v cechach a myslim ze i vo vacsine europskych bikovych topdestinacii,
a posledna stupnica je novozelandska ktora je takmer rovnaka s imbou len ma este jednu tmavomodru naviac.
Tie obtiaznosti su kazda este doplnene o orandzovu a pristupovu. V IMBE je black diamond znaceny ciernou a double black diamond znaceny na mape cervenou a z toho prameni ta nezrovnalost cervenej voci UK stupnici. Ono sa ale moze kludne stat ze i na SK narazis na inu stupnicu, my sme niekde takto narazili na novozelandsku.
Plus musis este pocitat s hodnotenim v oblasti, zvacsa oblast s malo alebo ziadnym tazkym trailom byva nadhodnotena cize traily su hodnotene tazsie ako v skutocnosti su pri porovnani s inymi oblastami.
Ked sa riesila obtiaznost na TBK v BA tak povodny plan bola stupnica ako na lyziarskych svahoch, cize prave ta UK ale zhodli sme sa ze bude lepsia ta ktoru pouziva vacsina na okoli a to IMBA, v mapach zanesena podla trailforksu.