Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
Palo TT, prekvapuje ma, že sa práve ty pýtaš odkiaľ mám to info...
Mám to z CMAPS na stránke GPS Team a myslím že si sa dosť angažoval v rámci toho projektu.
Ten chodník samozrejme, po sto rokoch odkedy vodovod zanikol, nekopíruje úplne presnú pôvodnú trasu, ale ide veľmi podobnou trasou.. http://www.lesy.sk/files/aktivity/vyznamne-lesnicke-miesta/21-spanodolinsky-vodovod.jpg
Bobris - veď chodník ide až nad Lúžnu, to predsa vieme, len to ešte musíme overiť, ako to s prejazdnosťou vyzerá..
cmaps poznam celkom dobre, kedze som jeho autorom, len to ze po/popri tom chodniku isiel vodovod na mapach NLC nepisu Dik za link.
Btw. Vela pozostatkov po banskych vodovodoch (jarky) je v okoli B. Stiavnice.
Píšu to na CMAPS na max. zoome
Nejaké jarky v okolí Štiavnice som už prešiel, je to tam super, no tu pod Prašivou je to taká pikoška, málo kto o tom vie.
Ak by niekto mal chuť a ochotu dať ten chodník do poriadku až nad Lúžnu, viem minimálne o 4-6 rukách čo by určite pomohli..
Chodník vyzerá dobre (viď. foto), ide len o popadané stromy, ktoré by bolo treba poprerezávať.
Aj Železnô je na mape Železné, aj Čelnô je na mape Čelno...Ja bývam nedaleko a nazývam to tak, ako to tam nazývajú miestny, paštikári to kľudne môžu volať podľa mapy.
Ale to by si mal všetko vedieť, keď si tam bol veľa krát, tak neviem o čo ti kua ide..
no ja sa však obávam, že to tak domáci nenazývajú. možmo tí sptostejší, ktorí nevedia ako sa to volá. a železnô je na tur. mapách uvádzané aj ako é aj ako ô.
aj Malinô brdo asi domáci nazývajú malinské brdo.
... inak šiel som tam cez Hiadlovské sedlo...
(informácie o tom, ktoré to je, sa podávajú napr. na akcii "Hiadlovský krumplovník" - každoročnej akcii "sptostých Hiadlovcov", konanej v obci Hiadeľ...
(Pozdravujem pmarkus a).
...inak šiel som tam cez Hiadlovské sedlo...
(informácie o tom, ktoré to je, sa podávajú napr. na akcii "Hiadlovský krumplovník" - každoročnej akcii "sptostých Hiadlovcov", konanej v obci Hiadeľ...
(Pozdravujem @pmarkusa) http://www.hiadel.sk/tradicie/hiadlovsky-krumplovnik.html
Hmm, neviem ci vobec turisti su oboznameny s tymto poriadkom, hlavne casmi kedy tam mozu ist. Pokial viem jeden 'expert' tu propagoval elektrobicykle tym ako 'vyjde' na Chopok a potom ide po hrebeni na Donovaly.
tak ja mam osobnu skusenost s pokutou, nebolo to drahe ale nepotesilo a neznalost zakona neospravedlnuje , su tam znacky zakaz biku. Inak pravdu povediac teperit ebike 25kg bike po hrebeni smerom na Donovaly to je za trest, su tam useky kde to treba na chrbat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám to z CMAPS na stránke GPS Team a myslím že si sa dosť angažoval v rámci toho projektu.
Ten chodník samozrejme, po sto rokoch odkedy vodovod zanikol, nekopíruje úplne presnú pôvodnú trasu, ale ide veľmi podobnou trasou..
http://www.lesy.sk/files/aktivity/vyznamne-lesnicke-miesta/21-spanodolinsky-vodovod.jpg
Bobris - veď chodník ide až nad Lúžnu, to predsa vieme, len to ešte musíme overiť, ako to s prejazdnosťou vyzerá..
Btw. Vela pozostatkov po banskych vodovodoch (jarky) je v okoli B. Stiavnice.
Nejaké jarky v okolí Štiavnice som už prešiel, je to tam super, no tu pod Prašivou je to taká pikoška, málo kto o tom vie.
Ak by niekto mal chuť a ochotu dať ten chodník do poriadku až nad Lúžnu, viem minimálne o 4-6 rukách čo by určite pomohli..
Chodník vyzerá dobre (viď. foto), ide len o popadané stromy, ktoré by bolo treba poprerezávať.
Za tu popisku treba podakovat Mirovi. Je to pedant
http://www.openstreetmap.org/way/346628950
Ale to by si mal všetko vedieť, keď si tam bol veľa krát, tak neviem o čo ti kua ide..
no ja sa však obávam, že to tak domáci nenazývajú. možmo tí sptostejší, ktorí nevedia ako sa to volá. a železnô je na tur. mapách uvádzané aj ako é aj ako ô.
aj Malinô brdo asi domáci nazývajú malinské brdo.
http://www.sports-tracker.com/workout/chamko/5765992ee4b06cfd2da8143b
V Lužnej bol dokonca aj nejaký maraton (Nizkotatranská MTB tour).
(Pozdravujem pmarkus a).
(Pozdravujem @pmarkusa)
http://www.hiadel.sk/tradicie/hiadlovsky-krumplovnik.html
Ale parádna divočina, skalné veže, ihly, sklon miestami hádam 50 stupňov.
je vobec mozne ten kusok hrebena jazdit na biku? ci uz kvoli terenu alebo legislative