neobhajuje druhú stranu, len odkrýva druhú stranu problému ;) že nič sa nedeje len tak bez príčiny, takže v prvom rade sa treba zamyslieť nad sebou (a svojimi radmi) a až potom kritizovať ostatných..
ale zapratávači sú stále oveľa lepší ako tí vrahovia čo naťahujú lanká a drôty krížom..
28.06.2016 - 08:55:17
02
Videl som uz zopar psychopatickych bajkerov a velmi vela presne takych, ktori nespomalia, neuhnu a nic. Nielen turistovi, uz sa mi zoparkrat stalo, ze ohrozili cyklistu. A skutocne ich nie je malo.
28.06.2016 - 08:56:31
06
podla mna by sa mal kazdy v prvom rade starat o to, aby nebol na obtiaz a hrozbou pre ostatnych - aj biker v lese, aj turista v lese......... A psychicki labilni a naruseni ludia sa vzdy najdu......vsade....Z toho si hlavu robit netreba...Treba sa s tym naucit zit akurat. Zapratavaci existuju, su medzi nami. Nie som si isty, ci v tom maju prsty vychodnari, to je na dlhsiu diskusiu :). Mozno aj ramonova teoria ma nieco do seba...
28.06.2016 - 09:23:08
01
lto napísal:
Videl som uz zopar psychopatickych bajkerov a velmi vela presne takych, ktori nespomalia, neuhnu a nic. Nielen turistovi, uz sa mi zoparkrat stalo, ze ohrozili cyklistu. A skutocne ich nie je malo.


strava-assholes. nech si nahanaju svoje segmenty v noci, ked nikoho nikde nie je, a ked uz ano, tak vidno svetlo uz z dialky.
(toto nie je az taka zla rada - ma to vyhodu v tom, ze bliziace sa svetlo vidis aj za zakrutou, a tak netreba az tak pribrzdovat)
28.06.2016 - 09:28:42
00
a mozno ten zapratavac len chce aby ste si trenovali skills a zacali lepsie skakat :-)
28.06.2016 - 09:54:15
00
ono praveze keby zapratavac dostal na pi**, tak mozno zacne tahat tie ostnate droty... a podla vsetkeho sa cini viac-menej len na Kobyle, kde nejazdim. V MK je pravidelne zapratana len cervena TZ na Kamzik, inde je sem-tam jedno-dve dreva pohodene, to ani nema zmysel nejak riesit....
28.06.2016 - 10:21:30
00
Na Kamziku sa ani nedivím tam chodí vela ludí a niektorý bikeri idu jak pomätený. Bol som svedkom raz toho jak biker sa vyvážal lanovkou a spušťal sa dole tuším po naučnom. No môžem povedať že sa tak nesprával uhíňali sme sa mu. V tom čase keby že je syn aj s malou na prechádzke tak garantujem že by to bola jeho posledna jazda dole. Myslím ten deń. Tak potom sa nečudujte že kvôli takým si nachádzate zapratané chodníky. Ano, je to nebezpečné a hlavne ako písal PhilJ keď niekto začne ťahať drôty reťaze a pod. Zať takto doplatil na nečakanú reťaz v Pezinku na modrej. Už som to tu raz písal..
28.06.2016 - 10:56:27
04
To už ktorý k**** by sa púšťal dole po náučnom chodníku? Veď je tam milión lepších a zábavnejších alternatív ako sa dostať dole. Niektorým bajkerom už fakt riadne drbe, potom sa čudujeme, že turisti a rodinky s deťmi nadávajú, že ich ohrozujeme nebezpečnou jazdou...
28.06.2016 - 11:24:43
00
Tiež som sa divil a smial zaroveń na tom že aký frajer keď sa vynesie hore lanovkou a dole sa púšťa v sektore nie na to vhodnom. Boli tam aj chalani čo šlapali hore ale tým sa človek rad vyhol nakolko som ich obdivoval v takom tempe isť hore. To boli u mňa frajeri. :y:
Stači trochu tolerancie a je to.
28.06.2016 - 11:31:25
00
tak ked je blato a koncim na Kamziku, je velka sanca ze sa pustim dole naucnym - traily nechcem nicit, cervena TZ je rozbita aj bez blata a zlta TZ je este nudnejsia ako naucny... okolo ludi samozrejme spomalim, ale ked jazdim ja, malokedy tam niekoho stretnem... vacsina turistov sa mota skor po chodnikoch okolo bunkrov...
28.06.2016 - 11:39:39
00
este je moznost ist trochu netradicnejsimi trasami nadol - bud po luke od naucneho, alebo popod lanovkou.
28.06.2016 - 12:01:23
00
alebo lanovkou dole :) ed si to niekto vydupe na furtslape, tak to mozno bue aj najlepsie riesenie :lol:
28.06.2016 - 12:10:09
00
Nevidím nič zlé jazdou dole bajkom po náučnom chodníku, väčšinou chodím prave tade. Ľudí tam stretávam výnimočne a keď idú, nikdy sme si navzájom nezavadzali a nikto nikoho neohrozil. Žiaden problém. Je to o ľudoch, tak ako správanie šoférov áut na ceste a podobne.
Jazdím veľa, ale zapratávača som ešte nestretol nikdy a aj tých zaprataných úsekov je minimum, takže pohoda. To lesníci viac dodrbú a zapracú cesty a chodníky
28.06.2016 - 12:43:38
00
uz snad na tuto temu staci, lebo ramon uz na treti pokus "vypomoc zos Kosicoch" nebude len nukat, ale aj zrealizuje, no a...radsej knihu.
28.06.2016 - 12:46:49
00
Ramon1 Pouvažuj nad jednou vecou – korigovať a vyzývať k zmene správania môžeš len vlastných. Na takomto fóre nemáme dosah na vodičov (okrem tých, čo sú zároveň cyklistami, ale takým nemáme problém objasniť, čo taký bajker od šoféra očakáva). Ak sa mi niečo nepáči na správaní turistov, tak k náprave vyzvem na turistickom fóre – môžeš na to zobrať jed, že som to v oprávnenom prípade urobil. Myslím si, že potrebnú korekciu dokáže presadiť len skupina voči vlastným členom, čokoľvek iné je fantazmagória. Je fajn mať tému, kde sa posťažujeme na správanie vodičov, ale dosah na ich správanie je prakticky nulový. Ak ale pozorujeme pochybné správanie cyklistu, tak žiadať nápravu na tomto fóre je omnoho logickejšie miesto.

Existujú síce ľudia, ktorí na to potom nasrane reagujú – "ako si si mohol dovoliť kritizovať cyklistov, však ohrozuješ jednotu nášho jednotného frontu", ale ja na podobné stádovitosti nie som a nebudem.

Posledný príklad – ak máš deti, možno si si vedomý rozličných problémov v správaní mládeže, ale jedinú zmenu, ktorú máš šancu dosiahnuť, je u vlastných detí. Lebo tam si medzi svojimi. Mohol by si nechať veci tak, ale potom by si zlyhal ako rodič. Môžeš mi veriť jednu vec, najpozornejšie počúvam kritiku mojich najlepších priateľov.

V Malých Karpatoch sa pohybujem či už ako turista alebo bajker tak cca. od roku 1980, vidím veľmi jasne ako sa to vyvíjalo. Nedávno som sa bavil s dlhoročným trampom, skvelým autorom turistických článkov a ten sa mi veľmi trpko posťažoval, že v okolí Bratislavy sa už vyslovene vyhýba určitým turistickým trasám, lebo už nemá nervy čeliť správaniu niektorých šibnutých bajkerov. On je príliš dobrosrdečný na to, aby hádzal na chodníky polená, ale ani chvíľu nepochybujem o tom, že zapratávač je nejaký psycho, ktorý tým protestuje proti cyklistom. Choré na tom je to, že tým poškodzuje predovšetkým tú väčšinu slušných ľudí, ktorí nemajú problém pribrzdiť, pozdraviť, usmiať sa.

Je v tejto mojej úvahe nejaká zásadná chyba?
28.06.2016 - 12:58:24
016
keyboard_arrow_up