... preruším tie pindy, čo sa tu nahromadili, nejakými fotkami skutočného jedla:
Príloha:
Komentár súboru: ... bravčová panenka plnená mladým špenátom udusenom na slaninke.
20160630_125934.jpg
331.09 KiB
thumb_up6thumb_down
Príloha:
Komentár súboru: ... vepřo, knedlo, zelo
20160626_143500.jpg
492.63 KiB
thumb_up0thumb_down
Príloha:
Komentár súboru: ... vepřo sólo
20160626_142216.jpg
593.89 KiB
thumb_up1thumb_down
Príloha:
Komentár súboru: ... zelo sólo
20160626_142226.jpg
463.22 KiB
thumb_up0thumb_down
Príloha:
Komentár súboru: ... knedlo sólo
20160626_142240.jpg
373.31 KiB
thumb_up1thumb_down
Príloha:
Komentár súboru: ... knedlo per partes
20160626_142844.jpg
407.71 KiB
thumb_up0thumb_down
.... a ešte recept na rýchly a dobrý zemiakový knedlík:- normálne očistíme 500 g zemiakov, pokrájame ich a uvaríme vo viac osolenej vode
- zlejeme vodu z uvarených zemiakov a hneď na ešte horúce hodíme 60 g masla (cca 1/4 veľkého masla)
- keď sa maslo trochu roztopí, zemiaky poriadne popučíme a tak ich dáme do väčšej misy trochu vychladnúť
- nasypeme na ne 250 g hrubej múky a zľahka pemiešame
- na premiešanú zmes rozbijeme 3 vajcia, pridáme moka lyžičku soli a trocha premiešame
- pridáme rožok rozkrájaný na malé kocky a teraz zmes dobre premiešame, tak ako keď sa mieša cesto (skrátka lepok si musí urobiť svoju robotu, ale nemusí sa preháňať, aby ruka nebolela)
- no a to nám už vo veľkom hrnci vrie osolená voda, do ktorej hádžeme knedlíky tvaru mini lopty z amerického futbalu, o priemere cca tenisovej loptičky (tie šišoidy formujeme čerstvo umytými mokrými rukami, pred každým formovaním si ruky umyjeme, aby boli čerstvo mokré)
- po cca dvadsiatich (?) minútach, knedlíky po jednom vyberáme a hneď ich aj
nožom krájame (keď už sú pokrájané, nádobu s knedlíkmi prikryjeme, aby neobschli)