... preruším tie pindy, čo sa tu nahromadili, nejakými fotkami skutočného jedla:
Attachment:
20160630_125934.jpg
Attachment:
20160626_143500.jpg
Attachment:
20160626_142216.jpg
Attachment:
20160626_142226.jpg
Attachment:
20160626_142240.jpg
Attachment:
20160626_142844.jpg
.... a ešte recept na rýchly a dobrý zemiakový knedlík:
- normálne očistíme 500 g zemiakov, pokrájame ich a uvaríme vo viac osolenej vode
- zlejeme vodu z uvarených zemiakov a hneď na ešte horúce hodíme 60 g masla (cca 1/4 veľkého masla)
- keď sa maslo trochu roztopí, zemiaky poriadne popučíme a tak ich dáme do väčšej misy trochu vychladnúť
- nasypeme na ne 250 g hrubej múky a zľahka pemiešame
- na premiešanú zmes rozbijeme 3 vajcia, pridáme moka lyžičku soli a trocha premiešame
- pridáme rožok rozkrájaný na malé kocky a teraz zmes dobre premiešame, tak ako keď sa mieša cesto (skrátka lepok si musí urobiť svoju robotu, ale nemusí sa preháňať, aby ruka nebolela)
- no a to nám už vo veľkom hrnci vrie osolená voda, do ktorej hádžeme knedlíky tvaru mini lopty z amerického futbalu, o priemere cca tenisovej loptičky (tie šišoidy formujeme čerstvo umytými mokrými rukami, pred každým formovaním si ruky umyjeme, aby boli čerstvo mokré)
- po cca dvadsiatich (?) minútach, knedlíky po jednom vyberáme a hneď ich aj nožom krájame (keď už sú pokrájané, nádobu s knedlíkmi prikryjeme, aby neobschli)
Som sa najprv zľakol. ... ale keď som videl, že ide len o použitie mrkvy, tak som si vydýchol.
Mrkva a cibuľa nakrájaná na hrubé krúžky boli len technickými pomôckami umiestnenými pod bravčový bôčik. Aby sa veľmi zospodu nepripiekol. ... a škoda ich nezjesť, keď už nasali toľko dobrej bôčikovej chuti.
Tak teraz si tresol klinec po hlavičke...Tí Češi vedia už hovno a nie variť. Opakovane sa mi stalo , že to ich klasické jedlo už nevedia ani pripraviť, ochutiť a cenu si zapýtajú horibilnú...Knedla , kačka a zelo...Ja som ani netušil , že také primitívne jedlo sa dá takto pokaziť...kačka nie upečená , ale podrobená procesu kremácie, kapusta s toľkými klinčekmi a jablkami , že som ani chuť kapusty necítil...jedným slovom katastrofa. Môj svokor ak urobí nejakú " klasiku " je to neporovnateľne chutnejšie.
... kačka, prasa, všetko jedno. To nie je podstatné. Ramón chcel svojím príspevkom hlavne povedať, že má rád pečené mäso a nie spečené mäso. A možno ešte že klinčeky, škoricu a podobné voňaviny nech dávajú do vareného vína alebo prenechajú ázijskej, arabskej a pod. kuchyniam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mal by si menej huliť... To je robené na špeciálnej francúzskej steakovej panvici , nie ako si zvyknutý ty na drtenom uhli ...
nino schuster bude urcite z Kosic
tusim ma Ramon novu prezyvku
4 gule a napriek tomu sa nesmejem...
.... a ešte recept na rýchly a dobrý zemiakový knedlík:
- normálne očistíme 500 g zemiakov, pokrájame ich a uvaríme vo viac osolenej vode
- zlejeme vodu z uvarených zemiakov a hneď na ešte horúce hodíme 60 g masla (cca 1/4 veľkého masla)
- keď sa maslo trochu roztopí, zemiaky poriadne popučíme a tak ich dáme do väčšej misy trochu vychladnúť
- nasypeme na ne 250 g hrubej múky a zľahka pemiešame
- na premiešanú zmes rozbijeme 3 vajcia, pridáme moka lyžičku soli a trocha premiešame
- pridáme rožok rozkrájaný na malé kocky a teraz zmes dobre premiešame, tak ako keď sa mieša cesto (skrátka lepok si musí urobiť svoju robotu, ale nemusí sa preháňať, aby ruka nebolela)
- no a to nám už vo veľkom hrnci vrie osolená voda, do ktorej hádžeme knedlíky tvaru mini lopty z amerického futbalu, o priemere cca tenisovej loptičky (tie šišoidy formujeme čerstvo umytými mokrými rukami, pred každým formovaním si ruky umyjeme, aby boli čerstvo mokré)
- po cca dvadsiatich (?) minútach, knedlíky po jednom vyberáme a hneď ich aj nožom krájame (keď už sú pokrájané, nádobu s knedlíkmi prikryjeme, aby neobschli)
Mrkva a cibuľa nakrájaná na hrubé krúžky boli len technickými pomôckami umiestnenými pod bravčový bôčik. Aby sa veľmi zospodu nepripiekol. ... a škoda ich nezjesť, keď už nasali toľko dobrej bôčikovej chuti.
... však ja ani neviem, kde také "pizza korenie" rastie.