poviem co robim ja. citam tu o kadejakych pokemonoch super presnych digitalnych pumpach. a tiez som mohol nato reagovat ale spytam sa sam seba ze naco aby som urazal uzivatelov alebo skusenejsich ludi, ktorych bavia veci ktore mozno mna nebavia? potom si poviem ze seriem nato a nic nenapisem.(vela krat sa mi stalo ze mal som napisanu nejaku odpoved a nakoniec ju zmazem a neposlem nic). skoda je ze vela z nas pise rovno hovadiny bez rozmyslu(urcite som to spravil aj ja) ake to bude mat "dosledky" ved forum znesie. presne to sa stalo aj nedavno ked som sa pytal ja nieco v inej teme. tak mozno len take doporucenie pre niektorych. ze skor ako zareagujete tak si rozmyslite ci je to naozaj potreba. a ci to bude mat nejaky prinos.
z bikefora:
Mám svého prvního Pokémona. Dostal jsem ho včera, v Praze Krči při rychlosti cca 35km/h. Přesně v okamžiku kdy jsem ho míjel, tak se otočil a s očima upřenýma na mobil, udělal krok mě do jízdní dráhy. Telefon letěl asi 5 metrů a naštěstí skončil v trávě, já mám hezkou modřinu na ruce a podle všech ukazatelů Pokémon bude asi nějaký druh telete. Tak totiž koukal.
MTBiker má pred obchodom vyhradené miesto pre vozíčkarov?
tipujem že to je nejaký predpis pri budovaní parkoviska, vie niekto kde je to zadefinované že prečo a koľko?
MTBiker má pred obchodom vyhradené miesto pre vozíčkarov?
tipujem že to je nejaký predpis pri budovaní parkoviska, vie niekto kde je to zadefinované že prečo a koľko?
Čo keď rodič vozíčkar chce ísť dieťaťu kúpiť bicykel ? Myslím, že pár vyhradených parkovacích miest je to najmenej čo môžeme pre tých bojovníkov s nešťastným osudom urobiť.
Je na to norma, myslim 4% musia byt vyhradene alebo minimalne jedno miesto. Inak by to nemohli skolaudovat.
ak nebola novelizovana tak
Vyhláška MŽP SR č. 532/2002
§ 56 ods. 2
Na vyznačenej pozemnej, nadzemnej a podzemnej odstavnej a parkovacej ploche pre osobné motorové vozidlá musia byť vyhradené 4 % stojísk, najmenej však jedno stojisko, pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie a musí byť umiestnené najbližšie k vchodu do príslušnej stavby. Vyhradené stojisko musí spĺňať požiadavky podľa prílohy bodu 3.1. a musí byť označené medzinárodným symbolom prístupnosti uvedeným v prílohe bode 4.
3.1. Parkovisko a odstavná plocha
3.1.1. Šírka stojiska na odstavnej ploche pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie musí byť najmenej 3500 mm a môže mať sklon najviac 1:20.
3.1.2. Miesto na parkovisku určenom pre autá osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie musí byť s verejnou pešou plochou spojené zošikmeným obrubníkom širokým najmenej 1 000 mm, so sklonom najviac 1:8.
Ok, takže príde pred MTBiker kde má červo povedzme 4 parkovacie miesta, 2 z toho budú obsadené a 2 voľné. Ale invalid nezaparkuje lebo ani jedno miesto nie je označené ako pre invalidov. To tým chceš povedať?
Prečítaj si ešte raz tu citáciu zákona vyššie. Minimálne jedno miesto musí byť vyhradené pre invalidov a musí tak byť označené. Plus nejaké tie postihy pre vozidlo bez "kartičky" stojace na vyhradenom mieste.
Tak ešte raz trochu inak: invalid sa rozhodne, ze chce ist na mestskú plaváreň, autom s "kartičkou". Pride pred ňu, parkovisko je prázdne ale ani jedno miesto nie je označené príslušnou dopravnou značkou tak nezaparkuje a odide.
Rozumiem zakonu, v tomto pripade vyhláške a viem čítať s porozumenim. Reagujem na otázku: co ked sa invalid rozhodne kupit dietatu bicykel? A tiez na to, ze potrebuje väčší priestor na vystupovanie. Ak take miesto nie je k dispozícií jednoducho pouzije obycajne parkovacie miesto....lebo môže.
Moct moze, len napr zaparkuje vystupi. Pride iny vodic nevie ze auto vedla je invalid. Zaparkuje normalne vedla neporusi nic, neprekroci ciary. Ale ked sa vrati invalid, uz nedokaze nastupit do auta.
Rozumiem. A ty rozumies vyrazu "moze"? Bavime sa o dvoch rôznych veciach, ja o tom co urobí invalid ked chce ist kupit synovi bicykel a ty o tom co musi subjekt zabezpečiť na parkovisku.
Opakujem - rozumiem pisanemu textu, dovolim si tvrdit, ze niektorym právnym predpisom trochu viac nez bezna populacia a som dokonca sociálne citiaci obcan a nikde som netvrdil, ze subjekt nema konat v zmysle príslušného pravneho predpisu. Takže uz si dufam rozumieme.
Čo keď rodič vozíčkar chce ísť dieťaťu kúpiť bicykel ? Myslím, že pár vyhradených parkovacích miest je to najmenej čo môžeme pre tých bojovníkov s nešťastným osudom urobiť.
to je úplne v poriadku že majú miesta.. len občas to je na hlavu, ako aj v článku píšu o tých mega parkoviskách pri obchodných domoch či centrách..
a možno podceňujem aj MTBiker predajňu ktorá je umiestnená v dedine kde široko ďaleko nič iné nie je a majú nonstop narvané parkovisko
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Doplnil som do zoznamu: cyklotrasy-navigacie/bajkparky-a-oficialne-singletraily-sk-a-okolie-t37150.html
Bacha na svoje bicykle:)
Mám svého prvního Pokémona. Dostal jsem ho včera, v Praze Krči při rychlosti cca 35km/h. Přesně v okamžiku kdy jsem ho míjel, tak se otočil a s očima upřenýma na mobil, udělal krok mě do jízdní dráhy. Telefon letěl asi 5 metrů a naštěstí skončil v trávě, já mám hezkou modřinu na ruce a podle všech ukazatelů Pokémon bude asi nějaký druh telete. Tak totiž koukal.
ak nebola novelizovana tak
§ 56 ods. 2
Na vyznačenej pozemnej, nadzemnej a podzemnej odstavnej a parkovacej ploche pre osobné motorové vozidlá musia byť vyhradené 4 % stojísk, najmenej však jedno stojisko, pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie a musí byť umiestnené najbližšie k vchodu do príslušnej stavby. Vyhradené stojisko musí spĺňať požiadavky podľa prílohy bodu 3.1. a musí byť označené medzinárodným symbolom prístupnosti uvedeným v prílohe bode 4.
3.1. Parkovisko a odstavná plocha
3.1.1. Šírka stojiska na odstavnej ploche pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie musí byť najmenej 3500 mm a môže mať sklon najviac 1:20.
3.1.2. Miesto na parkovisku určenom pre autá osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie musí byť s verejnou pešou plochou spojené zošikmeným obrubníkom širokým najmenej 1 000 mm, so sklonom najviac 1:8.
Invalidi musia mat sirsi priestor na vystupovanie
Rozumiem zakonu, v tomto pripade vyhláške a viem čítať s porozumenim. Reagujem na otázku: co ked sa invalid rozhodne kupit dietatu bicykel? A tiez na to, ze potrebuje väčší priestor na vystupovanie. Ak take miesto nie je k dispozícií jednoducho pouzije obycajne parkovacie miesto....lebo môže.
Opakujem - rozumiem pisanemu textu, dovolim si tvrdit, ze niektorym právnym predpisom trochu viac nez bezna populacia a som dokonca sociálne citiaci obcan a nikde som netvrdil, ze subjekt nema konat v zmysle príslušného pravneho predpisu. Takže uz si dufam rozumieme.
to je úplne v poriadku že majú miesta.. len občas to je na hlavu, ako aj v článku píšu o tých mega parkoviskách pri obchodných domoch či centrách..
a možno podceňujem aj MTBiker predajňu ktorá je umiestnená v dedine kde široko ďaleko nič iné nie je a majú nonstop narvané parkovisko