Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
savings Continental MTB 26"x1.75–2.50" duša, dunlop ventil 40 mm
4,66 €
savings
MOC 8,99 €
-34% Maxxis Welter Weight 27.5x2.00-3.00" duša, galuskový ventil 48 mm
5,90 €
-34%
MOC 9,99 €
-30% Specialized Thorn Resistant 26 x 2.0-2.3" duša, galuskový ventil 38 mm
10,49 €
-30%
MOC 14,99 €
Akcia -28% FORCE Lite 26 x 2.10-2.40" duša, galuskový ventil 48 mm
3,59 €
-28%
MOC 5,89 €
savings Schwalbe Freeride 26x2.10"-3.00" duša, galuskový ventil 40 mm
6,79 €
savings
MOC 14,49 €
síce sa mi za vyše 2 roky jazdenia bezduší nestalo že by taká úzka páska robila nejaký problém
ale zákazníkovy by som ju do ráfiku nedal(jedine že by si ju sám doniesol a vyslovene tam chcel tú pásku...už len z toho dôvodu že by som bol velmi nerád ak by niekto kôli tomu zostal trčať v lese s práznym kolom :/
tú 21mm pásku som použil aj v ráfikoch so šírkou 31mm
V navode na tmel pisali pre XC 60-120ml. Mam Maxxis Ikon 27,5/2,2".
Dopredu som dal len 60ml, potom som si pomyslel ze to je asi malo tak dozadu som dal cca 90ml.
Ak chcem doliat dopredu. Tak mam koleso otocit tak aby som mal ventil hore, normalne ho zatlacim a vypustim vzduch? Potom vyskrutkovat jadro ventilu, doliat a znova nafukat?
Chcel som to spravit hned vcera. No po tom ako som hrkal tmel v kolesi a stlacil som potom ventil tak mi so vzduchom trocha prskal aj tmel a bal som sa aby mi ho nezalepilo.
čo sa týka množstva tmelu... ja dávam cca 60-70ml do predného aj do zadného pri 29x2,25
V navode na tmel pisali pre XC 60-120ml. Mam Maxxis Ikon 27,5/2,2".
Dopredu som dal len 60ml, potom som si pomyslel ze to je asi malo tak dozadu som dal cca 90ml.
Ak chcem doliat dopredu. Tak mam koleso otocit tak aby som mal ventil hore, normalne ho zatlacim a vypustim vzduch? Potom vyskrutkovat jadro ventilu, doliat a znova nafukat?
Chcel som to spravit hned vcera. No po tom ako som hrkal tmel v kolesi a stlacil som potom ventil tak mi so vzduchom trocha prskal aj tmel a bal som sa aby mi ho nezalepilo.
Nechaj na par minut koleso hore ventilkom, nech tmel stecie dole. Potom bez problemov vypustis. Ak mas obavy o nabytok, koberec alebo podlahu, vezmi si handricku a daj na ventil ked budes vypustat.
Ak budes dolievat tmel, tak ventil maj cca na 5tej hodine.
Vraj hocijakou vulkanizacnou zaplatou na duse, nie "samolepiacou" (moze vyzadovat pritlak duse o plast), ale vulkanizacnou.
a na to slúžia opravovacie sady ako nalinkoval KinDO
Dnes som nahadzoval WTB Bronson 29x2,2 Race. Úplne bez problémov, nebolo treba ani namydliť pätky.