FEDERER, robím vo firme kde si !!! za mesiac !!! môžeš minúť len 4 hodiny k lekárovi. Ak si minieš viac, prídeš o dochádzkový bonus a iné bonusy (dokopy to činí cca 130 € za mesiac). Ak potrebuješ chodiť k lekárovi častejšie, nikto ti nebráni, ale nedostaneš ten spomínaný bonus. Ak ideš na PN, rovnako strácaš nárok na ten bonus.
A ako to funguje v praxi : zamestnanci chodia k lekárom cez dovolenku, resp. namiesto toho aby si u lekára pýtali pečiatku, tak si na ten deň dajú dovolenku. Vyhrali ešte tí, ktorí robia na dve smeny, pretože keď majú poobednú, tak obehajú lekárov doobedu.
Aj s PN je to zaujímavé . Tým že človek pri začatí PN príde automaticky o bonus, ľudia chodia do práce chorí. Bežne sa stáva že človek sedí v práci s chrípkou, plné vrecko antibiotík a na stole rozhádzané papierové vreckovky. To že následne nakazí polovicu výrobnej haly nikoho netrápi.
A pracovné soboty : ak sú nariadené, musíš prísť. Ak neprídeš, dostaneš absenciu alebo si na ten deň môžeš vziať dovolenku. Samozrejme strácaš nárok na bonus. Ak nie sú nariadené, nemusíš prísť, ale tiež prichádzaš o bonus.
Nórska firma. Ale bohužiaľ slovenský menežment. Keď mi rozprával známy, ktorý tu vo firme tiež pracuje a chodí na služobky aj do materskej firmy v Nórsku, aké tam majú ľudia benefity, tak som len oči otváral. Slovenský menežment všetky tieto benefity tu na SVK porušil.
Ale ten známy mi bohužiaľ povedal, že za to si môžeme aj my sami....slováci, pretože tie benefity sa tu na SVK začali vo veľkom zneužívať. Za všetky spomeniem napr. benefit ktorý má firma v Nórsku : ak si chorý, tak 3 dni môžeš ostať doma a liečiť sa bez toho, aby si si minul dovolenku alebo išiel na PN.....proste 3 dni ti platí zamestnávateľ rovnako ako keby si bol v práci, ibaže ty si doma a liečiš sa. Fajn vec. Ibaže tu na SVK odišli ľudia na tie 3 dni "akože" sa ličiť , ale namiesto toho betónovali garáž alebo odišli predčasne na dovolenku do Chorvátska .
Michal ja viem ake je to v KIA aj ked tam nerobim, ale tam clovek dopredu vie do coho ide, minimalne od kamaratov co tam robia Fedo mal normal smeny a zrazu mu oznamili ze musi robit aj soboty a to je rozdiel.
je mi jasne ze KIA zrovna idealny zamestnavatel nie je
To je klasika asi všade. Ľudia myslia, že ***** so systémom a ***** tak akurát sami so sebou.
Príchody a odchody sme si kedysi písali do písanky. Keď si bol na obede dlhšie o 5-10 minút nikto to neriešil,odchody o 5 minút skôr tiež nie. Potom sa to začalo zneužívať, ľudia čo boli zapísaní, že sú v práci tam už niekoľko hodín neboli. Teraz máme čipové karty, kde musíš byť na minútu presný a hotovo.
aj stým sa vydrbáva, aj u nás tu napr niektorí odídu do mesta alebo aj domov povedzme o tretej, a potom okolo šiestej siedmej sa vrátia a odcvaknú si odchod práce ... a vždy keď sa niečo také prevalí má to negatívny dôsledok na slušných
Ako prejdú dverami? U nás tak fajčiari alebo bufet keď idú viacerí, ale to až toľko neušetríš.
A ako píšeš, tí kvôli ktorým to bolo zavedené tu už ani nie sú...
No jo, u nás detto - čipové karty + ťa odfotí webkamera, lebo ešte aj s tým vydrbávali a nechávali karty ľuďom z poobednej, aby mali akože nadčas.....o kradnutí ani nehovorím.
dvere problém nie sú, von ideš na kľučku nie na kartu .. jedine turniket na vrátnici .. ale to poniektorí drzejší sa prešmyknú bokom takže ani tam ich systém nemá zaznamenaných a policajti to neriešia
ale inak už niekoľko krát sa riešili nezrovnalosti na dverách turniketoch a termináloch ... najmä keď zakázali fajčiť pred budovou a otvorili taký balkónik ... takže nikto nemá čo loziť von za turniket
inak to mi napadlo, keď u nás zaviedli elektronický dochádzkový systém, tak chalanisko čo to spravoval strávil bežne v práci tak 4-5 hodín ale vykázané mal vždy tak 9-10 a dával si preplatiť nadčasy .... fakt kus ***** ... si myslel že nikto si to neskontroluje
<a> nazdar, hele sedím na poradě a promítají se tu vaše výkazy docházky za minulý týden
<b> ...?
<a> no hele, já chápu, že instalovat sem docházkový systém, co jste psali vy sami, nebyl dobrý nápad. Ale proboha, když už tam máte výhybky na svoje ID karty, tak si aspoň dejte majzla, aby vám to nenapočítalo víc než 24 hodin denně.
<b> a do hajzlu
<a> ty máš za minulý týden průměr 27 hodin, jirka přes třicet a ostatní okolo 18, to zas bude průser
<b>
...
<b> tak co, máme balit kufry?
<a> no hele, on si toho ani jeden z těch šesti lidí co tu sedí nevšiml, ani šéf ne
<b>
...
<b> mimochodem, kluci se ptají, jestli nechcete abysme naprogramovali mzdový systém, klidně po večerech zadara
<a> ani ne, díky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja sice robim aj v sobotu cely den ale mam potom "vikend" nedela-pondelok
A ako to funguje v praxi : zamestnanci chodia k lekárom cez dovolenku, resp. namiesto toho aby si u lekára pýtali pečiatku, tak si na ten deň dajú dovolenku. Vyhrali ešte tí, ktorí robia na dve smeny, pretože keď majú poobednú, tak obehajú lekárov doobedu.
Aj s PN je to zaujímavé . Tým že človek pri začatí PN príde automaticky o bonus, ľudia chodia do práce chorí. Bežne sa stáva že človek sedí v práci s chrípkou, plné vrecko antibiotík a na stole rozhádzané papierové vreckovky. To že následne nakazí polovicu výrobnej haly nikoho netrápi.
A pracovné soboty : ak sú nariadené, musíš prísť. Ak neprídeš, dostaneš absenciu alebo si na ten deň môžeš vziať dovolenku. Samozrejme strácaš nárok na bonus. Ak nie sú nariadené, nemusíš prísť, ale tiež prichádzaš o bonus.
Ale ten známy mi bohužiaľ povedal, že za to si môžeme aj my sami....slováci, pretože tie benefity sa tu na SVK začali vo veľkom zneužívať. Za všetky spomeniem napr. benefit ktorý má firma v Nórsku : ak si chorý, tak 3 dni môžeš ostať doma a liečiť sa bez toho, aby si si minul dovolenku alebo išiel na PN.....proste 3 dni ti platí zamestnávateľ rovnako ako keby si bol v práci, ibaže ty si doma a liečiš sa. Fajn vec. Ibaže tu na SVK odišli ľudia na tie 3 dni "akože" sa ličiť , ale namiesto toho betónovali garáž alebo odišli predčasne na dovolenku do Chorvátska
Tak to si veru na omyle.
Michal ja viem ake je to v KIA aj ked tam nerobim, ale tam clovek dopredu vie do coho ide, minimalne od kamaratov co tam robia
je mi jasne ze KIA zrovna idealny zamestnavatel nie je
Príchody a odchody sme si kedysi písali do písanky. Keď si bol na obede dlhšie o 5-10 minút nikto to neriešil,odchody o 5 minút skôr tiež nie. Potom sa to začalo zneužívať, ľudia čo boli zapísaní, že sú v práci tam už niekoľko hodín neboli. Teraz máme čipové karty, kde musíš byť na minútu presný a hotovo.
A ako píšeš, tí kvôli ktorým to bolo zavedené tu už ani nie sú...
ale inak už niekoľko krát sa riešili nezrovnalosti na dverách turniketoch a termináloch ... najmä keď zakázali fajčiť pred budovou a otvorili taký balkónik ... takže nikto nemá čo loziť von za turniket
<a> nazdar, hele sedím na poradě a promítají se tu vaše výkazy docházky za minulý týden
<b> ...?
<a> no hele, já chápu, že instalovat sem docházkový systém, co jste psali vy sami, nebyl dobrý nápad. Ale proboha, když už tam máte výhybky na svoje ID karty, tak si aspoň dejte majzla, aby vám to nenapočítalo víc než 24 hodin denně.
<b> a do hajzlu
<a> ty máš za minulý týden průměr 27 hodin, jirka přes třicet a ostatní okolo 18, to zas bude průser
<b>
...
<b> tak co, máme balit kufry?
<a> no hele, on si toho ani jeden z těch šesti lidí co tu sedí nevšiml, ani šéf ne
<b>
...
<b> mimochodem, kluci se ptají, jestli nechcete abysme naprogramovali mzdový systém, klidně po večerech zadara
<a> ani ne, díky