Rozdiel je iba v tom, že 11-28 nemá oproti 11-23 parky 16z a 18z (bavím sa o 11speed). Takže máš prechod 15-17z a 17-19z. Ten rozdiel je fakt zanedbateľný. Kadenčne je ten rozdiel pri radení o dva zuby (15-17) alebo (17-19) menej ako 6 ot/min. Príde zvlnený terén, alebo dobre zafúka a na kazete 11-23 budeš radiť aj o dva pastorky..
Je to samozrejme o preferenciách. Jazdím 11-28z a na oblasť kde žijem a bajkujem je to pre mňa ideál. Na veľkej jazdím prvých 10 pastorkov a na malej od vrchu po 17z. Osobne mám aj tak zaradené väčšinou pastorky 19-21-23. Menšie používam iba z kopca a väčšie do kopcov
Kazeta 11-23 je IMHO vhodná do Holandska a na časovkársky špeciál
11-23 sa u nas bezne na bicykloch ani nepredava
to uz si clovek asi dokupi samostatne, a aj to asi len taki ludia, co jazdia bud roviny alebo pretekaju...
ja som 11-25 vymenil za 11-28 (10sp) a som vysmiaty
a medzi 25 až 28 máš tri zuby veď ja v podstate súhlasím s tým čo píšeš, sám jazdím tieto kazety... akurát na disku mám 11-25 a to len kvôli tréningom z domu, lebo mám domov brdok so skoro 20% maximom, tak tlačiť tam 23 by nebolo bohvie čo... preto som si aj nechal 39z prevodník, aj keď som bol nútený 53z vymeniť za 55z, našťastie to prešmyk zvláda..
Len pre upresnenie. Nie je podstatné koľko zubov, ale percentuálny rozdiel. Skok o 3 zuby z 25 na 28z je menší (12%) ako o 2 zuby z 15z na 17z (13,33%), alebo podobný ako zo 17z na 19z (11,76%). Ale kalkulačku má na mobile asi každý
percentualny rozdiel ano ale priemer kolesa je o 3z (teda stale o 1 ked bereme skok medzi 2a3) vacsi ako len pri dvoch cize si to moc krekombinovala. ja som tiez kedysi jazdil juniorsku ale v sprinte na tabulu ked sme sa nahanali uz mi 50/14 bolo malo
Už som to nevydržal a musím sem pridať konečne aj nejaké aktuálne foto.To len preto, že je tu debata o nejakých prevodoch a ja pri mojom veku(53) a výške(185) a váhe(83) som s týmto bicyklom a najľahším prevodom 34/29 upraveným len na túto akciu inak jazdím kazetu 12-27,urobil behom týždňa Passo Pordoi 2x, Passo Fedaia, Passo Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo, Passo Falzarego a ako čerešničku Passo dello Stelvio najťažšiu verziu z Pratta.
Kristina napisala:
Rozdiel je iba v tom, že 11-28 nemá oproti 11-23 parky 16z a 18z (bavím sa o 11speed). Takže máš prechod 15-17z a 17-19z. Ten rozdiel je fakt zanedbateľný. Kadenčne je ten rozdiel pri radení o dva zuby (15-17) alebo (17-19) menej ako 6 ot/min. Príde zvlnený terén, alebo dobre zafúka a na kazete 11-23 budeš radiť aj o dva pastorky..
Je to samozrejme o preferenciách. Jazdím 11-28z a na oblasť kde žijem a bajkujem je to pre mňa ideál. Na veľkej jazdím prvých 10 pastorkov a na malej od vrchu po 17z. Osobne mám aj tak zaradené väčšinou pastorky 19-21-23. Menšie používam iba z kopca a väčšie do kopcov
Kadenčne je ten rozdiel pri radení o dva zuby (15-17) alebo (17-19) cca 10 ot/min.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to uz si clovek asi dokupi samostatne, a aj to asi len taki ludia, co jazdia bud roviny alebo pretekaju...
ja som 11-25 vymenil za 11-28 (10sp) a som vysmiaty
Len pre upresnenie. Nie je podstatné koľko zubov, ale percentuálny rozdiel. Skok o 3 zuby z 25 na 28z je menší (12%) ako o 2 zuby z 15z na 17z (13,33%), alebo podobný ako zo 17z na 19z (11,76%). Ale kalkulačku má na mobile asi každý
EDIT: tak ano mas pravdu nejak som to zle pochopil medzi 15-17 je cca 13,3%
rovnych 13,16%
Kadenčne je ten rozdiel pri radení o dva zuby (15-17) alebo (17-19) cca 10 ot/min.
http://www.ritzelrechner.de/#