Nemal si moc malo utiahnutu kazetu? Lebo 40Nm su dost velke bomby na to aby si to na tom najmensom hentak otlacil.
vieš koľko ludí k nám do servisu chodí s tým že kazetu majú ledva dotiahnutú?
aj minule došiel chlapík s cestným karbónovým kolesom že či si môže dotiahnuť klúč(ale že on sám) tak som po ňom "hodil" klúč....a on koleso chytil do jednej ruky klúč do druhej vo vzduchu to dotiahol (efekt to malo asi taký ako keď slona škrabkáš rukou)
kukám naňho že to vám stačí? on že jasné to je v pohode...na druhú otázku že či mu nevadí že by sa to malo doťahovať temer na smrť..tak isto odpovedal že to je v pohode.... hovorím si ok nedbám...je to jeho vec
bajobb
Hmm, je to divne, lebo ten posledny zarez je docela brutalny (ten zbytok je plus-minus normalny, aj ked nie po 500km). Mozno je to dosledok 11s kazety, ktora ma este uzsie pastorky ako 10ka. Nehovoriac o 9ne. A mas 29er ?
Kazetu som teraz rozoberal prvy krat takze ako to v canyone dotiahli bohuzial neviem. Tetaz je urcite dotiahnuta spravne. 26-11 urcite neradim a kola su 27,5
Hlinikovy orech AC po cca 20tisic km, 9nova kazeta XT (uplne na zaciatku mozno ocelova obycajna, kupoval som to jazdene), jazdene na klasickej 3pile, 11z pastorok pouzivany velmi malo.
Hlinikovych zliatin existuje asi tak 100000 druhov /podla potreby, tvrde, makke, ohybne, proti oderu, atd../ ... bohvie, ci v tomto pripade u baja, nepouzili cisty hlinik, za ktory si zapytaju aspon 60e ... kedze to bude asi relativne novy naboj, sa divim, ze DTcko nema ocelovu ochranu proti tymto zarezom, ako uz maju ostatoni vyrobcovia aspon zo 5 rokov. Pre pripad reklamacie je urcite nachystana standardna otazka .. "vy ste na tom urcite jazdili"
Tak nejak .. 10-15 rokov dozadu si to dovolil nemohli, lebo by im nikto smejd nekupoval. Dnes staci nablyskat, dat tomu nalepku AM/EN alebo FAT, alebo 27.5+, alebo nieco podobne a hordy nakupuchtivych "bikerov" to kupia, staci ked to ma hlavovy uhol 64 stupnov a spravnu recenziu v dakom casaku. A kedze takito ludkovia toho vela nenajazdia do kopca, ci po rovine, tak tie standardne 2 roky to ako tak vydrzi.
Skusil som co na to v Canyone a odpoved tak ako ste predpovedali: "Toto je bohužel běžné provozní opotřebení ořechu. Tato závada se bohužel projevuje u většiny výrobců koles, protože používají hliníkové ořechy kdežto kazety jsou ocelové."
Smutne je to, ze iny vyrobcovia uz na to reaguju a snazia sa to riesit (Novatec, American Classic..) DT-Swiss zatial nie.
Tak ked kupis 235g zadny naboj za ludovych 250e, asi by si sa netesil, ak by si na to mal dat dalsich 50g za este ludovejsich 100e (cca tolko za to pytaju obvykle).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vieš koľko ludí k nám do servisu chodí s tým že kazetu majú ledva dotiahnutú?
aj minule došiel chlapík s cestným karbónovým kolesom že či si môže dotiahnuť klúč(ale že on sám) tak som po ňom "hodil" klúč....a on koleso chytil do jednej ruky klúč do druhej vo vzduchu to dotiahol (efekt to malo asi taký ako keď slona škrabkáš rukou)
kukám naňho že to vám stačí? on že jasné to je v pohode...na druhú otázku že či mu nevadí že by sa to malo doťahovať temer na smrť..tak isto odpovedal že to je v pohode.... hovorím si ok nedbám...je to jeho vec
Hmm, je to divne, lebo ten posledny zarez je docela brutalny (ten zbytok je plus-minus normalny, aj ked nie po 500km). Mozno je to dosledok 11s kazety, ktora ma este uzsie pastorky ako 10ka. Nehovoriac o 9ne. A mas 29er ?
http://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/mtb-kotucove/american-classic-disc-225-zadny-naboj.html
Mavic MX801 CLASSIC DISC zadný náboj, CenterLock, 28 dier, 12x148 mm, Shimano Micro Spline
272 €
MOC 286 €http://i1115.photobucket.com/albums/k543/bill_clarke1/Bike/ClipPosition1.jpg
Smutne je to, ze iny vyrobcovia uz na to reaguju a snazia sa to riesit (Novatec, American Classic..) DT-Swiss zatial nie.
http://www.ebay.com/itm/DT-Swiss-Steel-Mountain-Freehub-Body-Standard-Bearing-Fits-180-240-and-350-hub-/201488803353?hash=item2ee9ab2619:g:lu4AAOSwkl5XdxCp