zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Niekto používa mydlovú vodu pri nahadzovaní plášťov. To si nerobil či
A preco by nezalepil ked je pena po celom vnutornom obvode plasta?
Pena sama o sebe nič nelepí. Na poškodené miesto sa musia dostať tie drobné čiastočky, ktoré plávajú v tmeli a vyplniť poškodené miesto. Tým, že sa plášť točí sa odstredivou silou tie drobné čiastočky držia po obvode plášta a nie na bočniciach. Ak máš iba mierne poškodenú bočnicu tak musíš dať dole koleso a nakloniť ho tak aby si mal poškodenú miesto dole a zvrchu naň natieklo mlieko aj s čiastočkami. Dobre nafúkaj koleso (ale neprefúkni), aby tlak vtlačil čiastočky do poškodenia. Dobre pretrep kolesom.
To je odvážne tvrdenie, veď preto sa to mydlo do vody dáva aby penila
Veľa ľudí sa v komentároch pri návodoch pýta či pri použití mydlovej vody nemôže dôjsť k premiešaniu s mliekom a zmene vlastností. Ešte som nevidel dôkaz pre ani proti. Kristína, máš?
https://www.flickr.com/photos/mrjoeball/4525757653
Prakticky ale natreta musi byt patka a teda sa ti nieco dostane aj na pasku, pod plast, nieco stecie z rafku dovnutra. Takze by som povedal ze sa nieco dostane aj do mlieka. Podla sikovnosti u kazdeho individualne, niekomu aj viac, nula si myslim ze to nebude. Cize aj ked ti to roky super funguje, tak bud preto, ze ti zatecie dovnutra len take mnozstvo saponatu, ktore vlasnosti nezhorsuje. Alebo dokonca zlepsuje
Ale ak ti toto nestačí kľudne môžeš skúšať riediť mlieko jarovou penou v rôznych pomeroch a potom daj vedieť výsledok
Presne to treba spravit
S tou "plackou" som sa už stretol. Urobilo mi ju pri diere cca. 3-4 mm. Do 2 mm mi tmel lepieval spoľahlivo.