Kolegu motorkara pred casom zrazilo auto...po x navstevach Antolskej v BA a x RTG a x vysetreniach ho poslali na rehabilitacie (samozrejme na rehab na Antolskej ho nechceli vziat) Na rehab v zeleznicnej sa im to nezdalo ze ma az take problemy s hybnostou a bolestou, tak urobili svoje vysetrenia - mal zlomeny laket, ktory sa mu medzitym zle zrastol a potrhane vazy v ramene...a teraz na operaciu je uz potrebny darca, alebo mu nieco z nohy mozu zobrat... Zdravotnictvo SR - vykladna sien SMERu a dalsich pijavicnych hajzlov - z roka na rok vsetko horsie.
Kolegu motorkara pred casom zrazilo auto...po x navstevach Antolskej v BA a x RTG a x vysetreniach ho poslali na rehabilitacie (samozrejme na rehab na Antolskej ho nechceli vziat) Na rehab v zeleznicnej sa im to nezdalo ze ma az take problemy s hybnostou a bolestou, tak urobili svoje vysetrenia - mal zlomeny laket, ktory sa mu medzitym zle zrastol a potrhane vazy v ramene...a teraz na operaciu je uz potrebny darca, alebo mu nieco z nohy mozu zobrat... Zdravotnictvo SR - vykladna sien SMERu a dalsich pijavicnych hajzlov - z roka na rok vsetko horsie.
zdravotníctvo ako ho mame nastavene u nas, je iba pre elity. Manželka mi pracuje v tej rezortnej nemocnici a ked tam príde niekto elitný, všetci sa idu z toho po*rať.
Caute, vedeli by ste mi poradit ohladom obchodneho zakonnika? Mama si vcera kupila tovar v kamennej predajni. Dnes ho chcela vratit (neposkodeny tovar, origo visacka, pokladnicny blok). V predajni ju odbili s tym, ze oni peniaze za tovar nevracaju, tovar je mozne vymenit iba za iny kus. Ze vsade po pradajni maju napisane, ze peniaze za tovar nevracaju a tym padom nema pravo na peniaze. Nie je to v rozpore s obchodnym zakonnikom? Nevyplyva z neho nahodou, ze do 7 pracovnych dni musi predajca za neposkodeny tovar vratit peniaze? Ako nasledne postupovat?
bubulak vrátenie tovaru určite platí pri nákupe cez internet alebo telefón kde si človek nemôže tovar "omakať" prípadne v kameňáku ak sa nedá predviesť/vyskúšať ale berieš ho naslepo.. skús priblížiť tovar a predajňu o čo ide..
Aha, cize ak som to pochopil aj podla toho co large postol link, tak vratenie penazi je vlastne dobra vola predavajuceho. Obratenie na SOI nic nepomoze. Diik za info, aspon som o cosi mudrejsi.
V kamennej predajni dobra vola predavajuceho. Ak nakupujes cez internet tak zo zakona mozes vratit tovar do 7 dni bez udania dovodu ... V Cesku je to tusim az 14 dni, viem ze par vymyselnikov si tak kupovali drahe zrkadlovky na dovolenku a po dovolenke ich vracali
Aj na slovensku sa zakon zmenil a pri nakupe cez internet to uz nieje 7 ale 14 denna lehota v ktorej mozete vratit tovar bez udania dovodu.
Co sa tyka nakupu v kamennej predajni je iba dobra vola predajcu ze vrati peniaze(dokonca ze vobec vymeni tovar- lebo ani to nemusi kedze mu to ziadny zakon neprikazuje)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zdravotníctvo ako ho mame nastavene u nas, je iba pre elity. Manželka mi pracuje v tej rezortnej nemocnici a ked tam príde niekto elitný, všetci sa idu z toho po*rať.
http://www.etrend.sk/financie/lehota-na-vratenie-tovaru-z-eshopu-sa-predlzila-na-14-dni.html
Co sa tyka nakupu v kamennej predajni je iba dobra vola predajcu ze vrati peniaze(dokonca ze vobec vymeni tovar- lebo ani to nemusi kedze mu to ziadny zakon neprikazuje)
Diskusia pod clankom ma cosi do seba.