Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Tak to potom zmenili - kupoval som M8000 niekedy pred letom, obidve špecifikácie boli v tomto rovnaké a práve som sa pozastavoval nad tým, že aký má zmysel mať 2 ramienka
1 5-6mm
(Když má největší pastorek 42z nebo méně) 5-6mm
(Když má největší pastorek 46z nebo méně) 8-9mm
(A) Největší pastorek
(B) Vodící kladka
POZN
Vzdálenost mezi vodící kladkou a největším pastorkem zkontrolujte při největším propružení zadní stavby.
Mne sa zda ta retaz kratka, ta prehazka je dost natiahnuta dopredu. Teraz som tiež prehadzoval na 1x11 a mam tiež prehazku SGS a kazetu 11-46 a Ja som nahodil 116 člankovu retaz ako bola a šlape to ok. Všetko ide tichučko aj ked ako tu píšu viacerí pri krútení dozadu na naj. pastorku padne retaz o jedno dole. To ale ako som sa pytal aj chalanov v okoli je ok.
Trochu to zhrniem:
SGS dávať na 2x11 , GS na jednoprevodník
Kapacitu prehadzovačky si nezamieňať s najväčším pastorkom na kazete
Pri použiťí SGS ramienka, nemusí stačiť dĺžka reťaze (napr. NX má 110 článkov), ak chce niekto 36z prevodník alebo má dlhú zadnú stavbu, alebo má fula, čo prepružuje, tak
na 1x11 SGS nebrať.
Všetko to tu už v tejto téme bolo, len stačí nebyť lenivý zdechliak a preštudovať si pár stránok dozadu.
Moja manželka ma SGS a nieje vobec žiadny problem v predu ma 30z a v zadu 11-46 kazetu možno by GS vyzeralo lepšie ale netreba to rieši bajk ma full odpružený . Všetko šlape ako ma:)
Ghost5900 v princípe s tým problém nie je, zvlášť pri malých prevodníkoch ako má tvoja žena 30z v pohode stačí dĺžka reťaze.
Problém nastáva v kombinácii s dlhou zadnou stavbou (450mm a viac), výraznom prepružovaní na fulle a pri použití 36z prevodníka a viac.
Daľšou drobnou nevýhodou SGS ramienka, že je dlhé a je väčšia pravdepodobnosť, že ho niekde chytíš na koreni alebo skale, rovnako aj na pokosenej lúke lepšie hrabe trávu.
Plus, dlhšie ramienko o trochu viac drncá pri zaradení na najmenší prevod v rozbitých zjazdoch.
len ma trosku serie ze najvacsi pastorok je dost "hlucny" kvoli tomu ze ta retaz uz je asi na hrane, ale chainline by mal byt v poriadku kedze na 6. pastorku je retaz presne v linii s prevodnikom cize presne v strede kazety, ci?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SGS ramienko sa odporúča hlavne pre 2x11z.
Stredné vodítko GS kapacita 39z / dlhé vodítko SGS kapacita 47z.
Takto to uvádzajú niektoré e-shopy.
Keďže vpredu je len jeden prevod, tak potrebný údaj dostaneš z rozsahu kazety.
46-11=35z
42-11=31z
1 5-6mm
(Když má největší pastorek 42z nebo méně) 5-6mm
(Když má největší pastorek 46z nebo méně) 8-9mm
(A) Největší pastorek
(B) Vodící kladka
POZN
Vzdálenost mezi vodící kladkou a největším pastorkem zkontrolujte při největším propružení zadní stavby.
A nie, na eshopoch (dokonca aj tu) aj na shimano stranke sa pise o maximalnej velkosti pastorka.
SGS dávať na 2x11 , GS na jednoprevodník
Kapacitu prehadzovačky si nezamieňať s najväčším pastorkom na kazete
Pri použiťí SGS ramienka, nemusí stačiť dĺžka reťaze (napr. NX má 110 článkov), ak chce niekto 36z prevodník alebo má dlhú zadnú stavbu, alebo má fula, čo prepružuje, tak
na 1x11 SGS nebrať.
Všetko to tu už v tejto téme bolo, len stačí nebyť lenivý zdechliak a preštudovať si pár stránok dozadu.
Problém nastáva v kombinácii s dlhou zadnou stavbou (450mm a viac), výraznom prepružovaní na fulle a pri použití 36z prevodníka a viac.
Daľšou drobnou nevýhodou SGS ramienka, že je dlhé a je väčšia pravdepodobnosť, že ho niekde chytíš na koreni alebo skale, rovnako aj na pokosenej lúke lepšie hrabe trávu.
Plus, dlhšie ramienko o trochu viac drncá pri zaradení na najmenší prevod v rozbitých zjazdoch.
SGS = 100mm medzi stredmi kladiek
Uspesny prechod na 1x11, presiel som na SRAM, najazdene cca 200km, zatial absolutna spokojnost.
len ma trosku serie ze najvacsi pastorok je dost "hlucny" kvoli tomu ze ta retaz uz je asi na hrane, ale chainline by mal byt v poriadku kedze na 6. pastorku je retaz presne v linii s prevodnikom cize presne v strede kazety, ci?
GS bezproblemov fici na 46z