bobris Nechcem spochybňovať tvoje výkony. Mám iba takú faktickú. Tvoje nastúpné metre vs najazdené km dávajú viac ako 1000m na každých cca 26km? To je viac nastúpaných metrov ako na dlhej trase na Dubnickom maratóne, resp. 119km trasa Salzkamergut trophy. To kde jazdíš? V Dolomitoch? Respektíve čím meriaš?
tak stačí sa pozrieť na jeho bajky a uvedomiť si čo za cykloodvetvie asi robí bajk vynesieš aj na skalnaté pelso a po červenej by to malo byť zjazdné na am/en bajku smerom dole(výškové ti nabehnú jak hovado a pritom vzdialenosť skoro žiadna
Ale tak jazdí aj tu len vzdy taha hned na nejaký kopec. Takže pokial nechodiš nejake dlhe asfaltové prechody a autom sa dovezieš pod kopec je to realne
To je všetko v poriadku. Ako som napísala. nechcem spochybňovať. Aj ja dokážem dať výjazd s veľkým prevýšením. A keď už hovoríš o type bajkov o to viac sa čudujem. Na ťažkom AM/Enduro bajkou sa musí stúpať do kopca ešte ťažšie ako na chrťom bajku, či? A tu sa bavíme o priemere za celý rok. To znamená, že rovno z domu vždy stúpa 10% stúpaním do kopca? Žiadne presuny po rovine, žiadne výjazdy s malým prevýšením? Počíta do toho aj výjazdy lanovkou v bajkparku?
bikeparky nejazdim, lanovka bola raz a tu do toho nepocitam ale mozno 70% z vyjazdov je z Malej Fatry, tam tie vyskove rychlo nabiehaju oproti vzdialenosti. Samozrejme par tisicok metrov tam je aj nosenie . Zbytocne asfaltove presuny nevyhladavam, z domu to mam 3km a som v lese.
Kristina : zalezi na tempe a priemerke .. prejst 100 km a 3000 vyskovych na 15kg AM/EN pruzinovom bajku nie je az tak tazke, ak sa nejde ako na maratone s vyplazenym jazykom a 45sekundovymi pauzami na jontak. Ale dat to iste s lahkym XC ale v maratonskom tempe, to uz nedavam dlho. Zas ale bobris je celkom dupac
bobris: az teraz som si vsimol, tu poznamku o Ripley, (
ešte je dosť rozdiel či sú tie výškové z GPS z mobilu, alebo z barometra... koľko vie pridať strava výškových metrov mobilistom všetci vieme a tiež nespochybňujem že sa to najazdiť nedá, aj tu u nás mám v priemere 1000vm na 30 km
nechapem co sa tu spochybnuje, niekazdy je ziletkar ... moj bezny 40-45km vyjazd dá vzdy cca 1200-1400 vm a to tu v okoli KE mame najvyššiu lajosku 902m
Ešte raz zopakujem. nechcela som sa nikoho dotknúť alebo uraziť či spochybniť jeho výkony. Ak sa tak stalo tak sa hlboko ospravedlňujem. Iba mi to bolo divné pretože aj ja mám dni kedy nastúpam hodne výškových alebo inokedy sa mi žiada pojazdiť aj zvlnený terén a na začiatku sezóny rovinky. Nedokážem jazdiť stále do kopca.
Niektorí nielenže jazdia stále do kopca ale dost často nosia a tlačia. Niekedy bola doba ked som sa pytal na výjazd kolko km to bude, potom prišla doba, ked som sa pytal kolko výškových to bude no a teraz je doba ked sa pytam, kolko výskových nosenia a tlacenia to bude:)
nechapem co sa tu spochybnuje, niekazdy je ziletkar ... moj bezny 40-45km vyjazd dá vzdy cca 1200-1400 vm a to tu v okoli KE mame najvyššiu lajosku 902m
No daj nejaky tvoj "bezny" 40 km s 1200 vyskovymi. U mna je najbeznesi vyjazd na Jahodnu a spat a ten ma 32-42 km (zalezi kadial) ale viac ako 600 vyskovych tam neurobim. Preto ma zaujima tvoj "bezny" 40 km s 1200 vyskovymi. Samozrejme viem najazdit po okoli aj 80 km vyjazd s 3200 vyskovymi ale to nie je bezny vyjazd.
i som pozrel na stravu a celkom zaujimave porovnanie mojho roku 2015 vs 2016YTD
rovnaky pocet vyjazdov (jeden vyjazd v 2016 mal 6km, ten neratam), menej hodin, menej vyskovych, viac km... pekne vidno presun z mtb na ziletku.
2016
Distance 6,080.7 km
Time 258h 58m
Elev Gain 73,680 m
Rides 95
2015
Distance 4,410.4 km
Time 267h 21m
Elev Gain 78,184 m
Rides 94
Tak neviem cim to merias ale tento okruh ani zdaleka nema 1400 vyskovych. Len tak z hlavy si dovolim tvrdit ze ten okruh mozno nema ani 1000 vyskovych. Merias to mobilom pomocou nejakej app?
Tak neviem cim to merias ale tento okruh ani zdaleka nema 1400 vyskovych. Len tak z hlavy si dovolim tvrdit ze ten okruh mozno nema ani 1000 vyskovych. Merias to mobilom pomocou nejakej app?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak stačí sa pozrieť na jeho bajky a uvedomiť si čo za cykloodvetvie asi robí
bajk vynesieš aj na skalnaté pelso a po červenej by to malo byť zjazdné na am/en bajku smerom dole(výškové ti nabehnú jak hovado a pritom vzdialenosť skoro žiadna
V Malej Fatre, vsak je tam ako doma
bobris: az teraz som si vsimol, tu poznamku o Ripley,
Jasne, ale mysles som bezne kopce, kojsovku nikto nedava 2× tyzdenne pocas celej sezony
No daj nejaky tvoj "bezny" 40 km s 1200 vyskovymi. U mna je najbeznesi vyjazd na Jahodnu a spat a ten ma 32-42 km (zalezi kadial) ale viac ako 600 vyskovych tam neurobim. Preto ma zaujima tvoj "bezny" 40 km s 1200 vyskovymi. Samozrejme viem najazdit po okoli aj 80 km vyjazd s 3200 vyskovymi ale to nie je bezny vyjazd.
48km a 1400vm
rovnaky pocet vyjazdov (jeden vyjazd v 2016 mal 6km, ten neratam), menej hodin, menej vyskovych, viac km... pekne vidno presun z mtb na ziletku.
2016
Distance 6,080.7 km
Time 258h 58m
Elev Gain 73,680 m
Rides 95
2015
Distance 4,410.4 km
Time 267h 21m
Elev Gain 78,184 m
Rides 94
gpx z app natiahnem na stranku:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=203589