zdravim,
mate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
Ja nám svetlo na prilbe, takže ti inak neporadím, ale vyzerá to že ten suchý zips mám dosť dlhý aj keby som ho chcel hodiť na rám.
Ja som objednaval presne to iste a aj u toho predajcu a zhodou okolnosti tiez 16-teho
--
tak dnes som to svetlo Solight vyskusal, cca 2 hodky v peknej kose po karpatskych singloch. batterypack som mal na rajdach tak ako na fotke, a nastastie ani raz nespadol, inak by mi asi letel rovno do kolesa
svetelny kuzel je pekne siroky, jedina vec co mi vadi je, ze aj najslabsi rezim je silnejsi nez by sa mi pacilo, a tak mi asi znovu budu oprotiiduci nadavat, tak ako kedysi davno, ked som s nocnymi jazdami este len zacinal a cely nadseny som si nakupil z ciny vsakovake svetla a vsetky som ich naraz vozil ako ufo
-- btw, ked som prisiel domov, tak este stale mi svietli vsetky 3 zelene diody, tak to aspon nemusim kazdy den nabijat.
nemam scim porovnat - len s obycajnou celovkou - ale - dnes som si dal skurobnu jazdu -
svieti to paradne - nie bodovo - ma to rozostrovacie sklicko. na asfalte som krasne videl oba jazdne pruhy
na pohodovu jazdu lesom mi stacilo 165lm co by malo vydrzat 10.5h, rychlejsiu jazdu alebo rozbitejsi teren som siel uz s 390lm (4h) a na zjazd a ked som valil v lese 900lm (1.7h) (pri 3400mAh baterke) - dalsie dve baterky som mal pre istotu v drese v teple. svietilo to uz vyse 2 hodin striedavo 165lm, 390lm a asi 15-20min 900lm a stale blika na zeleno. a to vonku bolo pod 0. celkom ma to nadchlo.
uchytit sa da pomocou prilozeneho pasku na suchy zips na cokolvek
10 rokov zaruky, IP-68 - voda ani pady by jej nemali robit problem. je lahucka - bez baterky to naozaj skoro nic nevazi. a magneticka usb nabijacka vyzera celkom zaujimavo - ziaden konektor a ziadna krytka
jedno minus mam hned na zaciatku - ovladanie - milion rezimov cez jedno tlacitko - 2-3-4 kliky, dlksie drzanie tlacitka - je to o zvyku ale na bicykli dost nepohodlne - hlavne v zimnych rukaviciach
inak je to toto, 7 200 mAh
https://www.alza.sk/sport/solight-nabijacie-led-cyklo-a-celove-svietidlo-d4367221.htm?o=1
na Ali aj na DX sa totiz svetla s tymto dizajnom predavaju pod znackou Solarstorm, nie Solight.
--
ale inak je mi to jedno, to svetlo bolo na Black Friday za 33 eur, a hlavna vec je ze stredu som ho mal uz v rukach.
Takze pre "pokoj v dusi" to nemusi byt vobec zle...
Nechapte ma zle, svetlo to je relativne dobre, ale nedotiahnute do konca. Nema to takmer ziadnu sticnu plochu pre chladenie, takze sa to prehrieva, kabel je pvc takze sa prederie, pripadne v zime zlomi, kabliky od baterky trcia na dobre slovo, bodove zvary na battery packu tiez na dobre slovo, elektronika je na hrane parametrov, ziadne ESD ochrany, sekundovym lepidlom zalepena priechodka atd atd.
Vidite jasne ze dotyk hlinikoveho plosaku a chladica je minimalny len po okraji, ziadna teplovodiva pasta, nic. Zapol som to na volno na slaby mod a do par sekund to bolo neudrzatelne v ruke, vacsina lediek ma odporucanu max. teplotu cipu do 85stupnov. Takze asi tolko k tomu.
Kto si to chce vylepsit tak odporucam kupit teplovodive lepidlo (pripadne epoxid od 3M ale je celkom drahy) a dolepit do tam poriadne ako keby ste tam spravili kutovy zvar, nech to teplo ma ako odtekat do toho tela.
Nie je odpajaci, je to len zosilnena ochrana pri vstupe do tela proti zalomeniu. Prave si identifikoval, v com ma Tvoje svetlo este horsie prevedenie ako tie kupene z Ciny.
Inak mne prave prislo to moje. Za 19,98 € s batterypackom 6x18650.
Robio - dik za rady, teraz v zime sa o to chladenie nebojim, uvidim potom v lete.
inak na moj vkus je to velmi silne svetlo, a tak sa mozno po zime vratim k starej aurore.