Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
keby som seriózne závodil, tak mám sponzora a kolesá neriešim... okrem toho čo sú seriózne kolesá, mám aj campa shamal, vozím to len teraz do hnusného počasia, lebo aj obyčajné tufá sú lepšie kolesá od toho.. za tie prachy som mohol mať tri páry takýchto karbónových kolies
pedal Tu na vychode co jazdia seriozne, tak vyhravaju povacsine na lacnych "cinskych" kolesach. Ti co maju na bajkoch drahe kolesa, su vacsinou vzadu na vykone im to nejako dramaticky nepridava. Naopak, pokial vela zavodis, skor by som bral lacnejsie kolesa v podobnej tuhosti. Pri pade a naslednej demolacii by to penazenku bolelo menej.
Ja mam napriklad "ceske" TUFA povodom z Azie a aj keby som mal BORY tak by som na bednu neskakal
Aj keď bola reč o galúskach , celkom by ma zaujímala nejaká jednoduchá definícia na "normálne kolesá " na také ktoré majú pre hobíkov ako sme my tu aj normálnu cenu , nie nenormálnu
Ja mam skoro 4000km na tomto a uplne bezproblemov, galusky lepene Mastikom, stale idu rovno a to som ich teda velmi nesetril. Komplet kolesa aj s clom a danou ma vysli na 4 stovky,
Pre mna su normalne take na ktore viem kupit nahradene diely bez toho aby som musel patrat alebo imporovizovat.cize normalny zabehnuty výrobca so servisnou podporou
Netreba po ničom pátrať, tam kde som kúpil náboje na tie kolesá čo mám . kúpim aj náhradný orech , dokonca aj náhradné západky a pružinku samostatne , o priemysloch sa hádam baviť netreba , prečítaš číslo a hociktorá normálna ložisková predajňa Ti také zoženie (aj keramiku) špice predávajú aj tu na shope všelijaké aké chceš a aj aké nechceš , no a keď urvem ráfik tak si kúpim nový tam kde som kúpil ten starý a nebude ma zbytočne svrbieť peňaženka ako pri "normálnych " kolesách
A budú ma stáť toľko ako Stalkyho , možno ešte aj menej
Dajte tu niekto osobnú skúsenosť s TUFO ELITE S3
Alebo radšej zvoliť drahšiu alternatívu - Tufo pásku na galdy?
Ďakujem
Samozrejme, že to dokážeš nalepiť sám. Napríklad ja odkedy bicyklujem som ani raz nepoužil Tufo pásku, je to zbytočný prepich pre pohodlných. Za tie peniaze čo dáš za pásky si kúpiš galusky (samozrejme podľa toho, koľko defektov za rok dostaneš ). Len pri lepení s lepidlom máš jednu nevýhodu, že keď meníš galusku, tak musíš dať staré lepidlo dole z kolesa, ale zas nemusíš za každým, podľa toho, akú tam budeš mať vrstvu. A čo sa týka ceny, tak tá tuba lepidla ti vystačí na 4-6 galusiek, páska je jednorázová.
Diki Strejdo A máš konkrétne skúsenosť s týmto lepidlom od Conti?
Myslel som že tá 25g tuba je len na 1 koleso...tým viac sa to oplatí, lebo Tufo páska je 6,- a treba na každé koleso jednu.
Okrem toho mám pri Tufe obavu že to môže robiť problém keďže galuska nebude prilepená až ku krajom ráfika...má tuším 19 a 22mm a ráfiky beriem buď 23 alebo 25mm
a ešte to po tej páske ide horšie odstrániť niekedy ako po lepidle... jediná výhoda pásky je čistejšie a rýchlejšie lepenie a aj lepšie centrovanie galdy..
možno originál čistič čo na to predávajú, ale ešte som sa nedostal k tomu si ho kúpiť a skúsiť to.. zatiaľ som to vždy robil mechanicky prstom, kefkou a riedidlom aby to trocha povolilo, robí sa z toho taký sopel hnusný potom... údajne pomôže aj teplo, fén, teplovzdušná pištol... ale k tomu som sa ešte tiež nedostal.. pri tom riedidle pozor ak má koleso polepy robené formou samolepky jak evne napríklad, to som kamoške z toho spravil no name čínu raz som skúšal aj wapku, že to ten tlak vody očistí, ale to sa mi vôbec neosvedčilo, ešte som potom musel vysúšať vodu z vnútra ráfika najväčšia nevýhoda, že je to vec čo sa robí sporadicky a človek vždy za tú dobu zabudne ako to šlo naposledy ***** a je znova optimista ako to bude za chvíľu a ľahko hotové
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam napriklad "ceske" TUFA povodom z Azie a aj keby som mal BORY tak by som na bednu neskakal
http://www.ebay.com/itm/Full-Carbon-50mm-Tubular-Wheel-Set-700C-Road-Bike-Matt-UD-23mm-wide-Powerway-11s-/162067101473
A budú ma stáť toľko ako Stalkyho , možno ešte aj menej
Dajte tu niekto osobnú skúsenosť s TUFO ELITE S3
https://www.bikerumor.com/2016/09/28/eb16-tufo-comtura-expands-road-tire-offering-clinchers-28s/
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/continental-carbon-lepidlo-na-galusky/1436
Ďakujem
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/continental-carbon-lepidlo-na-galusky/1436
Ďakujem
Samozrejme, že to dokážeš nalepiť sám. Napríklad ja odkedy bicyklujem som ani raz nepoužil Tufo pásku, je to zbytočný prepich pre pohodlných. Za tie peniaze čo dáš za pásky si kúpiš galusky (samozrejme podľa toho, koľko defektov za rok dostaneš
Myslel som že tá 25g tuba je len na 1 koleso...tým viac sa to oplatí, lebo Tufo páska je 6,- a treba na každé koleso jednu.
Okrem toho mám pri Tufe obavu že to môže robiť problém keďže galuska nebude prilepená až ku krajom ráfika...má tuším 19 a 22mm a ráfiky beriem buď 23 alebo 25mm