Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Sranda, pred chvíľou som si pozeral nejaké rumy, teda najmä tieto 2 . O Zacape som čítal aj predtým, že je to kvalitka a tento konkrétny vraj získal na nejakých výstavách najviac bodov. Keby už idem kupovať tak sa asi rozhodujem medzi týmito dvoma, Zacapa je trochu drahší, no nie zas o moc. Čo by bol najlepšie vyskúšať na začiatok pre mňa ako úplného amatéra v tejto oblasti? Ten Diplomatico sa mi celkom pozdáva a chválite ho tu viacerí myslím tento Rum Diplomatico Reserva Exclusiva 12YO stojí cca 30 €, pre mňa by to bolo niečo nové, netradičné
Pyrat XO Reserve je tiež fajn. Pekne s ľadom a rezom citróna chuťovečka aj keď inak pijem skôr ovocné destiláty alebo vodku. Whisky vôbec, tá mi nechutí.
ten kto mal rad povodneho Sailor Jerry, toho moze zaujat Old J spiced - veeelmi vanilkove a velmi lahko sa pije len to bol problem teraz zohnat (zrejme kvoli novym etiketam, co sa teraz objavili, neviem ci ale obsah zostal nezmeneny)
Sranda, pred chvíľou som si pozeral nejaké rumy, teda najmä tieto 2 . O Zacape som čítal aj predtým, že je to kvalitka a tento konkrétny vraj získal na nejakých výstavách najviac bodov. Keby už idem kupovať tak sa asi rozhodujem medzi týmito dvoma, Zacapa je trochu drahší, no nie zas o moc. Čo by bol najlepšie vyskúšať na začiatok pre mňa ako úplného amatéra v tejto oblasti? Ten Diplomatico sa mi celkom pozdáva a chválite ho tu viacerí myslím tento Rum Diplomatico Reserva Exclusiva 12YO stojí cca 30 €, pre mňa by to bolo niečo nové, netradičné
Obidva su podobne, velmi dobre. Zacapa je jemnejsia, ta pohladi na jazyku aj na dusi
Ja som mal toho Pyrata X0, ale mna velmi neoslovil, dost aromaticky mi prisiel.
objednaj obidva a potom poreferuj, ako ti chutilo
ja mám Diplomatico už na ceste, ale kedy ho potom načnem veru ešte neviem. obyčajne si nechávam koštovku na neskôr a mám dosť iných fliaš ponačínaných, o.i. výborné gruzínske brandy Sarajishvili VS
Vďaka za tipy chlapi , 2 naraz určite neobjednám , ale keď sú tie 2 diplomatico s tou zacapou podobné, tak by som asi skúsil ten lacnejší, ako som písal nikdy som nepil nejaký poriadny, najlepší tak captain morgan, no počítam že tieto budú kvalitou niekde úplne inde a volodaj myslel som že rumy sa pijú bez ladu a skôr ako aj brandy pri izbovej teplote, ale je to asi individuálna záležitosť, veď ako komu chutí
Tak, ale zas pre toho čo to s tým nemá skúsenosti je asi lepšie začať, niečim lacnejším a postupne možno pokračovať vyššie, ako opačne, lebo keby zas začnem rumom za 40, alebo viac €, tak neviem ako by to pokračovalo. Lepšie sa asi postupne "prepiť" ku kvalite aj keď 30 € tiež nie je najlacnejšie pitie, keď si to povieme otvorene, aspoň pre mňa nie, skôr príležitostne, alebo tak občas na chuť za pohárik .
Ten Blue Mauritius nie je zlý, ale je to z Maurícia iba ten lepší priemer co sa dá v našich končinách zohnať. Keď už niečo lepšie tak z Maurícia odporúčam Chamarel...ale ten som zatial u nas nevidel.
No asi si budem musieť položiť Hamletovskú otázku, piť či nepiť a ešte čo, kde a s kým ale každopádne som rád že sa téma chytila a že tu je dosť znalcov, čo vedia poradiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pyrat XO Reserve je tiež fajn. Pekne s ľadom a rezom citróna chuťovečka aj keď inak pijem skôr ovocné destiláty alebo vodku. Whisky vôbec, tá mi nechutí.
http://www.mydrinks.cz/cs/a-264/?currency=eur
http://www.mydrinks.cz/cs/brinley-spiced-rum-0-7l/?currency=eur
a 1 kus http://www.mydrinks.cz/cs/arran-single-malt-whisky-10-let-0-7l/
ten kto mal rad povodneho Sailor Jerry, toho moze zaujat Old J spiced - veeelmi vanilkove a velmi lahko sa pije
Obidva su podobne, velmi dobre. Zacapa je jemnejsia, ta pohladi na jazyku aj na dusi
Ja som mal toho Pyrata X0, ale mna velmi neoslovil, dost aromaticky mi prisiel.
objednaj obidva a potom poreferuj, ako ti chutilo
ja mám Diplomatico už na ceste, ale kedy ho potom načnem veru ešte neviem. obyčajne si nechávam koštovku na neskôr a mám dosť iných fliaš ponačínaných, o.i. výborné gruzínske brandy Sarajishvili VS
http://www.svetnapojov.sk/blue-mauritius-gold-p3651
fajnovy je
https://www.alkohol.cz/produkty/glenmorangie-pride-1978-1l-47-4-9513/
http://www.svetnapojov.sk/ron-quorhum-15-rocny-p2428