Od otca som podedil túto starú Mikov dýku. Nebola v nejakom top stave, vozila sa v aute pre každý prípad a jeden človek mi ju pred pár rokmi doriadil na domácej brúske - doškriabal celú čepeľ, zničil fazetu, snažil sa nabrúsiť aj celé falošné ostrie. Tak som minulý týždeň nôž zaniesol do supernoze.sk a nechal zatiaľ zrekonštruovať čepeľ - v rámci možností. Je na nej vidieť ešte stopy po škrabancoch ale ďalšie brúsenie a leštenie by ju už veľmi stenčili a bolo by to aj o niečo drahšie. Prebrúsená je aj ***** (bola vyštrbená), falošné ostrie a urobená nová fazeta. Nôž holí. Rozmýšľam ešte nad výmenou rúčky, toto je nejaká umelina, dal by som to ale urobiť nejakému nožiarovi. Určite dám ešte do poriadku púzdro - nejako vyčistiť kožu a prešiť nanovo pevnou dratvou. Viem, že nôž nemá veľkú cenu ale pre mňa je jeho hodnota veľká
astro, presne takuto kudlu mi doniesol kolega na "repas".. najvaznejsie ale bolo to, ze chybala zadna hlinikova priruba..!! Tak som doma nasiel stary 8mm blok duralu, vyvrtal dieru, nahrubo obrusil karboskou, na jemno pasovkou a trosku "polestil" do polomatu (kvoli patine)... Kolega si to v prvy moment nevsimol..hovori ze pekne, pekne, aj nabrusene... no potom sa mu usmev natiahol tak, ze takeho som ho este nevidel... ze ten koniec stratil ako decko a foter mu tam len dal maticu... hodnota noza nulova, no pre neho nevycislitelna...
tu rucku by som rozhodne nemenil. ten noz ma hodnotu tym aky je. ked je uz ta cepel uplne cela *****a a vymenis este aj rucku. tak ten noz strati aj to jedine co ho robi cennym. tu nostalgicku hodnotu.
Tiez by som rucku nemenil, je to to jedine coho sa tvoj otec dotykal a das to prec?
Ten noz nema takmer ziadnu cenu, jedine co je na nom hodnotne je to, ze patril tvojmu otcovi.
Nie, nie...otec mi pred veľa rokmi prenechal svoju starú Feliciu a v nej zostal aj tento nôž. Pamätám si, že ho vozil ešte aj predtým v 120ke, proste vždy bol v aute. Preto som napísal, že podedil. Pár strán dozadu ak si spomínaš som riešil pre otca nôž k 80ke - Kizlyar Tajga . Jo a tento tu je ten čo som Ti spomínal v súkromnej správe, že je doriadený.
Hm, podobný nôž vozím v aute a teraz som v pomykove odkiaľ ho mám. Mám teraz ciťák, že ho vozil otec vo svojej Škodovke, tiež to už bude nejaká relikvia.
K tradičnému vianočnému brúseniu nožov som vydoloval aj zmieňovaný nožík z auta. Napokon sa ukázalo, že to nie je Mikov ale Tramontina. Chúďa, v strašnom stave bol, tak som ho okrem nabrúsenia aj trochu preleštil. Ešte poriadne vyčistiť a hotovo.
K tradičnému vianočnému brúseniu nožov som vydoloval aj zmieňovaný nožík z auta. Napokon sa ukázalo, že to nie je Mikov ale Tramontina. Chúďa, v strašnom stave bol, tak som ho okrem nabrúsenia aj trochu preleštil. Ešte poriadne vyčistiť a hotovo.
mam taky isty, prineseny cca. 2002 z peloponezskeho poloostrova, ako suvenir. + bezove kozene puzdro.
Používam ju bežne v kuchyni, keď treba pracovať s pevným a silným nožom, inak používam univerzálny "kuchársky" nôž - tieto dva mám ostré, jak britva a vystačím si s nimi.
Inak, táto dýka MIKOV je stále v predaji, čo je potešujúce.
Mikov už dávno zaspal dobu, celá základná produkcia je z 420-tky, snažia sa ťažiť prakticky z nostalgie,
už robia aj z lepších ocelí, ale za takú cenu, že dáš prednosť inej značke. napriek tomu som podľahol aj ja, momentálne nosím predátora ( ale v 440-tke, a s upravenou čepelou, pôvodná čepel je skôr bodák )
s tymto som sa hraval ako male decko, nahmatane spredu zozadu, potom sa niekam podelo z domu. Mam na neho super spomienky a vzdy si poviem, ze by som ich mal obnovit...
PS. netusim nic o kvalite
Pani nepamata si nahodou niekto ako sa volal predajca, ktory mal teraz na noziarskej vystave v DK Ruzinov, stanok rovno oproti vchodu ? Dlhy stol, nejaka ocel, capy, piny, srobiky a vela rozneho materialu na prilozky. Chcel som si tam kupit dva platky buvola, nekupil a teraz mi chybaju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten noz nema takmer ziadnu cenu, jedine co je na nom hodnotne je to, ze patril tvojmu otcovi.
mam taky isty, prineseny cca. 2002 z peloponezskeho poloostrova, ako suvenir. + bezove kozene puzdro.
Mne takú kúpil tato, keď som bol malý šarvanec
Používam ju bežne v kuchyni, keď treba pracovať s pevným a silným nožom, inak používam univerzálny "kuchársky" nôž - tieto dva mám ostré, jak britva a vystačím si s nimi.
Inak, táto dýka MIKOV je stále v predaji, čo je potešujúce.
http://www.euro-noze.sk/rybarske-noze/noz-mikov-375-nh-1/
už robia aj z lepších ocelí, ale za takú cenu, že dáš prednosť inej značke.
PS. netusim nic o kvalite
http://www.euro-noze.sk/rybarske-noze/noz-mikov-375-nh-1/
Jééj to ešte vyrábajú
Som ho dostal od otca v 87 za vysvedčko, ale mám ho doteraz, ideálny Office nôž