vyzerá to tak ak nepripadne niečo zajtra, alebo dnes v noci, tak potom už má byť zasa inverzia... ktovie ako to tam ostalo po tom včerajšom oteplení, keby aspoň primrzlo, tak by som tam skočil na biku
včera aj dnes som dával javorinu, tak zhrniem podmienky ak by chcel niekto vyraziť tiež.. hore som šiel po žltej, na prvom depe som to ale stočil na pythona a viac menej sa ho držal, miestami sú fľaky snehu vyššie už je súvislá vrstva a je tam dosť ľadu, lebo to tam peší udupali, tak na tom rúbanisku som to stočil kus doľava, je tam taká zvážnica ktorá je šlapatelná prakticky až na vrchol, sem tam sa treba vyhnúť ľadovým úsekom jazdou medzi stromami, zásada ja držať sa v ihličnatom lese, neviem čím to je ale tam je oveľa menej snehu ako v listnatom... dole som sa pustil pythonom, ale nie je to ono, sú tam zmrznuté diery od tých peších, viac menej som šiel mimo stopu a potom sa smeroval na zjazd to súša, tam to bolo parádne, premrzunutá zem a len sem tam bolo treba dať pozor na ľadové plochy.. potom som to pustil po asfalte smer topolecká a znova na javorinu, tam tá cesta bola úplne ideálna prakticky bez snehu, takže šlapatelná lepšie ako v lete, hrebeň je už zasa horší, turisti to udupali počas odmäku, tak to zamrzlo ako oráčina, dá sa tam ísť ale treba si hľadať neustále stopu kde je najmenej ľadu.. a druhý krát som sa pustil z vrchola kolmo smerom na žltú a to preto, že ma na vrchu držalo na snehu ako krista na vode, ale čím nižšie tým som sa viac upadal... a žltá bola podľa očakávaní čistá katastrofa. ľadová dráha, to som ani radšej nepokúšal a šiel ešte krížom cez les na tú spodnejšiu zvážnicu a po nej zasa na žltú a nižšie sa už dala... pripájam aj GPS, ak by niekomu nebolo jasné kade som sa motal
Tiez som tam bol dnes a videl dvoch bezkarov. Podmienky ani na bike ani na lyze ani na bezky:) Mozno cestak ale chodi vela aut a prasi sa. Kazdopadne kto chce vidiet Slnko Tatry aj Alpy tak treba ist ked je inverzia.
práveže najmenšie zlo vychádza teraz bike, možno to tak nevyznelo ale užíval som si to, krásne slnečno a dnes aj kľud, včera bolo všade plno turistov.. len si treba zvoliť správne trasy, preto som sem aj zhrnul tie poznatky.. ale tak zasa má pre zmenu snežiť, tak sa podmienky asi zasa zmenia..
Ja som to vzdal a siel polyzovat do vyssich poloh. Ale ako vravis, ma nieco nasnesit aj v okoli NM tak ak by na Javorine pripadlo aspon 20cm vyrazam na bezky
no akurát som sa vrátil z bežiek, konečne som sa obul pri dome a spravil si malý okruh po okolí... na javorine som ale nebol... ale už aj tu dole sú miestami holé plochy, lebo fúka jak besné
No ja som sa vratil z Kálnice, asi 800m pred parkom sa skrížil menší kamion tak som pekne ako prisiel tak aj hned odisiel . Za cely den to tam nikto neposipal. To aby som sa pytal či sa dá dostat do Kálnice:) Bohvie ako to je na Javorine. Tam sa asi bez retazi nedá
chatár písal status, že 20cm, cestárov nikde a ani neoznačili cestu tými drevenými kolkami na jeseň, takže ľahko skončíš v škarpe, lebo nevieš ani kde je cesta..
Ja som isiel 30.12 pesi zo Starej Myjavy na Javorinu po cevrenej. Cisty lad. Niektori turisti sa viac smykali ako chodili a typek si nas obehol na biku pri stupani od Dibrovho pamatniku... Nezmohol som sa na slovo a to ja som dakoval frajerke, ze ma presvedcila neh idem snu pesi a nie sam na bike
Tak 15 cm napadlo za tieto dva dni, na bezkovanie to staci, na javorine bude viac, asi tam aj viac padlo + tam bol aj nejaky stary, zajtra tam mozno vybehnem z domu.. myslim zeby tam aj stopu mali natiahnut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.