Pred zaciatkom novej sezony by som si chcel obstarat nove 26" MTB kolesa. Potreboval by som kolesa pre diskove brzdy s uchytenim kotuca Center Lock. Moj cenovy strop je cca. 250 EUR. Oslovili ma tieto:
Mavic Crossride disc:
http://www.bikesport.cz/cz/zapletena-kola-mtb-kola/mavic-crossride-disc-2009_1670
Shimano XT disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/shimano_269/Shimano-WH-M775_3035.html
Fulcrum Red Metal 5 disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/fulcrum_777/
ktore z tychto zapletenych kolies by ste mi odporucili a preco?
posledný komentár: 30. 3. 2023 o 17:49
ak su tam fakt hadley naboje, tak tie boli a su legendarne vo svojej spolahlivosti. je to firma ktora tusim este stale nema web stranku. aj ked je to klasicky zapadkovy system (3 ci 4 a jedna spolocna pruzinka), pouzivaju super tlstu osku a tym padom virtualne eliminuju vsetky nedostatky tejto konstrukcie ako je nepravidelne zaberanie zapadiek pripadne nerovnomerne vychylene zaberanie zapadiek z dovodu ohybania osky atd. ale ako vela stastia ak budes potrebovat nejaky nahradny diel na ne. mozno sa vsak mylim.
za mna - a to som tu vo vlakne pisal uz asi parkrat - je vzdy z dlhodobeho hladiska lepsie kupit najlepsie mozne naboje (hope, DT a vyssie) 32 dier a ktomu nejake rafy, stensovany vyplet klasicky J a hlinene niple. hmotnostou mozno budes vyssie ako toto, ale spolahlivost a servisovatelnost super.
Podľa mňa na začiatok a prvú sezónu by ti mali stačiť. A váhovo sú v pohode na ten rozmer. Podľa jazdenia a financií uvidis čo postupne bude tá prvá najrozumnejšia investícia.
Tak vymýšlaj, potom som zvedavý ako dlho ti to vydrží nič neobmieňať a nekupovať, lebo po zime budeš pekne nadržaný
tych 54 znie zaujimavo (skoro ako CK
DT Swiss Star Ratchet Sound Comparison – 18, 36, 54 - 240 240s UpgradeOtvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
kazdopadne na SK shopoch som to nenasiel ale z Ebayu to neni problem kupit
osobne som neprerabal, mam 2 DT naboje a ponechal som povodne. ked, tak by som isiel do 36z max, cisto z hladiska spolahlivosti. 54 jemnych zubkov na tej malej ploche je moc, ved to ma vonkajsi priemer 2€urovky. sice 54z musi zaberat urcite rychlejsie, urcite rychlejsie sa aj pochrumu.
DT naboje v zavislosti od edicie a rocnika maju osku v hrubke 10 mm az 15 mm ak sa nemylim. a ta dokaze pekne flexovat. akonahle ozubene kolieska nedoliehaju dokonale, mozu sa zlomit. cim menej zubov, tym mensia nachylnost na vyosenie a vylomenie. rovnako 54z bude nachylnejsich pri necistotach alebo vytuhnutej vazeline - vtedy moze presmyknut. treba pravidelnejsie cistit a mazat najlepsie ani nie ich vazelinou, ale hustym olejom. ja pouzivam olej od CK. je to lepsie uz aj pre klasicke 18z a hlucnejsie
Mavic EN 427 Disc 29" UST Rim
Sixpack Sam 29 Inches Rim
Som fakt tazky (znie to lepsie ako tlsty) ale zase jazdim hlavne piesok, neskacem ani nic podobne - okolo kamenov idem iba na dovolenke a ani tam tie kamene niesu velke.
Teraz mam Roval kolesa s vnoturnou sirkou 21mm, ale chcel by som nieco sirsie, kedze jazdim hlavne na jednom velkom pieskovisku, kde sa kazdy kusok gripu hodi a pri 2,4" plastoch to je dost na hrane.
Mavicu az tak moc neverim, nemaju niple ale su sirsie.
SixPack sa mi zase pacia, ale su uzsie a lahsie.
Nejaky iny tip v cenovej hladine max 40eur za kus? 32 dier.
Mozno to proste za tych 60eur risknem a uvidi sa